Laguna - Omega - Ridiger Dalke, Fajt Lindau - Knjige o kojima se priča
Omega
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 360
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
6. jul 2019.
ISBN: 978-86-521-3307-9
Prevodilac: Nebojša Barać
Rasprodato
POŠALJI
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
6
4
0
3
0
2
0
1
0
Ostvarenje unutrašnjeg bogatstva.

Ridiger Dalke, lekar i pionir psihosomatske medicine, i Fajt Lindau, savetnik za lični razvoj, prvi put su se udružili da bi napisali knjigu o veoma važnoj i aktuelnoj temi: svesti o nedostatku. Ovaj uvreženi način razmišljanja, koji nas čini nezadovoljnima i previše zahtevnima prema sebi i drugima, otežava nam život, sprečava nas da budemo srećni i osiromašuje nas u svakom smislu. Svest o nedostatku ima tako negativnu moć da može razoriti naše odnose sa drugim ljudima ili čak dovesti do ozbiljnih bolesti.

Dalke i Lindau pokazuju put koji vodi ka svesti o obilju. Reč je o procesu koji počinje u srcu i ima moć da duboko preobrazi život i učini ga mestom ljubavi i velikodušnosti. Upravo to je OMEGA: revolucija u našem razmišljanju i osećanju, u našoj svesti i našim postupcima. Pomak od nedostatka ka punoći našeg bića i života. Pomak od straha ka poverenju. Od pohlepe ka velikodušnosti. Od razdvajanja ka povezivanju.

„Beskrajno značajna knjiga i izuzetno važna tema: zbog svesti o nedostatku osećamo se nesrećno, a posledica toga je duhovno i materijalno siromaštvo!“ Auszeit
20.07.2019.

Omega

Magdalena
ocenaocenaocenaocenaocena
Ova knjiga nam pokazuje da je istina ona rečenica koju smo svi, verovatno, čuli nekada - Koliko ti ceniš i voli sebe, toliko će te centi i voleti drugi. Jasno je da ako ubedimo sebe da nam nešto fali i da smo manje dobri od drugih, da ćemo tako odbiti ljude od sebe i navesti ih da nas i oni vide na taj način. Nekad smo svesni toga da sebe vidimo pogrešnim očima, da vredimo više, ali ne znamo kako da to promenimo. Zato imamo ovakve knjige. Preporučila bih je svima, siguna sam da će vam pomoći da uvidite gde grešite i šta vas sprečava da postanete najbolja verzija sebe.
0 0
03.12.2019.

Omega

Jovan
ocenaocenaocenaocenaocena
Postoji u našem narodu ona stara ali zlata vredna izreka, koja je u današnjem vremenu pomalo zaboravljena i, nažalost, prevaziđena, a koja kaže - Ne žalosti čoveka siromaštvo, nego želja. Večita zabrinutost i potreba da kupovinom uveravamo sebe da ne oskudevamo ni u čemu, čini nas nesrećnim i potištenim. Ova knjiga pruža odlične savete kako da prevaziđemo ove prepreke i pronađemo unutrašnji mir i sreću.
0 0
14.03.2020.

Omega

Marina
ocenaocenaocenaocenaocena
Odlično napisana, navodi vas na razmišljanje i odlična je za sve koji žele da rade na sebi. Ovo je knjiga koja se čita polako. Prosto želite da dobro razmislite. Jesam li dobra osoba? Koliko cenim samu sebe? Uz pomoć primera i zadataka videćete da samo vi možete pomoći sebi da živite najbolji mogući život.
0 0
26.04.2020.

Omega

Vesna
ocenaocenaocenaocenaocena
Ova mudra knjiga naučila me kako da povratim vedrinu u svoj život, kako da se oslobodim negativnog raspoloženja i svega onoga što me je sputavalo da pružam ljubav i budem ono što jesam. Autori su predstavili 12 životnih principa koji korespondiraju sa 12 sazvežđa i koje je nužno uskladiti i uravnotežiti da bi smo dostigli unutrašnje bogatstvo i izobilje. Knjiga će vam pomoći da bolje razumete sebe i mislim da svi treba da je pročitaju, čak i oni koji misle da im ovakvo štivo ne treba. Knjiga je riznica mudrosti. Pravo blago. I potrebna je svima.
0 0
02.02.2020.

Omega

Predrag
ocenaocenaocenaocenaocena
Ovo uopšte nije loše. Čitao sam slične knjige ali imam osećaj da je ovde mnogo bolje objašnjen problem duhovnog nedostatka, osećaja oskudice i nazadovoljstva kao i pozitivan pojam ispunjenosti. A sve je povezano sa životnim principima koje moramo da dovedemo u ravnotežu. Priznajem da malo drugačije gledam na stvari posle čitanja ove knjige i pokušavam da neke njene principe primenjujem u svakodnevnom životu kako bih promenio ono što je negativno i što mi škodi.
0 0

Omega

07.08.2019.
Perica Tokić
ocenaocenaocenaocenaocena
"Ali već sve imamo!", kaže autor. U redu, može biti, štaviše, verujem da je tako, ali i ako je tako, može li nekako to osećanje da proteče našom svešću, prožme naše telo, protekne našim venama, jer sama tvrdnja i navodno prisustvo punine na svim ravnima, stvarno ništa ili bar mnogo nam ne znači, verujem da će svako to reći. I još nešto, pobogu, nemamo vremena toliko, može neko reći da vreme i prostor ne postoje, sve je iluzija, ma pustite to, ako treba da obnovimo, popravimo, unapredimo, osvetlimo život, više snage za to imamo sa trideset nego sa sedamdeset, sad u mladosti nam je potrebno, ako će ta navodna ispunjenost, bez obzira na nivo našeg rada, truda, zalaganja, doći kad ostarimo, većina joj se neće nešto radovati tada. Pročitajte ovu knjigu, svakako, ali ljudima je dosta više seminara, vežbi, sazvežđa, nek se punoća bića malo sama istakne, nek gurne sebe na površinu svesti hahaha, a ne samo mi da kupujemo knjige, cd-ove. Nadam se da vam je pomoglo ovo izlaganje, pozdrav.
0 0

„Omega“ – Kako prepoznati 12 životnih principa i živeti u skladu sa njima

31.10.2019.
Dr Ridiger Dalke je lekar, praktičar alternativne medicine, pisac i predavač, koji je već napisao brojne knjige na sličnu temu. Fajt Lindau sebe vidi kao holističkog reformatora. Naročito je cenjen...
više

Prikaz knjige „Omega“ Ridigera Dalkea i Fajta Lindaua

05.08.2019.
Glavna poruka, koja stoji iza svega što se može pročitati u ovoj knjizi, jeste da se mentalitet oskudice može prevazići, i da unutrašnje bogatstvo možemo postići ako svoj život usaglasimo sa 12 životn...
više

Ridiger Dalke i Fajt Lindau: „Omega“

08.07.2019.
Kada dva renomirana autora, koji su već napisali uspešne knjige o bogatstvu, zajedno sednu i napišu još jednu takvu knjigu, nema sumnje da se radi o sasvim posebnom projektu! I to nije sve. Neću reći ...
više

Ridiger Dalke: Lekar za sve prilike

09.07.2019.
Ridiger Dalke, autor više bestselera, lekar i psihoterapeut, izgradio je u štajerskom Gamlicu zdravstveni centar koji je postao mesto hodočašća njegovih obožavalaca iz cele Evrope: TamanGa je mesto su...
više
Od istog autora
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.