Laguna - Bukmarker - Amin Maluf ovenčan španskim priznanjem „Ex Libris“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Amin Maluf ovenčan španskim priznanjem „Ex Libris“

U okviru manifestacije „Ex Libris“, kojom se po četvrti put za redom obeležava u Španiji Međunarodna nedelja književnosti regije Mursija, književnost je bila na pijedestalu. Sto šezdeset događaja okupilo je trista pisaca širom sveta kako bi slavilo pisanu reč i vrednost čitanja.



Pisac i novinar Amin Maluf ovenčan je Međunarodnom nagradom za književnost koja se dodeljuje tom prilikom, a španski mediji prenose da je ovo priznanje dobio prilikom „antologijske“ ceremonije koju je pratio iz svog doma.

Tom prilikom je predstavio svoju najnoviju knjigu, „Naša neočekivana braća“ (Nos frères inattendus) roman koji je pisao pre pandemije, a objavljen je prošle godine. Maluf ga opisuje kao metaforu naše sadašnjice, obeleženu svepristunim virusom.

Francuski pisac libanskog porekla Amin Maluf privlači pažnju domaće čitalačke publike već više od dvadeset godina, a u poslednjoj knjizi objavljenoj na srpskom, „Brodolom civilizacija“ on razotkriva zakulisne igre na međunarodnoj sceni, izdvajajući glavne istorijsko-političke trenutke koje su u drugoj polovini prošlog veka bili prelomni za civilizaciju. Maluf istovremeno pronicljivo objašnjava kako su se oni reperkutovali na živote pojedinca ili kolektiva, uključujući posledice na psihološkom, sociološkom, antropološkom, naučnom i kulturnom planu.

Amin Maluf je najveće priznanje doživeo izborom u Francusku akademiju 2011. godine, među „40 besmrtnika“, gde je nasledio fotelju Kloda Levi-Strosa. Posmatrač i tumač svoga vremena, uspeva svojim delima u duhu tolerancije i humanističkih principa da izgradi mostove između različitih civilizacija i kultura.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
selimiru raduloviću uručena nagrada meša selimović  laguna knjige Selimiru Raduloviću uručena nagrada „Meša Selimović“
16.04.2024.
U utorak 16. aprila na Kosančićevom vencu u Beogradu, na mestu nekadašnje Narodne biblioteke, pesniku Selimiru Raduloviću svečano je uručena prestižna nagrada „Meša Selimović“ za pesničku zbirku „Zapi...
više
to blurb or not to blurb nije sve amazing, surprising i breathtaking ili  laguna knjige To blurb or not to blurb: Nije sve amazing, surprising i breathtaking... ili?
16.04.2024.
U moru fenomenalne, sjajne, spektakularne i književnosti koja oduzima dah, postavlja se pitanje: to blurb or not to blurb? Prenosimo vam sjajan tekst koji je objavljen na hrvatskom književnom prortalu...
više
20 popusta za predavanje huana pabla eskobara laguna knjige 20% popusta za predavanje Huana Pabla Eskobara
16.04.2024.
Huan Pablo Eskobar, autor knjige „Moj otac Pablo Eskobar“, poznat i pod imenom Sebastijan Marokin, predavač, pisac, arhitekta, dizajner i sin ozloglašenog Pabla Eskobara, u četvrtak 9. maja u MTS dvor...
više
promocija romana moja ljubav nikola tesla u rumi laguna knjige Promocija romana „Moja ljubav Nikola Tesla“ u Rumi
16.04.2024.
U Gradskoj biblioteci „Atanasije Stojković“ u Rumi, u sredu 17. aprila od 18 sati, biće predstavljen roman Ane Atanasković „Moja ljubav Nikola Tesla“. A već narednog dana, 18. aprila, takođe od 18 sat...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.