Laguna - Bukmarker - Nova izdanja domaćih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja domaćih autora

Roman „Zavet herojaSlaviše Pavlovića doživeće osmo izdanje. Ovo je priča o porodici, istini, ljubavi i pravdi, zasnovana na istinitim događajima, o herojima koje istorija nije zabeležila. U osvit Kolubarske bitke ostareli Andrija Itanić, pukovnik u penziji, priprema se za poslednju bitku. Izdao ga je sin Milić, kome se gubi svaki trag na granici sa Austrougarskom. Čitava Srbija konačno proslavlja pobedu 1918, a stari pukovnik dobija pismo od sina koji je tokom rata bio zarobljen.

Svojevremeno najčitanija knjiga na našim prostorima, jedna od najtiražnijih knjiga srpske književnosti XX veka, „DorotejDobrila Nenadića je roman na ivici žanra, ni istorijski, ni psihološki, ni polifoni, ni ljubavni, a opet klasik koji kroz više glasova svojih junaka pripoveda o kaluđeru-vidaru u srednjovekovnoj Srbiji, strancu u ovom svetu, koji strada sa svoje dobrote i čiste ljubavi. U štampi je sedmo izdanje.

Na knjižarskim policama naći će se i peto izdanje knjige „Pogledaj što je mačka donijelaAnta Tomića. Autor na originalan način progovara o svakodnevici, ukazuje na nepravdu, ali i ideju da život vrlo često ne pita, nego samo servira, baš poput mačke koja svom vlasniku ponekad pred noge donese neželjeni plen.

U knjižarama će se uskoro naći nova izdanja romana „Zlatno runoBorislava Pekića. „Zlatno runo“ obeležava čitavu jednu istorijsku epohu i stoji u samom vrhu književnosti napisane na srpskom jeziku u drugoj polovini XX veka. Roman je ostvaren kao ciklus od sedam velikih samostalnih delova, koji su iznutra povezani porodičnom sudbinom balkanskih Cincara, pomešanih sa srpskom građanskom klasom u njenom usponu u raspadanju. Uskoro će biti štampano peto izdanje trećeg i četvrto izdanje sedmog dela ove sage.

Knjiga „Kultura konfliktaVlade Ilića nam može pomoći da konflikt shvatimo kao mogućnost za sopstveni razvoj i uspostavljanje autentičnog odnosa sa drugima. Ova knjiga otvara pitanje ne samo genetskih zapisa u nama nego i naše sposobnosti da se svojom svesnošću, preko izvesnih zasad nedokučivih energetskih polja, uključimo u energetske konflikte predaka. U štampi je peto izdanje.

Roman „Ljudi bez grobovaEnesa Halilovića, ovenčan Vitalovom nagradom za 2020. godinu, doživeće četvrto izdanje. Sve počinje od ljubavi: mladić je zavoleo devojku, ali prosci su već došli kod njenog oca. Devojka nije mogla da pogazi očevu reč, a zaljubljeni mladić nije podneo gubitak. Zaljubljen i povređen, puškom je delio pravdu-nepravdu. Odmetnuo se i potera za njim trajala je 47 dana.

Pričama iz knjige „Unutrašnje dvorišteGoran Petrović uverljivo je omeđio svoj razuđeni pripovedački prostor. Njegovi književni junaci oblikuju jedan čudesan, sanjani svet – sused iz zgrade pretvara se u anđela, grupa prijatelja koja tajno ulazi u jedan pejzaž akvarela, likovi koji skidaju kolutove dima sa zidova i nameštaja, koračaju lebdeći iznad zemlje, bojadišu Feniksov pepeo, daju lekcije uvažavanja ili se bave iskopavanjem sreće... U štampi je treće izdanje ove knjige.

Uzbudljiv roman koji tačno opisuje trenutak u kome se nalazi današnje društvo, a u njemu se sreću Raskoljnikov i Jovanka Orleanka 21. veka, „Dolazak matadoraBranka Rosića doživeće drugo izdanje. Dva beogradska hazardera smelo i srčano stupaju u savremenu koridu gde će ih dočekati niski udarci. Između trilera i drame, novi roman Branka Rosića cepti od žestine karakteristične za aktuelan trenutak.

Knjiga koja je pred čitaocima nije bajka, iako u sebi ima mnogo bajkovitog. Nije ni enciklopedija pojmova, ni rečnik svega što krije živopisna mitologija naših slovenskih predaka. Ona ne pokušava da bude ni naučna, ni istorijska, ni kompletna studija, već samo jednostavno i svima prijemčivo delo nastalo iz ljubavi – stoji kao Slovo na početku knjige „Slovenska mitologijaNenada Gajića. U štampi je drugo latinično izdanje.

Knjigu „Još nam samo ale faleLjubivoja Ršumovića sa ilustracijama Dušana Petričića volele su, čitale, nad njom jele i sa njom spavale generacije dece. Zašto i vaše dete ne bi imalo svoju omiljenu alu? U štampi je treće izdanje.

Dušan Radović je pisao za mnoge medije: radio, televiziju, film, pozorište, a „Plavi žaket“ je zbrika priča i pesama iz tog opusa. Ako volite izazovne i neuobičajene prikaze složenosti ljudskih osećanja, onda su ove priče i pesme jednostavno nezaobilazne. U štampi je drugo izdanje.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
predstavljena pesnička zbirka u lavirintu  laguna knjige Predstavljena pesnička zbirka „U lavirintu“
19.04.2024.
Nova zbirka poezije Igora Mirovića predstavljena je 18. aprila u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC.   Pored autora, o knjizi su govorili prof. dr Zoran Đerić i prof. dr Aleksandar Je...
više
ema jarlet o orionu i mraku slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života laguna knjige Ema Jarlet o „Orionu i Mraku“: Slikovnice i večernje nebo su oduvek bili deo mog života
19.04.2024.
Autorka hita „Orion i Mrak“ Ema Jarlet otkriva svoju opsesiju mrakom, kako nastaju priče i junaci koje ilustruje i u kome je pronašla inspiraciju za svoje čarobne slikovnice koje nakon objavljivanja n...
više
rastislav durman o novoj knjizi ona bića koja nisu sića  laguna knjige Rastislav Durman o novoj knjizi „Ona bića koja nisu sića“
19.04.2024.
„Ona bića koja nisu sića“ nova je knjiga evropskih bajki koju je priredio novosadski autor Rastislav Durman. Pisac za decu i odrasle poslednjih godina posvetio se prikupljanju bajki sa svih evropskih ...
više
prikaz knjige vladalac nikola makijavelija uputstvo za rukovanje državom laguna knjige Prikaz knjige „Vladalac“ Nikola Makijavelija: Uputstvo za rukovanje državom
19.04.2024.
„Ne zna se ko pije, a ko plaća“ najbolji je iskaz o situaciji u renesansnoj Italiji. U svakom njenom kutku sram, zločin i samovlašće bili su deviza. Zločin? Stvar službene dužnosti. Ubistvo? Oblik dru...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.