Laguna - Mala škola osećanja za roditelje - Vivijan Ditmar - Knjige o kojima se priča
Mala škola osećanja za roditelje
Odlomak
Format: 13x20 cm
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Prevodilac: Dušica Milojković
U pripremi
Datum objavljivanja: januar 2021.
POŠALJI
Kako deca razvijaju emocionalne i društvene sposobnosti

Kod većine roditelja intenzitet osećanja njihove dece ‒ i intenzitet njihovih sopstvenih osećanja – prevazilazi njihove mogućnosti. Zbog nedovoljnog razumevanja za pravu funkciju osećanja, teško im je da prate decu dok razvijaju svoje emocionalne i društvene sposobnosti.

Mala škola osećanja ukratko objašnjava:
  • Zašto osećanja uopšte postoje?
  • Zašto deca imaju tako mnogo intenzivnih osećanja?
  • Šta je deci potrebno da bi dobro razvila svoje emocionalne i društvene sposobnosti?
  • Kako da postupamo sa sopstvenim osećanjima da bi ona naš odnos sa decom obogatila, a ne ometala?

Pre svega, ne smemo da se plašimo osećanja i ona ne smeju kod nas da izazivaju frustraciju. Naša osećanja nam omogućava da budemo roditelji kakvi su našoj deci potrebni. Kada shvatimo kako da se dovoljno dobro pobrinemo za sopstvene potrebe, a da pritom ne zanemarimo detetove i obrnuto, nov zajednički život postaje moguć. Vaspitanje se pretvara u zajedničko odrastanje i ravnopravan odnos. A kroz taj odnos možemo zajedno sa svojom decom da steknemo ispunjavajuća iskustva i da u potpunosti iskusimo avanturu ljudske egzistencije.
 
Od istog autora
Iz istog žanra

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom korišćenja kolačiča.