Laguna - Bukmarker - Subota na štandu Lagune – Raspored potpisivanja i aktivnosti - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Subota na štandu Lagune – Raspored potpisivanja i aktivnosti



Druženje sa piscima Lagune nastavlja se i sedmog, pretposlednjeg dana Sajma knjiga, u subotu 27. oktobra, na štandu u Hali 1:
 
Laguna, Hala 1, 11.00: Jelica Greganović i Bob Živković, „Uspavanka za miša“
Laguna, Hala 1, 11.30: Dule Nedeljković, „Odsev“
Laguna, Hala 1, 12.00: Isidora Bjelica, „Škola za anđele“
Laguna, Hala 1, 13.00: Vuk Drašković „Aleksandar od Jugoslavije“
Laguna, Hala 1, 14.00: Jelena Bačić Alimpić, „Kofer iz Berlina“
Laguna, Hala 1, 15.00: Piter V. Bret, „Utroba zemlje“
Laguna, Hala 1, 16.00: Dejan Stojiljković, „Leva strana druma“
Laguna, Hala 1, 16.30: Vladimir Kecmanović, „Kao u sobi sa ogledalima”
Laguna, Hala 1, 17.00: Marko Šelić Marčelo, „Malterego – Knjiga druga: Higijena nesećanja II deo“
Laguna, Hala 1, 17.30: Tehar ben Želun, „Dete od peska“, „Sveta noć“
Laguna, Hala 1, 18.00: Vanja Bulić, „Dušanova kletva“
Laguna, Hala 1, 18.00: Vedrana Rudan, „Život bez krpelja“
Laguna, Hala 1, 19.00: Keri Čin „Nedostojna“
 
Autorka bestselera „Osmeh za svaki dan“ Jelica Greganović i poznati i nagrađivani ilustrator Dobrosav Bob Živković družiće se sa čitaocima od 11 sati. Kratke i jasne rečenice, predivne ilustracije i sadržaj „Uspavanka za miša“ kvalitetno će podstaći razvoj vašeg deteta.
 
„Odsev“ Dušana Nedeljkovića, porodična je drama koja govori o gubitku, obećanju, trudu, promašajima, sticanjima, pronalaženju i svim onim delovima slagalice koja se zove život. Autor će se sa čitaocima družiti od 11.30.
 
Isidora Bjelica potpisivaće svoje knjige od 12 sati i predstaviti svoju novu knjigu „Škola za anđele“, svojevrstan nastavak knjige „Sama“. Ovaj put autorka otkriva dosad čuvanih 12 inicijacija ljubavi koje ce promeniti život svake osećajne osobe koja traži smisao u ovom svetu.
 
Najtraženija knjiga do sada na Sajmu je novi roman Vuka Draškovića „Aleksandar od Jugoslavije“. Da li je stvaranje Jugoslavije bilo veliko delo ili tragična zabluda – glasi pitanje nad pitanjima koje sam sebi postavlja glavni protagonista, kralj Aleksandar Karađorđević, tvorac i prvi vladar nove države Južnih Slovena na početku XX veka. Vuk Dršković autor romana o kralju Aleksandru Karađorđeviću potpisivaće svoje knjige od 13 sati. Na štandu Delfi knjižara čitaoci ga mogu naći od 14.30.
 
Jelena Bačić Alimpić je autorka najčitanijih romana danas. Napisan s istančanom pažnjom za istorijske pojedinosti i pun emotivnog naboja, „Kofer iz Berlina“ je dirljiv i intrigantan roman koji će vam vratiti veru u beskrajnu moć ljubavi. Autorka potpisuje svoje knjige  i druži se sa čitaocima na Laguninom štandu od 14 sati.
 
Ljubitelji epske fantastike, u slavu završetka serijala jedne od najmaštovitijih epskofantastičnih saga 21. veka, autor Piter V. Bret posetiće Beograd i 63. Međunarodni sajam knjiga. Gostovaće na štandu Lagune u subotu u 15 sati i družiti se sa čitaocima, a od 17 sati će biti i počasni član žirija kospleja organizovanog na temu njegovog dela.
 
Dejan Stojiljković će se družiti sa čitaocima od 16 sati, na štandu Lagune u Hali 1. Laguna je nedavno ponovo objavila njegov prvi roman „Leva strana druma“, priče sa niškog asfalta i kaldrme obojene prepoznatljivim južnjačkim humorom.
 
Ovogodišnji dobitnik Andrićeve nagrade, Vladimir Kecmanović potpisivaće svoje knjige od 16.30 sati. Andrićevu nagradu dobio je za priču „Ratne igre” iz knjige „Kao u sobi sa ogledalima”.
 
Marko Šelić Marčelo sa čitaocima će se družiti od 17 sati na štandu Lagune u Hali 1, a na štandu Delfi Knjižara možete ga naći u subotu u 18 sati.
 
Jedan od najznačajnijih savremenih frankofonih pisaca Tahar ben Želun gost je Beogradskog sajma knjiga. Očekujemo ga na štandu Lagune oko 17.30. Proslavio se prvim romanom koji je objavio 1985. godine, „Dete od peska“, a za njegov nastavak, „Sveta noć“, dobio je Gonkurovu nagradu 1987. godine.
 
Pisac i novinar Vanja Bulić Vanja Bulić  potpisuje „Dušanovu kletvu", od 18 sati. Ovo je šesti roman iz serijala koji prati avanture novinara Novaka Ivanovića. Glavna tema je trgovina belim robljem i nasilje nad ženama.
 
Autorka romana „Nedostojna“ Keri Čin potpisvaće svoje knjige od 19 sati. „Nedostojna“ je roman o ljubavi biznisu i podzemlju na relaciji Beograd–Čikago–Beograd.
 
Partner Lagune na ovogodišnjem Sajmu knjiga je Banca Intesa, a Laguni su se pridružili i brojni sponzori: Mastercard, Bambi, Avon, Henkel, Grand Aroma kafa, Pepsi, Sarantis, Dexy Co, Generali, Sport klub, Pharmanova.
 
Pozivamo sve posetioce da objave fotografije našeg štanda i izdanja Lagune na društvenim mrežama uz korišćenje heštega #SajamKnjiga2018 i tako doprinesu velikoj zajednici knjigoljubaca koja je iz dana u dan sve veća.
 
Dobro došli!


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.