Laguna - Sukob pogleda na svet - Leonard Mlodinov, Dipak Čopra - Knjige o kojima se priča
Sukob pogleda na svet
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 425
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
19. avgust 2013.
ISBN: 978-86-521-1312-5
Prevodilac: Stela Spasić
Rasprodato
POŠALJI
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0
Uzbudljiva, detaljna rasprava o tome kako duhovni i naučni pristup shvatanju stvarnosti često dolaze u konflikt.

Dva uspešna pisca, od kojih je jedan rečiti zagovornik duhovnosti, a drugi uvaženi naučnik, prvi put su se sreli za vreme televizijske debate o „budućnosti Boga“ održanoj na Kalifornijskom tehnološkom institutu. Ova izvanredna knjiga je posledica tog slučajnog susreta, kao i žustrog, ali i dostojanstvenog sukoba pogleda na svet koji je usledio dok se, s druge strane, istovremeno razvijalo njihovo prijateljstvo.

U Sukobu pogleda na svet Čopra i Mlodinov raspravljaju o svemiru, evoluciji i životu, ljudskom mozgu te Bogu, a dotiču se i ključnih pitanja koja određuju ljudsko iskustvo.

Kako je nastao svemir?
Kakva je priroda vremena?
Šta je život?
Da li je Darvin pogrešio?
Šta nas čini ljudima?
Kakva je veza između uma i mozga?
Da li je Bog iluzija?

Ova neobična knjiga će jednako oduševiti čitaoce orijentisane prema nauci, one koje interesuje duhovnost, kao i svakoga ko se ikad zapitao: „Šta znači to što sam živ?“

„Mi fizičari se bavimo zapažanjima o fizičkom univerzumu i matematičkim teorijama koje ga objašnjavaju. Ostali traže prosvećenje tako što se usredsređuju na subjektivno iskustvo. Ta dva pristupa se susreću u ovoj knjizi – među njima često sevaju varnice, povremeno dele isto mišljenje a pritom su uvek zabavni i donose prosvetljenje.“
– Džej Marks, izvršni direktor Laboratorije LIGO, Kalifornijski tehnički institut
29.09.2017.

Sukob pogleda na svet

Ana A.
ocenaocenaocenaocenaocena
Leonard Mlodinov (naučnik) i Dipak Čopra (duhovnik, učitelj duhovnosti) zajedno su napisali ovu knjigu nakon televizijske debate o „budućnosti Boga“. Zar to nije sjajna ideja - jedan zagovara naučni a drugi duhovni pristup i pogled na ovaj svet u kojem živimo. I upravo ta dva čoveka objedine svoja mišljenja u jednoj knjizi. Fantastična ideja i odlična knjiga!
Knjiga sadrži 5 delova i u svakom tom delu svoja razmišljanja o određenoj temi (kao što su npr. um, Bog, život...) iznose paralelno Čopra i Mlodinov.
Preporučujem ovo izuzetno zanimljivo štivo!
0 0
26.05.2014.

Sukob pogleda na svet

Maja
ocenaocenaocenaocenaocena
Ova knjiga po meni predstavlja savršen primer toga kako bi svet trebalo da funkcioniše. Svako od nas bi, uprkos dubokom uverenju u ispravnost sopstvenih stavova, morao bitii spreman da sasluša argumente drugih ljudi, i dozvoli im da drugačije misle. Što se mene tiče, ovo je dokaz da je koegzistencija moguća bez obzira na međusobne razlike, i divno je što se kroz kreativnu raspravu rodilo prijateljstvo između ova dva velika čoveka.
2 0
Od istog autora
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.