Laguna - Životne krize kao prilike za razvoj - Ridiger Dalke - Knjige o kojima se priča
Životne krize kao prilike za razvoj
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 440
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
19. april 2017.
ISBN: 978-86-521-2524-1
Prevodilac: Dušica Milojković
Rasprodato
POŠALJI
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
2
4
1
3
0
2
0
1
0
Prekretnice u čovekovom životu i bolesti karakteristične za njih.

Knjiga Životne krize kao prilike za razvoj Ridigera Dalkea – lekara, psihoterapeuta i stručnjaka za psihosomatsku medicinu – nadovezuje se na njegova dela Bolest kao put i Bolest kao govor duše. U njoj obrađuje prekretnice u ljudskom životu posle kojih uglavnom više ništa nije isto.

Začeće, rođenje, pubertet, odvajanje od roditeljske kuće, stupanje u brak, kriza srednjeg doba, starenje i smrt predstavljaju prelomne trenutke u životu svakog čoveka. U današnje vreme većina ljudi ume bolje da se nosi s tehničkim napretkom nego sa svojim sopstvenim razvojem. Životne faze doživljavamo kao nešto negativno i sagledavamo ih kao „krize“ umesto da ih prihvatimo. Tako gubimo životnu ravnotežu. Posledice su duševne i telesne bolesti i tegobe. Ridiger Dalke nam u svojoj knjizi ukazuje na izlaz iz ovog ćorsokaka tako što objašnjava smisao tih životnih faza i predlaže savremene rituale prelaska iz jedne faze u drugu, koji nam mogu pomoći da prebrodimo krize i shvatimo ih kao prilike za razvoj.
27.11.2018.

Životne krize kao prilike za razvoj

Lazarone
ocenaocenaocenaocena
Veoma, veoma težak tekst za čitaoca koji hoće da razume osnovne principe. Čak i ako ste proučili prethodne dve knjige stil autora je veoma krivudav, detaljan i na momente prilično krut. Od psihologije bilo bi dobro da imate neko znanje o Jungovom učenju...a učenja autora Dalkea više možda pripadaju životnoj filozofiji, na sreću, kvalitetnoj. Da, tekst je kompleksan...na pr. autor odjednom kaže "Venerin princip je ovde ublažio krizu Marsovog delovanja" i sl...pa vi sami zaključujte šta je pisac hteo da kaže. Planirao sam da dam trojku za ocenu no ipak ima suviše odličnih uvida, naročito pri kraju poglavlja...
0 0
27.11.2017.

Životne krize kao prilike za razvoj

Tatjana
ocenaocenaocenaocenaocena
Od zaceca do smrti, prodjite kroz sva razdoblja sa piscem.Zatvorite oci i razmislite o svemu. Jeste li prebrodili krize ili ste sve vise upadali u njih kao u zivo blato. Sva ona povracanja tokom trudnoce, prevremeni i zakasneli porodjaj, tesko navikavanje na nosu, periodi rasta i razvoja imaju mnogo dublje korene na duhovnom nivou.
Vasa deca su odraz vas....Vi ste model na koji se deca ugledaju.
Procitajte i razmislite
0 0
22.09.2017.

Životne krize kao prilike za razvoj

Ana A.
ocenaocenaocenaocenaocena
O da, kao što i sam naziv knjige kaže životne krize su itekako izuzetne prilike za naš duhovni, psihički i emotivni razvoj i sazrevanje, stoga bi, ma koliko to čudno zvučalo, trebali biti zahvalni na tim krizama. Vrlo korisna knjiga sjajnog autora čiju knjigu "Zakoni sudbine", pored ove knjige, takođe toplo preporučujem. Ova knjiga jeste sveobuhvatni prikaz razvoja ljudskih bića, razvoja i sazrevanja kroz životne krize, probleme, prekretnice i izazove. Kažem sveobuhvatni prikaz jer je knjiga podeljena u nekoliko delova tako da nam postepeno opisuje vrste životnih kriza i načine kako ih prevazići od samog začeća, rađanja, detinjstva, puberteta, adolescencije, mladosti, odraslog doba, srednjih godina, starosti do smrti. Izuzetno poučna knjiga koja može pomoći da prepoznate životne krize, suočite se sa njima i rešite ih.
0 0

Hrabar čovek je zdrav čovek, Ridiger Dalke za Bazar

04.07.2017.
Strah je emocija koja upravlja većinom ljudi: plašimo se za zdravlje, decu, egzistenciju, budućnost, plašimo se bolesti, samoće, sile… Šta leži ispod svih tih strahova?   Iskustvo mi govori da ...
više

Ridiger Dalke: Ne čekajte bolji život od političara, stvarajte ga sami

08.05.2017.
Kriza nas podseća da iz određene situacije treba da izvučemo nešto konstruktivno, da preuzmemo odgovornost za sopstveni život i to je najvažniji posao, kaže popularni nemački psihoterapeut Ridiger Dal...
više
Od istog autora
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.