Laguna - Zvuci iz podmornice - Marija Jovanović - Knjige o kojima se priča
Zvuci iz podmornice
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 256
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
23. februar 2019.
ISBN: 978-86-521-3272-0
Rasprodato
POŠALJI
Elektronska knjiga
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
5
4
1
3
0
2
0
1
0
Kategorije:

Ljubavni

/

Domaći autori

/

E-knjige

Autorka bestselera Spletkarenje sa sopstvenom dušom.

Još uvek mi se dešava da u naručju osetim Dunjino telo, namirišem dašak njenog parfema u vazduhu ili začujem u glavi njenu misao, i tada se nasmešim, već naviknut na neobjašnjivo prisustvo žene koju sam voleo. Ispravljam se – koju volim, iako više nije kraj mene...

Đorđe, matematičar po profesiji, ateista i zagovornik racionalizma, odrastao je u porodici opsednutoj intelektualnim prestižom u kojoj su se osećanja zaobilazila i umanjivala, a najčešće prećutkivala. Stupivši u brak iz ljubavi, on nesvesno ponavlja model ponašanja usvojen u roditeljskom domu, ne shvatajući da je i dalje suštinski odvojen od onih koji su mu najbliži.

Iznenadan tragičani događaj nagoni ga da preispita odnose prema supruzi Dunji i njenoj kćerki. Ponirući u prošlost, polako dolazi do zapanjujućih otkrića ne samo o sebi već i o ženi koja se, kako je to kasno shvatio, u braku gušila pod teretom neizrečenih i neispoljenih emocija, bezuspešno pokušavajući da ostvari duboku, istinsku komunikaciju sa njim.
02.10.2022.

Zvuci iz podmornice

Milica
ocenaocenaocenaocenaocena
Ovo je jedna od onih knjiga koje vas ne ostavljaju na miru nakon čitanja... Fascinirao me je način na koji je Marija opisivala unutrašnjost glavnog lika. Hiruški precizno, konkretno, a opet višeslojno. Majstorski! Izuzetno se lako čita...Prosto nisam mogla da se zaustavim. Neke rečenice su me pogodile do suza...Bravo Marija, skoro nisam pročitala nešto što me je tako pogodilo i izazvalo u meni vrtloge emocija. REMEK DELO!
0 0
04.08.2019.

Zvuci iz podmornice

Jovana
ocenaocenaocenaocenaocena
Marija Jovanović je definitivno tvorac najemotivnijih romana na srpskoj književnoj sceni. Super što je Laguna rešila da je, štampanjem njenih ranijih knjiga, ponovo gurne u prvi plan. Posle Zvuka iz podmornice sigurno nećete zaboraviti da svakoga dana - i ujutru, i u podne i uveče - pokažete svojim najbližima da ih volite i da vam je stalo do njih. Roman koji će vas naterati da detaljno preispitate svaki pedalj svoje duše. Divna knjiga.
0 0
03.05.2020.

Zvuci iz podmornice

Marica
ocenaocenaocenaocenaocena
Marija Jovanović pišući zaista ponire u dubine ljudske psihe, ljudskog bića, i to tako vešto da to deluje prilično autentično. U ovom njenom romanu čuje se glas glavnog junaka koji se samopreispituje o brojnim stvarima u životu. Poput podmornice on ponire u svoju nutrinu, ali i u nutrinu drugog ljudskog bića sa kojim je imao priliku da deli život i ne znajući koliko je toga uskratio toj osobi. Iskreno i potresno svedočanstvo o greškama koje nesvesno pravimo, o tome koliko nam najbliže osobe ostaju nepoznate. Svaki junak Marije Jovanović nosi ponešto što prepoznajemo i kod sebe samih. Ako ste voleli „Spletkarenje sa sopstvenom dušom“, nesumnjivo ćete uživati i u ovom njenom romanu. Iskrene preporuke.
0 0
24.02.2019.

Zvuci iz podmornice

Aleksandra
ocenaocenaocenaocena
Već dugo se nadam novom romanu Marije Jovanović, ali nikako da se pojavi. Piše li ga uopšte, da mi je znati? U nedostatku novog često se vratim njenim ranijim knjigama. Po mom mišljenju, ovo je najsumorniji od svih njenih romana. Ne znam zašto je uporna da piše o beskrajno tužnim ljudima sa toliko kompleksnim unutrašnjim životom koji preti da ih uguši. Ne znam ni zašto ne dozvoljava svojim junacima da budu srećni. Sreću im daje u apotekarskim dozama, kao da je lek i da ne valja sa njim preterivati. Njeni su redovi puni introspekcije, likovi nikada ne razgovaraju o običnim stvarima, sve ima viši smisao. Bez obzira na to, volim njeno umeće da obične stvari podigne na viši intelektualni i duhovni nivo, samo mislim da nekad malo pretera u tome.
0 0
22.03.2019.

Zvuci iz podmornice

Kristijan
ocenaocenaocenaocenaocena
Svim čitaocima preporučijem ovu knjigu u kućnoj biblioteci! Jako dobro štivo! Knjiga koja nas uči, a uči nas nečemo kroz šta ćemo svi proći. Knjiga kojoj se vraćamo! Jednostavno, životna knjiga koja će vam ostaviti takav snažan utisak koji ostaje urezan i koji će nenametljivo zahtevati da bude osvežen ponovim čitanjem, sa istim ushićenjem preletanja stranica u dahu, kao i pri prvom čitanju.
0 0

Zvuci iz podmornice

22.02.2019.
Dragan Ðorđević
ocenaocenaocenaocenaocena
citao...nesto-divno...sve-preporuke...
Marija-je-tako-opisala-gubitak-voljene-osobe-da-sam-imao-utisak-dok-sam-citao-kao-da-se-daleko-bilo-to-meni-dogadja...
mnogo-toga-bih-imao-pisati-o-ovoj-sjajnoj-knjizi-ali-procitajte...Ova-knjiga-boli...
0 0

Odjek romana „Zvuci iz podmornice“ Marije Jovanović

12.06.2019.
Za neke tajne je bolje da nikad ne izrone iz dubina. Ali, ako već izrone, onda se s njima treba suočiti na pravi način, jer sigurno nam nije bez razloga dato da ih otkrijemo. Kako se nositi sa problem...
više
Od istog autora
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.