Špiglov bestseler iz oblasti publicistike 2019. godine, 95 nedelja među deset najprodavanijih knjiga.
Kada je Bas Kast, novinar posvećen naučnim temama, osetio probadanje u grudima, ozbiljno se zabrinuo i ubrzo mu se nametnulo ključno pitanje: da li je lošom ishranom upropastio svoje zdravlje? Odlučio je da korenito promeni način ishrane. Međutim, šta stvarno znači biti zdrav? Tako je započeo višegodišnje istraživanje naučnih grana koje se bave starenjem ljudskog organizma i nutricionizmom. Šta jedu narodi čiji su pripadnici dugovečni? Kako je moguće trajno smršati? Da li je moguće izbeći bolesti koje nastaju starenjem? Koje namirnice „podmlađuju“? Mnogo od onoga što mislimo da je zdravo može da nam naškodi. Iz više hiljada istraživanja Bas Kast je izdvojio naučno utemeljena objašnjenja o tome koja hrana je stvarno zdrava.
„Odličan je i jedinstven vodič kroz svet nutricionizma.“ Bild der Wissenschaft
„Izuzetan sažetak najnovijih nutricionističkih saznanja u vidu lako svarljivih tekstualnih zalogaja.“ Hamburger Abendblatt
Uvek uživam u čitanju knjiga o ishrani, i iako sam toliko toga pročitao, ovde sam našao neke dobre i nove pristupe. Takođe, vrlo pozitivno je što autor nikada ne kaže da morate živeti baš tako, on prikuplja informacije, ali ne tvrdi da je to sve što treba da znate, svakodnevno se pojavljuju neke nove studije. Sve u svemu, vrlo dobar pregled (zdrave) ishrane.
U trenutku kada je Bas Kast, nemački novinar koji se bavi pisanjem o naučnim temama, osetio probadanje u grudima, kroz glavu mu je prostrujalo ozbiljno pitanje: da li je nepravilnom ishranom upropasti...
Već u podnaslovu knjige Basa Kasta pronaći ćete sažetak njenog sadržaja: radi se, naime, o zaključcima do kojih je autor stigao pažljivim proučavanjem, poređenjem i procenom „svih naučnih istraživanja...
Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.