Laguna - Bukmarker - Nova izdanja u Laguni - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja u Laguni

U štampi su druga izdanja knjiga: „Banditosi ili Ubice države“ Blagoja Grahovca, „Tajna društva u Srbiji“ Isidore Bjelice i Nebojše Pajkića i „Memoari Pere Bogalja“ Slobodana Selenića.

„Banditosi ili Ubice države“ je nezaobilazno svedočanstvo iz ratnih štabova devedesetih. Uzbudljivo pripovedanje generala o nedavnim događajima u kojima je učestvovao. Zapis o devedesetim, priča o vojnom i političkom vrhu Srbije, SRJ i posebno Državne zajednice Srbije i Crne Gore.

„Tajna društva u Srbiji“ su prva knjiga koja razotkriva i prikazuje postojanje i istorijat tajnih udruženja u Srbiji i objašnjava njihove isprepletane odnose i njihov uticaj na političku stvarnost do danas.
Prvi Selenićev roman „Memoari Pere Bogalja“ (1968), remek-delo nove generacije posleratnih srpskih pisaca, čita se u dahu usled svoje stilske lakoće i savršenosti, univerzalnosti svojih poruka i upečatljivog snimka vremena koji je ostavio trag u savremenoj srpskoj prozi.
 
„Crvena zvezda – moj fudbalski klub“ koju je priredio Bojan Ljubenović predstavlja jezgrovitu istoriju velikog kluba od osnivanja do danas i prati je obilje fotografija. Crveno-beli dres nosili su neki od najboljih igrača koje je svet video. Pobeđivali su i gubili, radovali se i tugovali. Sa njima i milioni navijača. Kroz pobede i poraze išli su dostojanstveno, poštujući i sebe i protivnike. Tako su stvorili Crvenu zvezdu, evropskog i svetskog šampiona. Pred navijačima će se uskoro naći treće izdanje ove knjige u Laguni.

Treće izdanje knjige „Ubistvo s predumišljajem“ Slobodana Selenića takođe se nalazi u štampi. Bulika, lik iz „Ubistva s predumišljajem“, postavlja najbolju dijagnozu političkog nevremena, koje je Slobodan Selenić, letopisac vrednosti u nestajanju, tako ubedljivo naslikao u svom poslednjem završenom romanu.

Šta je zajedničko likovima ustanika, zadužbinara, trgovaca, pesnika, prevodilaca, pa i grčkih nacionalnih heroja, koji nas posećuju na stranicama knjige priča „Dorćol“? Ko su i kakvi su bili Gospodar Jovan i Gospodar Jevrem, Sima Terdžuman i Uzun Mirko, Vasa Čarapić i vojvoda Dobrača, Zmaj od Noćaja i Riga od Fere, Kapetan Miša i Zmaj Jova? Sve su to protagonisti priča kojima Svetlana Velmar-Janković rasvetljava živopisnu i bogatu povesnicu Dorćola, najstariju gradsku četvrt prestonice. A da je bila neophodna govori i činjenica da će se u knjižarama ubrzo pojaviti četvrto izdanje ove knjige.
 
Vrhunsko satirični sajt ovoga puta se pojavljuje u šestom štampanom izdanju. Preko duhovito sročenih lažnih vesti između redova pročitaćete suštu istinu. Iz nje ćete saznati pravu istoriju sveta: od trenutka kad je Adam posumnjao da ga Eva vara do paranoje Bobija Fišera. Najinteresantniji događaji naše prošlosti izdvojeni su i prikazani u najboljem sjaju u knjizi „Prava istorija sveta“.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.