Laguna - Fizika budućnosti - Mičio Kaku - Knjige o kojima se priča
Fizika budućnosti
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 465
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
10. oktobar 2011.
ISBN: 978-86-521-0826-8
Prevodilac: Goran Skrobonja
Rasprodato
POŠALJI
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
8
4
1
3
0
2
0
1
0
Kako će nauka uticati na ljudsku sudbinu i naš svakodnevni život u 2100. godini

Fizika budućnosti je razgaljujuća, čudesna vožnja kroz čitav vek naučne revolucije od koje će vam zastati dah.

Na osnovu razgovora sa više od tri stotine vrhunskih svetskih naučnika koji već otkrivaju budućnost u svojim laboratorijama, dr Mičio Kaku na lucidan i zanimljiv način predstavlja revolucionarni razvoj medicine, kompjutera, kvantne fizike i putovanja u svemir koji će zauvek izmeniti naš život i budućnost same civilizacije.

Njegova neverovatna otkrića obuhvataju sledeće:

– internet u kontaktnom sočivu koji će prepoznavati ljudima lice, prikazivati njihove biografije i čak prevoditi njihove reči u vidu titlova;
– kontrolisaćemo kompjutere i kućne uređaje preko sićušnih senzora koji reaguju na naše misli;
– senzori u odeći, kupatilu i kućnim uređajima pratiće naše zdravstveno stanje, a nanoboti će nam skenirati DNK i ćelije u potrazi za znacima opasnosti, što će omogućiti drastičan produžetak životnog veka;
– radikalno novi svemirski brodovi koji koriste laserski pogon moći će da zamene današnje skupe hemijske rakete. Imaćemo priliku da se popnemo liftom stotinama kilometara u svemir jednostavnim pritiskom na dugme za „gore“.

„Fascinantna knjiga koja od vas traži da pomerite granice svog uma. Kaku poseduje dar da o izuzetno komplikovanim temama i pojavama, od onih vezanih za nove nanotehnologije do onih astronomskih o putovanju u svemir, govori jezikom koji svako razume. Zanosno!“
San Francisco Chronicle

„Kaku s velikim umećem pretvara kompleksne naučne teorije u jasne priče o tome kako ćemo živeti u budućnosti. Zabavno… fascinantno… i pomalo zastrašujuće.“
USA Today

„Ova knjiga je epska u svojim razmerama i herojska po svom nadahnuću.“
Scientific American
27.06.2013.

Fizika budućnosti

Olivera
ocenaocenaocenaocenaocena
Procitajte ovu knjigu, preporucite je drugima, prepricajte je deci...a i onima koji bas i ne vole da citaju. Knjiga pomera granice i golica razum i mastu!
1 1
18.04.2013.

Fizika budućnosti

Rude Boy
ocenaocenaocenaocenaocena
Ovu knjigu u školske lektire odma sada odma!
2 1
10.03.2013.

Fizika budućnosti

Stefan Lazarevic
ocenaocenaocenaocenaocena
Knjiga je stvarno odlicna.. Ali ja nisam uopste ponosan na to sto sam deo ljudske vrste.. Jedan obican primer zasto nisam ponosan: Covek je jedino bice na svetu koje ce poseci drvo,od njega napraviti papir i na istom papiru napisati kako trebamo cuvati zelenilo nasega sveta.. Dok covek nije postojao,zivotinje nisu umirale zato sto ih je neko lovio radi sporta,zabave,novca,vec zbog prezivljavanja,lanca ishrane.. A danas? Danas je sve propalo.. Jedino mi je drago kada vidim,procita, ovako nesto.. To je jedina stvar koja mi daje utehu da ljudski rod nije toliko los.. Sve u svemu,knjiga je pravi pogodak..
4 1
04.04.2012.

Fizika budućnosti

Milos
ocenaocenaocenaocenaocena
Knjiga je vrh! Bukvalno! Michio Kaku je po meni jedan od naj boljih naucnika danasnjice. Trebalo bi da odstampate i ostale njegove knjige! :)
1 1
22.02.2012.

Fizika budućnosti

Aleks
ocenaocenaocenaocena
Izuzetna knjiga za sve koje interesuje budućnost. Iako se bavi isključivo naučnim dostignućima, Mičio baca uvid na potencijalnu stvarnost svakodnevnog života u sledećih 100 godina kroz uticaj novorazvijenih tehnologija. To je donekle i mana, jer je slika utopistička i predstavlja "best case scenario", ono što bi moglo biti u najboljem slučaju. Svejedno, ostaje nam da se nadamo da će se baš takva slika i ostvariti.
2 1

Put kojim će krenuti ljudska rasa

28.12.2011.
*
ocenaocenaocenaocenaocena
Upravo kako je napisao gospodin u prethodnom komentaru, ova knjiga je FANTASTIČNA i prosto nas tera da osećamo ponos što pripadamo ljudskoj vrsti. Možete li da zamislite kakav će biti svet u 2100 god.? Nikad pre nisam o tome razmišljala ali dr Mičio Kaku koji je iz prve ruke imao uvid u tehnologije na samom vrhu najnovijih istraživanja uspeo da me “teleportira” u budućnost. Ova knjiga se razlikuje od onih koje sam pročitala jer se ne bazira na fantaziji (vanzemaljci koji nam dolaze pomoću svemirskih brodova) već se na sasvim realističan način u njoj daje pogled na budućnost i na tehnologije koje bi mogle sazreti za sto godina (do 2100 god.) i koje će izmeniti sudbinu čovečanstva. Dr Mičio Kaku nam pokušava reći da nauka nije statična, inovacije i otkrića menjaju uverenja i predrasude a do 2100 god. naučna saznanja će se umnožiti tako da do 2100 postaćemo kao bogovi pomoću kvantne teorije (koja je osnov svih tehnologija) i koristeći znanja iz oblasti nauke kompjutera, nanotehnologije, veštacke inteligencije i biotehnologije. U budućnosti ćemo prestati da budemo pasivni posmatrači prirode i postati njeni gospodari i koreografi. Bićemo u mogućnosti da produžimo sebi životni vek. Pomoću nanotehnologije stvaraćemo nešto gotovo ni iz čega. Budućnost je otvorena svima ali naglasak treba staviti na obrazovanje i pomoć razvoju novih industrija. Ipak, kako kaže dr Kaku, nauka je dvosekli mač a ključ je u tome da se nađe mudrost neophodna da se zamahne tim mačem nauke. Tema je možda komplikovana ali jezik kojim je napisana “Fizika budućnosti” je jasan i možemo ga razumeti i mi koji nismo fizičari. Toplo preporučujem svima da pročitaju ovu knjigu kako bi proširili vidike vlastitih shvatanja.
0 0

Fizika budućnosti

09.12.2011.
Igor Biga
ocenaocenaocenaocenaocena
Fenomenalna knjiga, prosto se osećaš ponosnim što pripadaš ljudskoj vrsti kada čitaš i shvataš da te stvari dolaze i da je samo pitanje vremena kada ćemo moći da ih koristimo.
0 0

Fizika budućnosti

02.12.2011.
jelena
ocenaocenaocenaocenaocena
knjiga koja zaista pomera granice ljudskog uma. fenomenalno...preporuka svima.
0 0

Nauka za svakoga

10.10.2011.
ocenaocenaocenaocenaocena
Mićio Kaku je jedan od najpoznatijih kosmologa i fizičara, koji teorije i uvide o zakonitostima, otkrićima i funkcionisanju sveta oko nas i celokupnog univerzuma predstavlja na način razumljiv ne samo naučnicima, već i laicima. Kakuove knjige su štivo koje će interesovati svakoga ko želi da sazna kako naš univerzum funkcioniše i u kom pravcu se razvija postindustrijsko društvo.
0 0

Kritika: „Fizika Budućnosti“ - Mičio Kaku

07.12.2011.
Mičio Kaku, doktor teorijske fizike na Gradskom njujorškom univerzitetu, proslavio se radom na teoriji struna, ali je široj publici poznat prvenstveno kao pisac naučnopopularne literature i autor broj...
više
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.