Laguna - Bukmarker - Nova izdanja u Laguni - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja u Laguni

„Konstantinovo raskršće“, istorijski roman Dejana Stojiljkovića, koji je izdavačka kuća Laguna objavila 2009. godine u ediciji Meridijan, doživeo je svoje 23. izdanje. Radnja je smeštena usred Drugog svetskog rata u Nišu koji neočekivano postaje centar zbivanja veoma zamršene priče i velikih interesa. Roman je utemeljen na istorijskoj istini i bavi se ozbiljnim temama poput odgovornosti pojedinca u ratu, ratnim zločinima, korenima zla na Balkanu, odnosom između paganizma i hrišćanstva.

„Simeonov pečat“ Vanja Bulić je napisao nakon svog putovanja na Svetu goru, zaintrigiran požarom na Hilandaru 2004. godine. Pred čitaocima je u svom 17. izdanju.

„Urnebesna fizika“ je zbirka eksperimenata iz fizike, koju je napisao dugogodišnji profesor i naučnik Svetislav Paunović. Rukopis su zatim preuzela dvojica pisaca za decu – Branko Stevanović i Igor Kolarov, i prilagodili ga tako da bude zanimljiv čitaocima svih uzrasta. Ova knjiga, koja je doživela svoje 10. izdanje, pokazuje deci da nauka nije bauk, ali ih istovremeno uvodi u ozbiljna saznanja putem raznih trikova.

U knjižarama je i 9. izdanje „Romana“ Ive Andrića. U ovoj knjizi sabrani su svi završeni romani našeg nobelovca: „Travnička hronika“, „Na Drini ćuprija“, „Gospođica“ i „Prokleta avlija“.
„Slovenska mitologija“ Nenada Gajića idealan je spoj modernog pristupa mitološkoj temi i naučne studije. Sadrži niz lako razumljivih članaka o slovenskim bogovima, običajima, ritualima i mitskim predstavama, veoma opsežno obuhvata sve ono što predstavlja osnovnu mitološku supstancu slovenskih naroda. Pred čitaocima je njeno 7. izdanje.

U štampi je i 6. izdanje knjiga:

„Stefan Nemanja“ Luke Mičete – knjiga o istoriji Srbije, o nastanku evropske Srbije od doseljavanja Srba na Balkan do države velikog župana Stefana Nemanje.

„Nećeš mi verovati“ Branka Ćopića – Najlepše pesme, priče i poeme za decu. Čitajući ih uživaćete u majstorijama jednog od najvoljenijih pisaca za decu i uveriti se u to da Ćopićeva magija nikad neće prestati da nas zasmejava i opčinjava.

„Amor porteño“ Ivane Kuzmanović – Roman o preljubi, koje se uglavnom plaše, mnogi je čine, a skoro niko o njoj ne govori.

Čitajući 5. izdanje knjige „Želim” Gradimira Stojkovića, uživaćete u sjajnoj priči jednog od najvoljenijih pisaca za decu i mlade. Ovaj roman će vas podsetiti na to bismo svi voleli da nam se želje ostvare. Samo ne zaboravite: želeti – to je jedna ozbiljna veština!

Melanholična zbirka priča „Preko praga“ vladike zahumsko-hercegovačkog i primorskog Grigorija Durića za kratko vreme doživela je svoje 4. izdanje. Njegove priče nam pomažu da shvatimo da u životu nema nevažnih stvari, da je veličina uvek skrivena u jednostavnosti, da je istina glavno merilo vrednosti...

Četvrto izdanje doživela je i knjiga „Tri čvora na trepavici“ Ljubivoja Ršumovića, koja sadrži priče o detinjstvu i odrastanju i predstavlja duhovitu i visprenu ispovest o tome kako nas događaji u detinjstvu predodređuju.

U knjižarama će se naći 3. izdanje knjiga:

„Agi i Ema“ Igora Kolarova – Ovaj kratki roman donosi dirljivu priču o prijateljstvu usamljenog devetogodišnjeg dečaka Agija, luckaste starice Eme, i njihovom zajedničkom buntu protiv svirepog i otuđenog sveta.

„Udario me pubertet u glavu“ Roberta Takariča – Zabavan roman o problemima ulaska u pubertet, koji je na veoma zanimljiv način ilustrovao Tihomir Čelanović.

„Pisma iz Srbije“ Bojana Ljubenovića – Knjiga sadrži stotinu satiričnih i duhovitih pisama koja izmišljeni stranac piše svojima negde u inostranstvu, opisujući današnju Srbiju.

„Despot Stefan Lazarević“ Luke Mičete – Biografija prvog Beograđanina, jednog od najistaknutijih ličnosti političkog i kulturnog života srednjovekovne Srbije.

Zbirka pesama „Horoskop“ Miroslava Antića je vodič za spoznaju sveta, priča o tome kako svet odlazi od nas i kako se nam se vraća i o tome šta se sve može. Nedavno je doživela 2. izdanje.

U štampi je i 2. izdanje priče Ivana Stankovića „Kakodalogija“ o fenomenu uspona i pada prve multinacionalne advertajzing kompanije „Saatchi and Saatchi“ na prostorima bivše SFRJ.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
predstavljena pesnička zbirka u lavirintu  laguna knjige Predstavljena pesnička zbirka „U lavirintu“
19.04.2024.
Nova zbirka poezije Igora Mirovića predstavljena je 18. aprila u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.   Pored autora, o knjizi su govorili prof. dr Zoran Đerić i prof. dr Aleksandar Je...
više
ema jarlet o orionu i mraku slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života laguna knjige Ema Jarlet o „Orionu i Mraku“: Slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života
19.04.2024.
Autorka hita „Orion i Mrak“ Ema Jarlet otkriva svoju opsesiju mrakom, kako nastaju priče i junaci koje ilustruje i u kome je pronašla inspiraciju za svoje čarobne slikovnice koje nakon objavljivanja n...
više
rastislav durman o novoj knjizi ona bića koja nisu sića  laguna knjige Rastislav Durman o novoj knjizi „Ona bića koja nisu sića“
19.04.2024.
„Ona bića koja nisu sića“ nova je knjiga evropskih bajki koju je priredio novosadski autor Rastislav Durman. Pisac za decu i odrasle poslednjih godina posvetio se prikupljanju bajki sa svih evropskih ...
više
prikaz knjige vladalac nikola makijavelija uputstvo za rukovanje državom laguna knjige Prikaz knjige „Vladalac“ Nikola Makijavelija: Uputstvo za rukovanje državom
19.04.2024.
„Ne zna se ko pije, a ko plaća“ najbolji je iskaz o situaciji u renesansnoj Italiji. U svakom njenom kutku sram, zločin i samovlašće bili su deviza. Zločin? Stvar službene dužnosti. Ubistvo? Oblik dru...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.