Laguna - Ljiljana Jovanović - Knjige o kojima se priča
Ljiljana Jovanović

Ljiljana Jovanović

Rođena je 9. januara 1984. godine u Novom Sadu. U Novom Sadu završila je osnovnu školu Prva vojvođanska brigada, Gimnaziju „Svetozar Marković“ i Fakultet za preduzetni menadžment „Braća Karić“.

Master studije završila je na FON-u u Beogradu. Kurs obuka za poslove u medijima Vesne Dedić završila je takođe u Beogradu. Na TV „Košava“ radila je kao voditelj Jutarnjeg programa (2010. godine).

Odmalena je pokazivala dar i sklonost ka pisasanju i književnosti. Izuzetno darovit govornik, umela je da istinski sasluša i iskreno se posveti svom sagovorniku. Raskoš njenog interesovanja činila ju je omiljenom u društvu, gde je plenila svojom neposrednošću, iznad svega ljudskošću.

Prevremeno rođena u sedmom mesecu, požurila je da se rodi kao što je požurila i da nas napusti. Preminula je u 38-oj godini života nakon duže bolesti. Majka Radmila, brižna i uvek puna razumevanja, i otac Momir, sa kojim je imala poseban odnos, bili su njena večita podrška i snaga.

Učiteljica i najveći uzor njenog života bila je starija sestra Lidija, koja je iznenada preminula samo devet meseci pre nje. Autorkina neostvarena želja ostala je da napiše knjigu posvećenu svojoj sestri.

Bila je istinski ljubitelj životinja, naročito pasa. Njen prvi ljubimac, sibirski haski zvani Grof, potom udomljena lutalica Maca Faca, bili su njena druga polovina. Bila je izrazito avanturističkog duha, oduvek je volela putovanja, ali obala mora ju je uvek najviše zadržavala. Celog je života pisala. Kako je, nažalost, bolest ušla u njen život, njene knjige se objavljuju posthumno.

Autorka, kao veliki borac, nikada se nije predavala i nadala se ozdravljenju. Život je pred nju često stavljao isuviše prepreka, ali je nikada nije slomio. Učinio je samo prerano zrelom, još jačom i motivisanijom. Čak i u najtežim momentima svoje bolesti nalazila je snagu za pisanje, to je bilo njeno lečilište i njena terapija.

U određenoj meri i priče i roman su inspirisani autorkinim životom. Nadasve produhovljena, bila je veliki filantrop, volela je život i bila nesebičan prijatelj. 

Promocija knjiga Ljiljane Jovanović u Digitalnom omladinskom centru u Novom Sadu 2. jula

27.06.2024.
U organizaciji Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski“ u utorak 2. jula od 20 sati, u Digitalnom omladinskom centru (Vojvode Putnika 1), održaće se promocija posthumno objavljenih knjiga Ljiljane...
više
nedelja knjiga džordža r r martina od 22 do 28 jula 2024  laguna knjige Nedelja knjiga Džordža R. R. Martina od 22. do 28. jula 2024!
19.07.2024.
Džordž R. R. Martin stvorio je jedan od najuzbudljivijih serijala, remek-delo epske fantastike „Pesmu leda i vatre“, koji je uticao na sve podžanrove fikcije, počev od naučne fantastike, preko misteri...
više
možete prestati da pušite lako je laguna knjige Možete prestati da pušite! Lako je
19.07.2024.
„Lak način da prestanete da pušite“ Alena Kara je najpoznatiji i najprodavaniji priručnik za prestanak pušenja koji objašnjava kako da se bez snage volje trajno oslobodite ovog poroka.   Ova kn...
više
ne propustite još jednu knjigu igora kolarova  laguna knjige Ne propustite još jednu knjigu Igora Kolarova!
19.07.2024.
Od autora kultnog romana „Agi i Ema“ Igora Kolarova stiže jedinstveni ringišpil veselih ideja, neobičnih junaka i tananih osećanja u knjizi „Burence: Luckaste priče“. Kao i drugim zbirkama, i u ovi...
više
savremeni ljubavni roman simone arnstet kraljica noći  laguna knjige Savremeni ljubavni roman Simone Arnstet – „Kraljica noći“
19.07.2024.
Simona Arnstet je spisateljica i psihološkinja. Predvodnica je švedskog romantičnog talasa, koji u svetu stiče sve veću popularnost a ima i veliki broj čitalaca u Srbiji. Posle romana „Sve ili ništa“,...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.