Mala knjiga o duši
Odlomak
Format: 13x20 cm
Pismo: Latinica
Povez: Mek
U pripremi
Datum objavljivanja: jun 2020.
POŠALJI
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Vodič kroz našu psihu i njena oboljenja

Šta je „duša“? Naprosto starinski naziv za naš mozak, ili je ipak reč o nečem drugom, poput čovekove suštine? I šta se dešava ako duša izgubi ravnotežu? Kako nastaju duševne bolesti i kako se leče? Mala knjiga o duši se na zanimljiv način približava najskrivenijem, nevidljivom delu našeg bića i pruža dubok uvid u psihijatriju i psihoterapiju.

Većina ljudi posmatra psihijatriju s podozrenjem i zadrškom. Pritom je savremena psihijatrija u stanju da na većinu naših pitanja o duši pruži zadovoljavajuće, pa čak i optimistične odgovore. Ovo je knjiga za sve one koji nisu zadovoljni odgovorima koje daju sveštenici ili naučnici posvećeni istraživanju mozga. Ahim Haug umešno prenosi svoje medicinsko znanje u lako razumljivom obliku, a njegove osnovne teze su sledeće:

• Mnoge duševne bolesti mogu da se izleče, ponekad čak i uspešnije od telesnih.
• Savremena psihijatrija je deo medicine; psihoterapija i lekovi nisu u suprotnosti, već se međusobno dopunjuju.
• Psihijatrija brine o celom čoveku: njegovom telu, psihi i društvenim odnosima.
• Zdravlje je povezano s duševnom ravnotežom. Ali ona ne nastaje iz mirovanja, već iz uravnotežavanja neprestanih promena.

„Izuzetno dobro napisana i veoma poučna knjiga.“ Huffington Post
10.05.2020.

Mala knjiga o duši

Duška
ocenaocenaocenaocenaocena
Preporučila bih ovu knjigu svima koji u svom okruženju imaju osobu koja ima određene mentalne bolesti, ali knjiga je i odličan uvodza dalja istraživanja na ovu i slične teme. Vrlo dobra knjiga puna korisnih informacija koja vam daje adekvatnu predstavu o psihi i njenim osnovnim bolestima, uključujući savete kako da se s njom optimalno izborite.
0 0
Iz istog žanra

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politkom korišćenja kolačiča.