Laguna - Naslednici - Vilijem Golding - Knjige o kojima se priča
Naslednici
Odlomak
Format: 13x20 cm
Broj strana: 224
Pismo: Latinica
Povez: Mek
Godina izdanja:
14. jun 2014.
ISBN: 978-86-521-1533-4
Prevodilac: Marko Mladenović
Rasprodato
POŠALJI
Elektronska knjiga
Prosečna ocena: ocenaocenaocenaocenaocena
5
1
4
0
3
0
2
0
1
0
Kategorije:

Nagrađene knjige

/

Drama

/

E-knjige

Dobitnik Nobelove nagrade.

Od autora Gospodara muva.

Iznenađujuća rekonstrukcija izgubljenog sveta i zabrinjavajuća vizija početka nove ere. 

Kada je proleće stiglo, pleme, barem oni koji su preostali, vratilo se starim putevima koji su vodili od mora. To je bila godina neobičnih događaja, zastrašujućih stvari kakvih nikada ranije nije bilo. Neobjašnjivi zvuci i mirisi; nova, nezamisliva bića izvirivala su kroz lišće. Ono što pleme nije znalo, a verovatno nikada i neće znati, bilo je to da je njihovo sunce već zašlo.

Ovaj, Goldingu najdraži roman retka je književna, emocionalna i intelektualna prilika da se vratimo do samih korena misli i shvatanja sopstvenog postojanja. Uvučeni u svet surovih uslova, a opet sasvim jasnih i gotovo idiličnih životnih pravila, postepeno shvatamo da taj svet posmatramo očima bića koja su nestala pred najezdom naših prapredaka, verovatno baš zbog svoje blage prirode. Golding uspeva da za nas pronađe izgubljeno doba naše predistorije zbunjujući nas otkrićem koliko smo se suštinski malo promenili u odnosu na period zore čovečanstva.
12.11.2014.

Prapočetak ljudske civilizacije

Evgenija Anđelković
ocenaocenaocenaocenaocena
Ovaj roman je jedna vrsta naučne fantastike u smeru ka prošlosti jer autor pokušava da izvrši rekonstrukciju prapočetaka ljudske istorije. Daje nam viziju početaka nove ere, opisuje vreme kad su jedni ljudi nestajali, a drugi razvijeniji, nastavljali dalje. Jer svaki napredak vodi nestajanju slabijih i nežnijih vrsta. Darvinova evolucija. Neandertalci nestaju pred najezdom kromanjonaca. „Novi ljudi“ su nasilni homo sapiensi koji nadvladavaju svoje slabije slabije srodnike koji teže razmišljaju, slabije govore i sporije shvataju. Ali žive, osećaju i imaju neko svoje vrednovanje u okviru plemena i sveta koji ih okružuje. Priča o borbi za opstanak i preživljavanje. Priča o vremenu kad je počelo prolivanje bratske krvi. Priča o najprimitivnijim nagonima koji vode ubijanju i smrti. Priča koja će se ponavljati i ponavljati kroz istoriju....Roman je stvarno prekrasan, poetski napisan. Sam autor kaže da mu je to najdraže delo... Meni lično se više sviđa serijal „Deca zemlje“ Džin Auel...
2 0
Od istog autora
Iz istog žanra
Kupci ove knjige kupili su i

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.