Laguna - Bukmarker - Za ljubitelje kratke forme - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Za ljubitelje kratke forme

Romani dominiraju književnom scenom, pa se čini da su čitaoci i izdavači više naklonjeni dužim proznim delima.



Strastveni čitaoci umeju da se umore od stotina stranica, a u nepreglednoj ponudi naslova teško je izabrati zbirku priča koja prevazilazi snagu i opčinjavajuću moć romana. Pa ipak, takvih ima, i to među savremenim ostvarenjima. Ne verujete nam? Onda pažljivo proučite ovu listu predloga za čitanje.

Poleti već jednom!

Etgar Keret je izraelski pisac koji je iznenadio čitalačku publiku šriom sveta svojim kratkim i ubojitim pričama.

Gostovao je i u Beogradu, i od tog trenutka je postao i naš prijatelj, neko čije teme priča odlično razumemo i iskreno saosećamo sa njegovim junacima.
Tumač bolesti

Tuge, radosti i dileme običnih ljudi večna su tema u književnosti.

Obogaćena živopisnim detaljima indijske tradicije, kuhinje i proslava, ova zbirka od devet priča zvuči realistično i blisko, i zadivljuje nas lepotom običnosti sudbina o kojima čitamo.
Nemiri između četiri zida

Jedinstvana zbirka priča žena čija su imena umalo pala u zaborav.

Dvadeset pet izuzetnih priča o najrazličitijim ženskim iskustvima i doživljajima stvarnosti iz prve polovine 20. veka učiniće da drugačije sagledamo svoj život danas.
Điro D’Italija

Savršeno pogodivši suštinske aspekte biciklizma, italijanski majstor kratke proze Dino Bucati u ovoj zbirci pronašao je još jednu važnu temu – jedinstvo u strasti i patriotizmu u doba na prekretnici.

Obavezno štivo za sve ljubitelje „Tatarske pustinje“.
Epizodisti i junaci

Ovo su priče o majkama i ćerkama, o ćerkama i očevima, o neverstvima, o saznanjima o sebi, o ljubavi i ne-ljubavi, i drugom što zaboli. Vladislava Vojnović piše s emocijom, ali onom mirnom, koja se samo konstatuje i nije agresivna čak i kad je surova.

Ako ste voliti „Kozje uši“, ovo je onda štivo za vas.
Deseti decembar

Jedna je od najvažnijih zbirki pripovedaka objavljenih u poslednjoj deceniji. Piscu je donela književnu slavu. Naštimovano pero majstora koje će zapanjiti i najzahtevnije čitaoce.

Vrhunsko književno ostvarenje. Imamo sreće što postoji.
Život za poneti

U okruglo četrdeset novih priča, sa primesom starinskog, nijansom aktuelnog, s mrvicama roditeljstva, a sve bogato posuto prahom od smeha i dobrog raspoloženja, prepoznaćete poznatu recepturu.

Zrelu, zaokruženu i najbolju do sada.
Pogledaj što je mačka donijela

Edicija Bez prevoda nudi naslove izuzetnih pisaca iz susedstva. Ante Tomić nas je počastio zbirkom fenomenalnih portreta junaka koji iako se kreću po Dalmaciji, nisu ništa drugačiji od Srbijanaca.

U pitanju univerzalne ljudske drame obojene lokalnim problemima.
Nevidljiva žena i druge priče

Iz iste edicije dolazi još jedna izvanredna zbirka Slavenke Drakulić, koja emotivno i upečatljivo govori o najvećem tabuu današnjice – starenju.

Šesnaest vrhunskih priča pogodiće vas i nasmejati, ali i naterati da se duboko zapitate o tome kako se odnosite prema sebi i svojim najbližima.
Zov daljine

Lepo iznenađenje za ljubitelje savremenih domaćih autora na čije smo romane više navikli, dok su im pripovetke ostale u senci.

Putovanja izazvana političkim motivima, ratnim sukobima i porodičnim razmiricama – antologija koja sadrži univerzalan karakter i domet.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.