Laguna - Motivacija - Išta Leman - Knjige o kojima se priča
Motivacija
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 144
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
2011.
ISBN: 978-86-521-0722-3
Prevodilac: Slobodan Damjanović
Rasprodato
POŠALJI
Kako da detetu pomognemo u učenju. Sa testom i vežbama.

Lako i zanimljivo učenje!

Važna knjiga za roditelje, nastavnike i učenike!

Neophodan priručnik u svakoj školskoj i porodičnoj biblioteci!

Uspešno školovanje podrazumeva sposobnost i volju. Međutim, vrlo često učenikovoj spremnosti da uloži neophodan, ili dodatni napor, nedostaje motivacija. I istraživanja i život pokazuju da motivisani učenici postižu prosečno bolje rezultate nego oni kojima motivacija nedostaje. Najvažnija je prava mera. I nedovoljno i preterano ulaganje napora – nedelotvorno je. Radoznalost i uživanje u radu – moćni su unutarnji pokretači. Učenje može da bude izuzetan doživljaj, pogotovo u takozvanoj fazi euforične udubljenosti. Ali gde u detetu izvire taj unutarnji podsticaj da nešto sazna, čak i kad to zahteva veći napor? Kako pokrenuti ovaj motor? Šta je motivacija? Kakva je uloga stresa i emocija? Zahteva li učenje neke posebne uslove? Odgovore na ova, kao i mnoga druga pitanja u vezi sa temom motivacija – pronaći ćete u ovoj knjizi.

- Šta je motivacija?
- Šta koči motivaciju?
- Šta je važno za jaku motivaciju?
- Šta roditelji mogu da učine?
- Vežbe za jačanje motivacije

TEST: koliko je vaše dete motivisano?

Ovaj priručnik nudi jasne i praktične savete i vežbe koji mogu da pomognu roditeljima i nastavnicima da podstaknu u deci želju za učenjem. On nas upućuje u tajnu šta umanjuje, a šta pokreće motivaciju. A budući da knjiga sadrži i testove, sastavljene u skladu sa dečjim uzrastom, pokazuje nam gotovo nepogrešivo gde leže detetove mogućnosti, a šta su mu slabosti. Daje nam, takoreći, primenjiv plan za pomoć detetu.
27.03.2023.

Motivacija

Petar
ocenaocenaocenaocenaocena
Zahvaljujuci ovoj knjizi postao sam milioner!
0 0
23.09.2017.

Motivacija

Ana A.
ocenaocenaocenaocenaocena
Ova kratka i poučna knjiga, vrlo jasno i precizno objašnjava motivaciju: šta je motivacija, zbog čega ponekad zafali, šta umanjuje a šta povećava motivaciju i kako pomoći detetu da je ono iz dana u dan ponovo probudi. Predlažem da se prvo reši test iz knjige pod nazivom "koliko je moje dete motivisano", pa da se tek onda pristupi čitanju knjige. Mogu se naći vrlo korisni i lako primenljivi saveti koji, mogu iz iskustva da kažem, itekako daju dobre rezultate. Ono što sam ja zaključila čitajuići ovu knjigu je da je uzrok nemanja motivacije vrlo jednostavan - odsustvo ljubavi, dok je prisustvo ljubavi način za podsticanje motivacije kod deteta. Kao u knjizi Eriha Froma - ljubav jeste odgovor na problem ljudske egzistencije, a u ovom slučaju, ona je odgovor na problem motivacije. Topla preporuka svim roditeljima!
0 0
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.