Laguna - Bukmarker - Nova izdanja domaćih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja domaćih autora

Na knjižarskim policama uskoro će se naći četrnaesto izdanje knjige „Besnilo“ Borislava Pekića. U ovoj univerzalnoj metafori zaraženi ljudi vode rat ne samo sa zlokobnim psećim virusom nego i sa besnilom u sebi i besnilom svoje okoline, razotkrivajući tako zastrašujuću istinu o ljudskoj prirodi: nije nam potreban virus da bi ludilo koje s rođenjem nosimo iskazalo sve svoje vidove i probilo tanku opnu obzira i samopoštovanja.

Pekićev roman „1999“ je treći i poslednji deo Pekićeve poznate antropološke trilogije Besnilo – Atlantida – 1999. To je kentaurski hibrid zbirke pripovedaka i romana, u kome se kroz neizračunljivo vreme spajaju rađanje, lutanje i smrt jedne komete.

U štampi je i šesto izdanje „Novela o ženi“ Ive Andrića. Ovaj ciklus predstavlja sublimaciju Andrićevog umetničkog sagledavanja i razumevanja žene kao teme u njegovom pripovedačkom opusu.

Svojevremeno najčitanija knjiga na našim prostorima, jedna od najtiražnijih knjiga srpske književnosti XX veka, „Dorotej“ Dobrila Nenadića je roman na ivici žanra, ni istorijski, ni psihološki, ni polifoni, ni ljubavni, a opet klasik koji kroz više glasova svojih junaka pripoveda o kaluđeru-vidaru u srednjovekovnoj Srbiji, strancu u ovom svetu, koji strada sa svoje dobrote i čiste ljubavi. U štampi je šesto izdanje.

Drugi deo epske fantastike „Bajka nad bajkama“ „Dva cara“ Nenada Gajića neobična je, zadivljujuća i velika bajka za sve uzraste. Neobična družina, okupljena nizom naizgled slučajnih događaja, postepeno otkriva da nije sve onako kao što izgleda. U štampi je peto izdanje.

Uskoro će se u prodaji naći četvrto izdanje romana „Spletkarenje sa sopstvenom dušom“ Marije Jovanović. Reč je o ljubavnoj priči sa tužnim krajem, koju prate filozofska razmišljanja i eseji o svakodnevnom životu.

Knjiga Gorana Milašinovića „Slučaj Vinča“ doživeće četvrto izdanje. To je prvi roman o srpskom Černobilju. U Vinči se 15. oktobra 1958. godine, u poslepodnevnim satima, oglasio centralni alarm za detekciju povišenog radioaktivnog zračenja. Grupa mladih naučnika je prilikom izvođenja naučnog eksperimenta osetila miris ozona… Ubrzo su svi oni oboleli od radijacione bolesti, za koju, naizgled, nema leka.

Na knjižarskim policama uskoro će se naći treće izdanje knjige Isidore Bjelice „Od A do Š“. Ovo je neobičan brevijar životne filozofije i predstavlja najinteresantnije odlomke iz razgovora, intervjua i lične arhive Isidore Bjelice.

Roman „Nepristojna“ Keri Čin je za nešto više od mesec dana doživeo drugo izdanje. „Nepristojna“ je roman o ljubavi mlade i ambiciozne žene i temperamentnog reli-vozača, sa pozadinskom pričom o beogradskom podzemlju. U štampi je i četvrto izdanje prvog dela ovog serijala erotskih romana „Nedostojna“.

Melanholični roman „Dnevnik druge zime“ Srđana Valjarevića doživeće drugo izdanje. Ovo je priča o usamljeniku koji vodi dnevnik o svom lutanju Beogradom dok se oporavlja posle teške bolesti.

U štampi je drugo izdanje romana „Seobe“ Miloša Crnjanskog u mekom povezu. Porodični roman tri lika i nacionalni roman o Srbima u Habzburškoj monarhiji u vreme Marije Terezije razgranao se u povest o opštoj tragediji nepripadanja, o lutanju, potrazi za smislom i snovima o utočištu.

Za nešto više od mesec dana od objavljivanja postapokaliptični rolerkoster Srećka Horvata „Posle apokalipse“ doživeće drugo izdanje. Horvat smatra da je na pomolu doslovno izumiranje, kraj bez presedana: alternativa nije više socijalizam ili varvarstvo, već radikalno osmišljavanje novog sveta ili samouništenje.

I naslovi za najmlađe će doživeti nova izdanja.

Kišni glistac“ Andrije Miloševića pomoći će mališanima da kroz smeh shvate svu važnost i snagu iskrenog prijateljstva. U štampi je šesto izdanje.

Fazoni i fore“ Ljubivoja Ršumovića kroz zabavu nenametljivo uče decu osnovnim životnim istinama, jer se šalama najbolje štiti odrastanje. U štampi je peto izdanje.

Budući Tesla, Zmaj Jova i Pupin“ Miloša Nikolića podstiče mališane na razmišljanje i preispitivanje stvari sa kojima se svakodnevno susreću i o kojima ne razmišljaju mnogo. U štampi je drugo izdanje.



Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
predstavljena pesnička zbirka u lavirintu  laguna knjige Predstavljena pesnička zbirka „U lavirintu“
19.04.2024.
Nova zbirka poezije Igora Mirovića predstavljena je 18. aprila u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.   Pored autora, o knjizi su govorili prof. dr Zoran Đerić i prof. dr Aleksandar Je...
više
ema jarlet o orionu i mraku slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života laguna knjige Ema Jarlet o „Orionu i Mraku“: Slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života
19.04.2024.
Autorka hita „Orion i Mrak“ Ema Jarlet otkriva svoju opsesiju mrakom, kako nastaju priče i junaci koje ilustruje i u kome je pronašla inspiraciju za svoje čarobne slikovnice koje nakon objavljivanja n...
više
rastislav durman o novoj knjizi ona bića koja nisu sića  laguna knjige Rastislav Durman o novoj knjizi „Ona bića koja nisu sića“
19.04.2024.
„Ona bića koja nisu sića“ nova je knjiga evropskih bajki koju je priredio novosadski autor Rastislav Durman. Pisac za decu i odrasle poslednjih godina posvetio se prikupljanju bajki sa svih evropskih ...
više
prikaz knjige vladalac nikola makijavelija uputstvo za rukovanje državom laguna knjige Prikaz knjige „Vladalac“ Nikola Makijavelija: Uputstvo za rukovanje državom
19.04.2024.
„Ne zna se ko pije, a ko plaća“ najbolji je iskaz o situaciji u renesansnoj Italiji. U svakom njenom kutku sram, zločin i samovlašće bili su deviza. Zločin? Stvar službene dužnosti. Ubistvo? Oblik dru...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.