Laguna - Bukmarker - Vodič kroz našu psihu i njena oboljenja – „Mala knjiga o duši“ Ahima Hauga u prodaji od 23. juna - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Vodič kroz našu psihu i njena oboljenja – „Mala knjiga o duši“ Ahima Hauga u prodaji od 23. juna

Šta je „duša“? Naprosto starinski naziv za naš mozak, ili je ipak reč o nečem drugom, poput čovekove suštine? I šta se dešava ako duša izgubi ravnotežu? Kako nastaju duševne bolesti i kako se leče?

Mala knjiga o duši“ se na zanimljiv način približava najskrivenijem, nevidljivom delu našeg bića i pruža dubok uvid u psihijatriju i psihoterapiju.

Autor knjige Ahim Haug nam u deset poglavlja, služeći se primerima iz prakse, pruža uvid u ljudsku psihu i prirodu psihičkih bolesti. Izlaganje otvara pitanjima o tome šta je zapravo duša i šta se smatra normalnim, a završava objašnjenjima psihoterapije i upotrebe lekova u tretmanu psihičkih oboljenja. Služi se krajnje jednostavnim rečnikom i polazi mu za rukom da čak i izuzetno komplikovane fenomene prezentuje na razumljiv način.

Većina ljudi posmatra psihijatriju s podozrenjem i zadrškom. Pritom je savremena psihijatrija u stanju da na većinu naših pitanja o duši pruži zadovoljavajuće, pa čak i optimistične odgovore. Ovo je knjiga za sve one koji nisu zadovoljni odgovorima koje daju sveštenici ili naučnici posvećeni istraživanju mozga.

Haugove teze su sledeće:

• Mnoge duševne bolesti mogu da se izleče, ponekad čak i uspešnije od telesnih.
• Savremena psihijatrija je deo medicine; psihoterapija i lekovi nisu u suprotnosti, već se međusobno dopunjuju.
• Psihijatrija brine o celom čoveku: njegovom telu, psihi i društvenim odnosima.
• Zdravlje je povezano s duševnom ravnotežom. Ali ona ne nastaje iz mirovanja, već iz uravnotežavanja neprestanih promena.

Ahim Haug je profesor psihijatrije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Cirihu, direktor grupe privatnih klinika, autor naučnih radova.

Malu knjigu o duši“ možete pronaći od utorka 23. juna u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.