Laguna - Bukmarker - U prodaji nove ljubavne priče koje su obeležile istoriju i kulturu - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

U prodaji nove ljubavne priče koje su obeležile istoriju i kulturu

Od petka, 25. avgusta, za samo 499 dinara nove ljubavne priče u izdanju Amorete možete pronaći u svim marketima, knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, na sajtovima www.amoreta.rs i www.laguna.rs, kao i u svim bolje snabdevenim knjižarama.


 
Džon F. Kenedi i Merilin Monro
Melvin Henderson
 
Skrivena ljubav, tragedija ili mit?

Šokantna, potresna i strasna knjiga o ljubavnom trouglu koji su činili Merilin Monro, Džon i Džeki Kenedi. Roman pisan na osnovu pažljivo čuvanih zapisa iz tajnih arhiva u kome autor otkriva šokantne detalje o ovo troje ljudi.

Bili su moćni, bogati i slavni. Bili su na naslovnim stranama i uvek u prvom planu. Tada niko nije znao da su često drogirani, a njihovi savremenici nisu ni slutili koliko su glavni akteri ove drame opsednuti seksom. I niko se nije usuđivao da poveže atentat na predsednika sa navodnim samoubistvom filmske dive.

A onda su isplivale tajne…
 
 
Car Nikolaj i Aleksandra Romanov
Helena F. Barkašov
 
Voleti uzvišeno do poslednjeg daha.

Njihova uzbudljiva i potresna životna priča bila je satkana od strasne i ogromne ljubavi koju su osećali jedno prema drugom i tragedije koja ih je zadesila u vreme revolucije. Voleli su se od prvog pogleda do poslednjeg daha.

Ona je odbacila ugovoreni brak jer se kao mlada devojka zaljubila u Nikolaja, naslednika ruskog prestola. Opčinjen lepom princezom, budući car je ubedio svog bolesnog oca da pristane na savez s njenom porodicom, pa se tako par ubrzo i venčao.

Iako se tragično završio, njihov brak je bio srećan i skladan. Imali su četiri ćerke i jednog sina.

Raskošna i neskrivena ljubav između krhke Nemice i cara Nikolaja II, za tadašnje prilike i aristokratske krugove neobična i jedinstvena, nikada nije prestala da zadivljuje svet svojom snagom, čak ni kada je ruka zločinca okončala njeno postojanje.
 
Loren Bekol i Hemfri Bogart
Džimi Karson
 
Pred vama je priča o ljubavi, koju ni smrt nije uspela da pobedi.

Zaljubili su se jedno u drugo na snimanju prvog zajedničkog filma. Bogart je tada imao suprugu i bio je staložen, povučen čovek. Loren Bekol je bila dvadeset pet godina mlađa od njega i obožavala je lude noćne provode. On je voleo jedrenje, a ona je patila od morske bolesti. Ali i pored svih razlika, Bogi je bio ljubav njenog života, i ona njegovog, a ta ljubav se jasno videla i zauvek ostala zabeležena na filmskom platnu.

Iako su oboje bili holivudske zvezde, živeli su daleko od očiju javnosti i punih deset godina uživali u svojoj ljubavi, sve dok se Bogart nije razboleo. Loren Bekol je i tada, do njegovog poslednjeg daha, srcem i dušom bila uz svog čoveka, koga je po sopstvenim rečima volela kao boga.
 
Frederik Šopen i Žorž Sand
Suzet Rišar
 
Šopen je bio veliki umetnik, ali osetljiv i prilično težak čovek. Njemu je bila potrebna žena koja će mu biti ljubavnica, prijateljica, muza i negovateljica. Žorž Sand, talentovana spisateljica, još u to doba nosila je pantalone, držala cigaretu u ustima i ponašala se grubo, kao da je muškarac.

Ljubav nije buknula odmah na početku, ali su se muzički genije i literarna kraljica s vremenom zavoleli nežno i predano. Ona je u njemu pronalazila sina i ljubavnika, a on je svoja najbolja dela stvorio u periodu dok su bili zajedno.

Umetnost ih je spojila, ali i doprinela njihovom rastanku. Ostala je muzika i u njoj zapisana priča za večna vremena.
 
Amoreta i vi na krilima ljubavi.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više
prikaz romana sutra je novi dan savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika laguna knjige Prikaz romana „Sutra je novi dan“: Savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika
28.03.2024.
Niste se prevarili, to jeste ta knjiga: a zašto je dosadašnji, doslovni prevod originala, „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With the Wind), zamenjen prvobitnim naslovom i svojevrsnom parolom glavne junakin...
više
prikaz romana zavedi me knjigama prva ljubav zaborava nema laguna knjige Prikaz romana „Zavedi me knjigama“: Prva ljubav zaborava nema
28.03.2024.
Cveće, čokolade, večere, putovanja – sredstava zavođenja zaista je mnogo, ali se Kejt Bromli u knjizi godine lista USA Today „Zavedi me knjigama“ odlučila za štampanu reč. U ovom je delu rešila da obr...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.