Laguna - Bukmarker - Lagunin autor Blagoje Grahovac predstavio svoje knjige u Mostaru - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Lagunin autor Blagoje Grahovac predstavio svoje knjige u Mostaru

Promocija knjiga „Banditosi ili Ubice država“ i „Glasovi iz gluve sobe“ generala Blagoja Grahovca održana je nedavno u Mostaru.



Blagoje Grahovac piše o spletu ratnih zbivanja, gde je istina prva nastradala, a domaće i međunarodne igre dosezale razmere tragične farse. Autor je u ovim delima uspeo da uspostavi vertikalu čovečnosti i vojničke časti, iznoseći na svetlo dana mnoge nepoznate pojedinosti moćnika i gospodara rata.

„Banditosi ili Ubice država“ – Mnogo toga što se poslednjih decenija na ovim prostorima dešavalo, a što javnosti nije poznato – pronaći ćete baš u ovoj knjizi: kako su devedesetih godina prošlog veka političke, vojne i obaveštajne strukture u Srbiji i Crnoj Gori, sa svojim vladajućim partijama, razbijale zemlju i unosile razdor u prijateljske odnose dva bratska naroda. Različiti oblici strahova uticali su na oblikovanje ovdašnjeg, balkanskog mentaliteta, a general Grahovac, nekadašnji vojni pilot i pronicljivi posmatrač naših prilika, nedvosmisleno utvrđuje da su rđava politika i rđava vlast najveći generator tih strahova.

„Glasovi iz gluve sobe” je nezaobilazno svedočanstvo iz ratnih štabova devedesetihgodina. U želji da kroz svoj generalski durbin preispita događaje koje su pristrasni hroničari i ostrašćeni učesnici nedavnih ratova do danas iskrivljavali i iznosili svako po svojoj meri, general Grahovac u ovom svedočanstvu pruža čitaocu objektivan pogled na događaje i istovremeno uživanje kao u kakvom ratnom trileru.

Blagoje Grahovac, general avijacije u penziji, kolumnista je nezavisnog dnevnika Vijesti, poznati analitičar geopolitičkih i društvenopolitičkih procesa u regionu i gostujući predavač iz tih oblasti na nekoliko univerziteta. Njegovo ime je upisano na počasnu ploču Vazduhoplovne vojne akademije. Nakon prestanka aktivne vojne službe vršio je dužnosti savetnika predsednika Republike Crne Gore, savetnika predsednika Državne zajednice Srbije i Crne Gore i savetnika predsednika Skupštine Crne Gore.

Knjige „Banditosi ili ubice država“ i „Glasovi iz gluve sobe“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.