Laguna - Bukmarker - Nova izdanja domaćih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja domaćih autora

Na policama u knjižarama uskoro će se naći jedanaesto izdanje knjige Dejana Stojiljkovića „Znamenje anđela“. Godine 297. rimski cezar Galerije krenuće u osvetnički pohod na Istok da se obračuna sa Persijom i njenim vladarom. U njegovoj velikoj armiji naći će se tri čoveka koje povezuje nevidljiva nit sudbine i čija će dela označiti osvit jednog novog doba i uzdizanje jedne nove vere – hrišćanstva.

U štampi je deveto izdanje knjige „Sama“ Isidore Bjelice. Junakinja romana „Sama“ luta po svetu, odlazi u Meksiko u potrazi za ključem razumevanja našega bića i smisla, ne znajući da se odgovor zapravo nalazi u njenom srcu... I kada se mnogo godina kasnije suoči sa krajnjim beznađem, kada pomisli da su je svi napustili i da je ostala sama, shvatiće da put do srca voljenog vodi kroz sopstveno srce.

Drugi tom knjige „Vladari iz senke“ Dejana Lučića doživeće osmo izdanje. Dejan Lučić svojim romanima i lucidnim zaključcima zbunjuje i šefove obaveštajnih službi – čak i one koje lično zna! Ko je ovaj džentlmen lavljeg srca, okrutno hladan, pun autoriteta i prijatne nadmenosti koju nemaju današnji muškarci? U isto vreme, ispod tog oklopa nazire se čovek široke slovenske duše, koji voli svoj narod i za koji se bori na sebi svojstven, tajanstven način!

Iz štamparije će izaći i sedmo izdanje knjige „Stefan Dečanski“ autora Luke Mičete. Nijednog srpskog vladara nije pratila takva misterija, takav dramski naboj, takva kob, kao Stefana Dečanskog, najnesrećnijeg kralja Srbije u njenoj više od milenijuma dugoj istoriji. Kakvi su odnosi vladali na srednjovekovnom dvoru Nemanjića, da li je Stefan Dečanski bio oslepljen ili slabovid, kako se držao u progonstvu, kako se vratio na vlast i kako mu je ona došla glave – saznajemo iz ove nesvakidašnje i sveobuhvatne istorijske biografije.

Uskoro će se u prodaji naći peto izdanje nagrađivanog romana za mlade „Neću da mislim na Prag“ Sonje Ćirić. Ovo je nežna i suptilna priča o prijateljstvu i složenim društvenim odnosima koji utiču na porodicu, pre svega na decu, ali i snažan roman o tome kako nas onim što jesmo čine strast i posvećenost talentu koji svako od nas nosi u sebi.

Hit knjiga Jelene Bačić Alimpić „Neki drugi život“ pred čitaocima će se naći u trećem izdanju. U novom bestseleru, autorka donosi priču o sestrama bliznakinjama Irene i Marti van der Linden, koje svoje detinjstvo i mladost bezbrižno provode u živopisnom gradiću Harlemu, nadomak Amsterdama. Izgledom skoro identične ali po karakteru nepomirljivo različite, neraskidivo su vezane jedna za drugu. Njihov brižni otac, cenjeni i imućni lekar Henrik van der Linden, međutim, krije tajnu koja preti da ugrozi porodičnu sreću.

U štampi je i treće izdanje zbirke poezije Miroslava Mike Antića „Plavi čuperak“. „Plavi čuperak“ je najlepši priručnik za odrastanje i nezaobilazni zapis o drhtanju onih koji su se zaljubili prvi put. Ova vanvremena zbirka pesama za samo pola veka postala je predivni udžbenik čežnje, jedinstveno uputstvo za beskrajno čuvanje detinjstva u nama, neodoljivi spomenik šašavosti, dnevnik sa čijih stranica osećamo sazvučja daljina ka kojima hrlimo...

Još jedna knjiga nedavno preminule književnice Isidore Bjelice doživeće novo, treće izdanje. Reč je o delu „Poslednji put“, priči o prijateljstvu tri žene koje odlaze na kraj sveta da iznova pronađu sebe i smisao života. Ova brutalno iskrena pripovest o danima koje je Isidora provela u Peruu bila je kruna svega što je ona napisala za trideset godina karijere.

I knjiga „Beograde, dobro jutro 1“ Dušana Radovića po treći put je u štampariji. „Beograde, dobro jutro 1“ je izbor tekstova iz emisije Prvog programa Studija B – „Beograde, dobro jutro“ i obuhvata period od jula 1975. do novembra 1976. kada je Dušan Radović sa najvišeg sprata palate „Beograd“ oko pet stotina puta uživo pozdravio Beograd, svakoga jutra u 7 časova i 15 minuta.

Mravac mrav“ je slikovnica autorke Jelice Greganović. Puna je zabave, smeha, divnih slika i nosi (bar) jednu važnu poruku. Majušni junaci sićušnog sveta u ovoj slikovnici vode mališane u veliku priču o još većoj ljubavi. U štampi je treće izdanje ove knjige.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.