Laguna - Bukmarker - Nova izdanja domaćih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja domaćih autora

Uskoro će se u prodaji naći dvadeset treće izdanje romana „Poslednje proleće u Parizu“ Lagunine bestseler autorke Jelene Bačić Alimpić. Jedna sasvim obična starost i rutinski novinarski zadatak spojili su sudbine dve nepoznate žene. Marija Kolčak, štićenica sanatorijuma u Tulonu, ispričaće Olgi Lašez, novinarki uglednog pariskog magazina, tragičnu priču svog života. Sudbina emigranata iz carske Rusije, mračni svet špijunaže, odanost ideologiji, laži uhoda, demona prošlosti i patnja gulaga – iznedrile su istinu života jedne starice čija je vera u ljubav bila isto toliko velika kao i njena bol.

Knjiga Đorđa Lebovića „Semper idem“ doživeće sedmo izdanje. „Semper idem“ je knjiga o detinjstvu koja se može čitati kao porodični roman, ali i kao memoarski spis kojim se poznati dramaturg i scenarista, posthumno, predstavio kao veliki majstor moderne realističke proze. Pisac uviđa paralele između Drugog svetskog rata i ratova na tlu bivše Jugoslavije posmatrajući neke konkretne događaje. Priču o događajima pre Drugog svetskog rata priča dečak, a u epilogu je dečak pisac na silaznoj liniji života.

Sedmo izdanje doživeće i roman „Zavet heroja“ Slaviše Pavlovića. Ovo je priča o porodici, istini, ljubavi i pravdi, zasnovana na istinitim događajima, o herojima koje istorija nije zabeležila. U osvit Kolubarske bitke ostareli Andrija Itanić, pukovnik u penziji, priprema se za poslednju bitku. Za svoj grob. Izdao ga je sin Milić, kome se gubi svaki trag na granici sa Austrougarskom. Nakon nekoliko iscrpljujućih godina rata čitava Srbija konačno proslavlja pobedu 1918, a stari pukovnik dobija pismo od sina koji je tokom rata bio zarobljen.

Prvi srpski dokumentarni triler o ubistvu ćudljive milionerke Drage Mitrićević, „Do viđenja!“ Živojina Petrovića, doživeće peto izdanje. Knjiga koja je nedeljama na prvom mestu top-liste publicistike, osim uzbudljive priče pune obrta koje samo stvarnost može da stvori, donosi nam i spektar naših karaktera i sliku srpskog društva viđenu nušićevskim širokim objektivom, ali iz perspektive crne hronike.

U štampi je treće izdanje knjige „Život za poneti“ Jelice Greganović. U knjizi „Život za poneti“ nalazi se mnogo korisnih, dubokih, životnih saveta, vešto skrivenih u laganom štivu, koje se čita u dahu. To su priče o životu koji je samo naizgled ostao iza nas, o životu koji upravo živimo i onome što jedva čekamo da doživimo. 
 
Zlatno runo“ Borislava Pekića obeležava čitavu jednu istorijsku epohu i stoji u samom vrhu književnosti napisane na srpskom jeziku u drugoj polovini XX veka. Oživljavajući nam porodicu Njegovan, u istorijskim sunovratima i značajnim događajima od antičkih vremena, preko Sulejmana Veličanstvenog, do Drugog svetskog rata, Pekić nas kroz ovaj roman vodi do krajnje mitske metafore, plovidbe Argonauta na Istok, po zlatno runo Života. U štampi je treće izdanje četvrtog toma.

Na knjižarskim policama uskoro će se naći drugo izdanje romana Vuka Draškovića „I grob i rob“. Zašto je Hitler govorio da je knez Pavle kao jegulja, ko je pukovnik Vladimir Vauhnik, glavni obaveštajac kneza Pavla u Berlinu – samo su neke od nepoznanica koje nam se otkrivaju u romanu o pravim inspiratorima sloma Kraljevine Jugoslavije.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.