Laguna - Bukmarker - 6 knjiga za put: Spakujte se lagano - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

6 knjiga za put: Spakujte se lagano

Nemate mnogo mesta u svom koferu ali ne želite da se odreknete dobrog letnjeg štiva? Zato smo za vas spremili 6 preporuka za „tanke“ knjige koje možete sa sobom poneti na letovanje. Svaki od naslova ima manje od 150 stranica, tako da će lako stati u vaš prtljag. Pripremite svoje kofere, posavetujte se sa našim preporukama i odmor može da počne!

Foto: Freepik

Niže u dolini“ – Paolo Konjeti

Dva brata nakon očeve smrti ponovo počinju da žive u istom mestu. Iako posve različiti, oni će morati nakon toliko godina da pronađu zajednički jezik kako bi se održali i opstali. Ova uzbudljiva porodična drama, koja se odigrava u predivnoj prirodi i surovoj seoskoj zajednici, pravi je dragulj i dokaz kako se mnogo toga o odnosu čoveka i prirode može iskazati na nevelikom broju strana, a da je Konjeti, nakon svoja dva prethodna romana, nesumnjivo dokazao da je jedinstven tumač prirode i kulture.

Vladalac“ – Nikolo Makijaveli

Neki stvarno ne umeju da odmaraju tako što opuste svoje vijuge. I vi ste takvi? Onda nema razloga da se ovog leta ne udubite u ovaj klasik političke filozofije u kojem se razmatra strategija vladanja. Iako je ovo delo izazvalo burne reakcije savremenika, posebno crkve, i Makijavelijevo ime postalo sinonim za beskrupuloznu politiku, iz konciznog pogovora Jugane Stojanović čitalac otkriva da je firentinski sekretar bio strasni rodoljub radikalnih ideja, što doprinosi objektivnom sagledavanju njegove političke misli.
Hačiko čeka“ – Lezlija Njuman

Ako je ikad postojala priča koja je ilustrovala duboku odanost između čoveka i životinje, to je ova. Zasnovan na istinitoj priči o psu iz Japana i njegovoj nepokolebljivoj predanosti, roman se bavi dirljivim odnosom između profesora Uena i psa Hačija. Način na koji Hačiko utiče na zajednicu oko sebe, pretvarajući strance u prijatelje, pokazuje dalekosežan uticaj koji životinja može imati. U sve okrutnijem svetu, njegova priča pruža nam utehu, podsećajući nas na jednostavne, ali bitne stvari u životu.
Pogasite sve i zasijaće život“ – Mark Levi

Šezdesetogodišnja Adela upoznaje mladića čija zrelost i odnos prema životu upale kod nje iskru osećanja. Dok zajedno putuju, otkrivaju jedno drugom životne istine. „Pogasite sve i zasijaće život“ Marka Levija, najčitanijeg savremenog francuskog autora na svetu, čije su knjige prodate u preko pedeset miliona primeraka, u ovom romanu prepliće sudbine mladog i ranjenog muškarca i ožalošćene žene, i pokazuje nam da prava ljubav ima neverovatnu moć.
Smrtni i besmrtni život devojčice iz Milana“ – Domeniko Starnone

Od Starnonea smo navikli na priče o porodici, ali ovoga puta pred nama je priča u čijem je fokusu glavni junak. Ovaj roman ujedinjuje dva sveta, bake i njenog unuka, i govori o teško premostivom jazu među njima, paradoksalno neophodnom da bi živeli. Uronite u najnovije delo pisca ovenčanog nagradom Strega, očaravajuću knjigu o krhkosti ljudskih osećanja i krivudavom putu odrastanja. Majstor stila, Starnone i ovoga puta uspeva da usaglasi naivan dečji glas sa ironičnom pripovešću odraslog naratora.
Kako sačuvati zdrav razum u doba podela“ – Elif Šafak

Živimo u doba teskobe pritisnuti događajima oko sebe. Tište nas nepravda, patnja, neprestana kriza. Kako usred svega toga možemo da sačuvamo nadu i veru u bolje sutra? I kako da sačuvamo zdrav razum u doba sve žešćih podela? Knjiga „Kako sačuvati zdrav razum u doba podela“ snažan je poziv na svesni optimizam književnice i aktivistkinje Elif Šafak, koja se osvrće na naše doba pesimizma, gde emocije vode i zavode politiku, a dezinformacije i strah su norma. Sačuvajte i vi svoj zdrav razum uz ovu sjajnu knjigu!


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
6 knjiga za put spakujte se lagano laguna knjige 6 knjiga za put: Spakujte se lagano
31.07.2024.
Nemate mnogo mesta u svom koferu ali ne želite da se odreknete dobrog letnjeg štiva? Zato smo za vas spremili 6 preporuka za „tanke“ knjige koje možete sa sobom poneti na letovanje. Svaki od naslova i...
više
filip čolović živimo u vremenu pogrešnih heroja laguna knjige Filip Čolović: Živimo u vremenu pogrešnih heroja
31.07.2024.
Kada sam počinjao da pišem „Vir“, ni na kraj pameti nisam imao distopijski roman. Ni sada ne mislim da knjigu možemo jednostavno svrstati u taj žanr, mada razumem da će ljudi roman čitati u tom ključu...
više
 sinajski testament promovisan u šekovićima laguna knjige „Sinajski testament“ promovisan u Šekovićima
31.07.2024.
U Šekovićima, u Republici Srpskoj, u toku je manifestacija „Kul jul“ (skraćenica za kulturni jul), koju organuizuje lokalna Turistička organizacija. Tradicionalno je jedan dan u okviru  „Kul jula...
više
od 1 avgusta u prodaji čuveni roman ivana tokina pas u izdanju lagune laguna knjige Od 1. avgusta u prodaji čuveni roman Ivana Tokina „Pas“ u izdanju Lagune
31.07.2024.
Nežan, topao i duhovit – takav je čuveni roman Ivana Tokina „Pas“, čije novo izdanje objavljuje izdavačka kuća Laguna.   Pas iz Tokinovog romana je koliko-toliko pripitomljeni gradski šmeker. O...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.