Laguna - Bukmarker - #DodajNaSpisak – Sajamski hitovi (drame) - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

#DodajNaSpisak – Sajamski hitovi (drame)

Ovaj podžanr je zapravo i stvorio zapadnoevropski roman. Drama, u najširem smislu, podrazumeva širok spektar sižea koji se u savremenom romanu prepliću sa elementima ljubavnih i istorijskih romana, a sve češće i sa kriminalističkim zapletima. Zato će današnja lista biti prilično raznovrsna i duža od ostalih žanrovskih lista.




Legenda o samoubistvu – Dejvid Van

Dejvid Van je američki pisac koji je gromoglasno ušao na scenu savremene američke proze. U ovoj knjizi on obrađuje složen odnos između oca i sina, a ishod njihovih sudbina krije neočekivan obrt koji šokira čitaoca. Ova knjiga je s velikim pravom osvojila 11 međunarodnih nagrada.

Upitnik je pola srca – Sofija Lundberj

Posle „Crvenog adresara“ stiže nam potresna priča o maloj Elin koja se uporno trudila da odagna iz sebe i svog srca mučne tragove koji su obeležili njeno detinjstvo. Dirljiva borba sa duhovima prošlosti učiniće od ove junakinje pravu heroinu.

Pertle – Domeniko Starnone

Ljubitelji romana Elene Ferante, obratite pažnju! Ovaj roman na kondenzovan način govori o tome šta se dešava kad obaveze i rutina nadvladaju osećaj odgovornosti prema porodici. Starnone nam je podario pronicljivo sadzan presek raskršća na kojem se nalaze četiri člana napuljske porodice.

Jorgovan uvek cveta posle zime – Marta Hol Keli

Inspirisana životom stvarne heroine iz Drugog svetskog rata, ova snažna priča sigurno će oduševiti ljubitelje romansirane istorije, kao i one koji su uživali u knjizi „Sva svetlost koju ne vidimo“ Entonija Dora.

Soba čuda – Žilijen Sandrel

Ovo je priča o jednoj majci koja se bori za život svog sina koji leži u komi. Ona preduzima neočekivane korake zbog kojih će se neminovno promeniti i njen život, a čitalac će biti ganut tokom kojim ova priča bude tekla.

Ratno svetlo – Majkl Ondači

Majkl Ondači nam je podario još jedno remek-delo koje govori o uspomenama, porodičnim tajnama i lažima. „Ratno svetlo“ je složena koreografija žudnje i prevare, i jedinstvena oda vezi majke i deteta.

Bez zaklona – Barbara Kingsolver

Snažan roman koji se bavi pitanjima iz stvarnog sveta, a naročito time kako se snalazimo u dubokim promenama koje prete da nas poremete. Osvedočeni dar Barbare Kingsolver za portretisanje junaka ponovo se pokazuje u punoj snazi.

Na sve strane mali požari – Selest Ing

Roman „Na sve strane mali požari“ bavi se prirodom identiteta i žestokom privlačnom snagom majčinstva – i prividom da se poštovanjem pravila može preduprediti katastrofa. Sjajno izgrađena misterija o zapaljenoj kući iz koje saznajemo mnogo toga o majčinstvu i izvlačimo mnoge pouke.

Poslednji od nas – Adelaid de Klermon-Toner

U ovoj intrigantnoj priči kročićete u dve epohe i na dva kontinenta: u Njujork sedamdesetih godina XX veka, njegovu živahnost i slobodu, i u Nemačku tokom Drugog svetskog rata, njenu sramotu i okrutnost. Ovaj uzbudljivi roman zadire u nekoliko važnih tema: ljubav, prijateljstvo, porodične tajne i ratne zločine. Da li nas prošlost i odluke naše porodice sprečavaju da nastavimo dalje i živimo svoj život?

Dok još nismo bile vaše – Liza Vingejt

Jedna od najpotresnijih knjiga koje ćete čitati ove godine. Zasnovana na istinitim događajima, ovo je priča o najvećem skandalu trgovine decom u Americi tokom 20. veka. 

Bela hrizantema – Meri Lin Brakt

Jedna od onih knjiga o kojoj razmišljate još dugo nakon poslednje pročitane stranice. Koliko su žene jake? Koliko tereta mogu poneti na svojim plećima? Kolika je cena njihove slobode? Sve su to pitanja koja vise u vazduhu čak i kada sklopite korice ove knjige.  

Nadajmo se najboljem – Karolina Seterval

Veoma snažna priča za čije je objavljivanje sigurno bila potrebna poprilična hrabrost. Autobiografski roman Karoline Seterval putokaz je kako prebroditi najbolnije životne situacije i kako pronaći izlaz iz njih. Autentičan glas švedske autorke govori univerzalnim jezikom i podstiče da nastavimo dalje čak i kada nam se čini da budućnosti nema. 


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
o romanu belo se pere na devedeset slovenačke autorke bronje žakelj 25 aprila u knjižari delfi skc laguna knjige O romanu „Belo se pere na devedeset“ slovenačke autorke Bronje Žakelj 25. aprila u knjižari Delfi SKC
24.04.2024.
Slovenačka autorka Bronja Žakelj, koja u prestonicu Srbije dolazi uz podršku ambasade Republike Slovenije, predstaviće beogradskim čitaocima roman „Belo se pere na devedeset“ u četvrtak 25. aprila od ...
više
novo izdanje zapisa na stubu, jerusalimskom selimira radulovića laguna knjige Novo izdanje „Zapisa na stubu, Jerusalimskom“ Selimira Radulovića
24.04.2024.
U štampi će se uskoro naći drugo izdanje „Zapisa na stubu, Jerusalimskom“ Selimira Radulovića, dobitnika nagrade „Meša Selimović“. Kada pročitamo pesme iz nove knjige Selimira Radulovića, i njima prid...
više
roman o tinejdžerima kakav još niste pročitali ko zna šta će od mene biti ivane lukić u prodaji od 25 aprila laguna knjige Roman o tinejdžerima kakav još niste pročitali – „Ko zna šta će od mene biti“ Ivane Lukić u prodaji od 25. aprila
24.04.2024.
Zabavan, podsticajan i važan – takav je roman za tinejdžere Ivane Lukić „Ko zna šta će od mene biti“, napisan u interesantnoj formi, na mobilnom telefonu. Šesnaestogodišnji Luka ne voli fudbal i ne...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
24.04.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.