Laguna - Koncentracija - Petra Torbric - Knjige o kojima se priča
Noć knjige – Besplatna dostava na teritoriji Srbije
Koncentracija
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 136
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
2011.
ISBN: 978-86-521-0723-0
Prevodilac: Milutin Stanisavac
Rasprodato
POŠALJI
Kako da detetu pomognemo uučenju. Sa testom i vežbama.

Lako i zanimljivo učenje!

Važna knjiga za roditelje, nastavnike i učenike!

Neophodan priručnik u svakoj školskoj i porodičnoj biblioteci!

Četrdeset posto dece ima teškoće sa usredsređivanjem pažnje. Lako im misli odlutaju u sanjarenje. Deci, a i omladini, neophodni su stalno novi doživljaji i izazovi. Savremeni svet i sve što on nudi zaista im dodatno, i sve više, otežava da se usredsrede na nastavu i da na vreme urade domaće zadatke. A bez koncentracije, bez usmerene pažnje, učenje je nemoguće. Taj nedostatak u velikoj meri ugrožava dečji uspeh u školi. Ova knjiga objašnjava šta se za vreme ovog procesa događa u dečjim glavama, iz neurobiološke i psihološke perspektive. Ona nam pomaže da prepoznamo slabosti u detetovoj koncentraciji i, što je najvažnije, pokazuje nam kako se koncentracija može poboljšati – počev od saveta za stvaranje prikladne sredine za učenje i u vezi sa fizičkim aktivnostima, pa do zadataka koji dete podstiču da razmišlja. Jer koncentracija se vežbanjem može poboljšati i naučiti! Uputstva i odgovore na ova, kao i mnoga druga pitanja u vezi sa temom koncentracije – pronaći ćete u ovoj knjizi.

•    Šta je koncentracija?
•    Kako prepoznati slabosti u koncentraciji?
•    Šta je važno za dobru koncentraciju?
•    Šta mogu da učine roditelji?
•    Vežbe za jačanje koncentracije

TEST: Može li moje dete dobro da se skoncentriše?

Ovaj priručnik nudi jasne i praktične savete i vežbe koji mogu da pomognu roditeljima i nastavnicima da podstaknu u deci želju za učenjem. On nas upućuje u tajnu šta ometa, a šta poboljšava koncentraciju. A budući da knjiga sadrži i testove, sastavljene u skladu sa dečjim uzrastom, pokazuje nam gotovo nepogrešivo gde leže detetove mogućnosti, a šta su mu slabosti. Daje nam, takoreći, primenjiv plan za pomoć detetu.
22.04.2019.

Koncentracija

Jelena
ocenaocenaocenaocenaocena
Ovo je knjiga i za roditelje i za nastavnike, da lakše shvate šta se to dešava u dečijim glavicama kada ne mogu da uče, kada im je pažnja rasuta i kada jednostavno ne mogu da se skoncentrišu na učenje. Autor nam jednostavnim jezikom objašnjava kako se koncentracija može poboljšati. Knjiga sadrži test kojim se može proveriti koji nivo koncentracije dete poseduje. Moja preporuka za knjigu koja svakako može pomoći detetu u učenju.
0 0
10.01.2015.

Koncentracija

Dragana Djordjevic
ocenaocenaocenaocenaocena
Odlicna knjiga koja nas podseti koje stvari su dobre a koje lose za nase dete. Cesto je procitam, covek se opusti i ponekad je neophodno da te neko malo trgne, u mom slucaju to je ova knjizica.
0 0
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.