Laguna - FBI princip - Torsten Hofman - Knjige o kojima se priča
FBI princip
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 288
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
3. maj 2019.
ISBN: 978-86-521-3308-6
Prevodilac: Nikola Jordanov
Rasprodato
POŠALJI
Elektronska knjiga
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
6
4
0
3
0
2
0
1
0
Kategorije:

Edukativni

/

Publicistika

/

E-knjige

Taktike pregovaranja za dobitnike.

Život se sastoji od pregovora, a pregovori mogu spasti živote.

Psiholog, kriminolog i ekonomista Torsten Hofman radio je za nemačku Saveznu kriminalističku policiju i Interpol, a sada vodi svoju firmu za strateške pregovore i krizni menadžment. U ovoj knjizi prvi put iznosi svoje insajdersko znanje. Njegov cilj je da saznanja koja je stekao prilikom rada na slučajevima otmica, ucena i pregovaranja sa teroristima pretoči u koncept koji možemo da primenimo u svom privatnom i poslovnom životu.

Bilo da je reč o pregovorima zarad povećanja plate, kupovine stana ili o razgovorima sa klijentima, najvažniji su dobra priprema, prava taktika i uspostavljanje dobrog odnosa sa sagovornikom. Hofman nam daje jednostavno primenljiva i delotvorna uputstva kako da u svojoj svakodnevici uspešno pregovaramo i kako da u teškim situacijama lakše ostvarimo svoje ciljeve. Njegove strategije pregovaranja temelje se na tehnikama kojima se služi FBI i najnovijim saznanjima iz oblasti neuropsihologije.
10.09.2021.

FBI princip

Goran
ocenaocenaocenaocenaocena
Лагуна ,баш попут саобраћајца усмерава,да не може прецизније.Више него потребне су данашњем свету вештине преговарања,а ова књига када се прочита,човек тек тада схвати да не зна да не зна!Финеса и тајни преговора на тоне,искусни и стари вук аутор иде постепено,па до момента кад читалац постане свестан да је комуникација,вештина преговора,асертивност,тактика,стратегија,и остало везано за то,у ствари главни алат,нарочито у кризној ситуацији.Комуникација је наука,слободно може да се каже!Сви смо преговарачи,ко бољи,ко лошији,ствар је воље за усавршавањем,није најбољи фудбалер онај ко има најјачи шут!Кретање,дриблинг,асистенције.....Можда сам досадан,али и ово за Војну,Полицијску академију,Факултет безбедности,кризни менаџмент! Браво,не може да буде боље!
0 0
02.04.2020.

FBI princip

Marko
ocenaocenaocenaocenaocena
Autor koristi svoje bogato iskustvo pregovarača sa teroristima, kidnaperima, i prenosi ga na sve sfere u normalnom životu. Kad samo malo razmislim, vidim da ne prođe ni dan a da ne pregovaram. Šta treba da uradim kako bi se pregovori završili onako kako ja želim?
0 0
20.02.2020.

FBI princip

Stefan
ocenaocenaocenaocenaocena
Knjiga je tako uspešna kombinacija praktičnog iskustva i teorijskog znanja. Autor ne samo da detaljno i vešto opisuje sve aspekte ubedljivih pregovaračkih strategija, već i temeljno objašnjava ljudsko ponašanje. Čak i ako ne sedite za stolom pregovaranja svaki dan na poslu, možete puno naučiti o sebi i svojim bližnjima. A, prema autoru, on se priprema za mnoštvo svakodnevnih pregovora koji se ne doživljavaju kao takvi. Obavezno pročitajte!
0 0
01.05.2020.

FBI princip

Vida
ocenaocenaocenaocenaocena
Vrlo zanimljiva knjiga u kojoj nam autor sa dugogodišnjem iskustvom govori o tome kako da najbolje ovladamo tehnikama pregovaranja i iskoristimo ih u našem privatnom i poslovnom životu. Ove su tehnike kojima se služe veoma ozbiljne svetske policije a mogu da se primene i u životnim situacijama sa kojima se susrećemo vrlo često. Knjiga je prepuna korisnih saveta i preporučujem da je pročitate.
0 0
28.04.2020.

FBI princip

Agata
ocenaocenaocenaocenaocena
Nismo ni svesni koliko je životnih situacija u kojima se nalazimo u ulozi pregovarača. Zato ovo nije knjiga za profesionalne pregovarače, već za svakog od nas. Pregovor se definiše kao dogovor dve strane u cilju iznalaženja rešenja za problemske situacije. Autor nas podučava kako pregovore privesti kraju, a ne činiti ustupke kada nijedna strana neće da popusti, šta kada pregovori stignu do ćorsokaka, kako taj ćorsokak preobratiti u spostvenu korist, i pre svega - koliko je važno dobro se pripremiti za pregovore, upoznati protivnika. A sjajan mi je i autorov podsetnik da je ponekad bolje ne postići nikakav dogovor, nego bilo kakav. Jako zanimljivo štivo. Svaka preporuka.
0 0

FBI princip

17.12.2019.
Mirjana
ocenaocenaocenaocenaocena
Vrlo zanimljivo štivo. Sviđa mi se nemačka preciznost i jasnost u izlaganju, i vidi se da je autor zaista stručnjak u oblasti pregovaranja. Mislim da je vrlo korisno pročitati knjigu zato što svako može da primeni ponešto od onoga što autor predlaže, ne samo u nekakvim poslovnim pregovorima, već i šire, u svakodnevnoj komunikaciji i međuljudskom odnosima. Po meni to je najveća vrednost ove knjige.
0 0

Šta činiti kada pregovori zapadnu u ćorsokak

25.06.2019.
Bivšem istražitelju nemačke Savezne kriminalističke policije Torstenu Hofmanu teški pregovori ne predstavljaju nepoznanicu. Kada dođe do zastoja u pregovaranju, on se služi metodom od tri koraka kako ...
više

Prikaz knjige „FBI princip“ Torstena Hofmana

10.05.2019.
Svakog dana se bar pet do deset puta nađemo u situaciji da sa nekim o nečemu pregovaramo. Pritom se obično ne radi o sastavu nove vlade, već o situacijama u kojima se sklapa neki dogovor ili jednostav...
više

Ekspert za pregovaranje tvrdi: Ove taktike pale i kod razmažene dece

22.05.2019.
Kao inspektor Savezne kriminalističke policije, Torsten Hofman je u više navrata pregovarao o životu i smrti sa raznim iznuđivačima i otmičarima. U ovom intervjuu nas upoznaje sa pregovaračkim taktika...
više
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.