Laguna - Bukmarker - Tejlor Dženkins Rid o sedam muževa svoje najnovije junakinje - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Tejlor Dženkins Rid o sedam muževa svoje najnovije junakinje

Najnoviji roman autorke Tejlor Dženkins RidSedam muževa Evelin Hjugo“ bavi se visokom cenom koju treba platiti na račun slave. Evelin Hjugo je žrtvovala svaki segment svog života zarad slave i na kraju odlučuje da sravna račune. Njena životna priča držaće čitaoce u sve većem zanosu svakom narednom stranicom.

Snaga Vašeg romana ogleda se u insajderskom osvrtu na Holivud. Kako ste prikupljali informacije?

Znate, to je veoma zanimljivo pitanje. Obavila sam mnoga istraživanja pre nego što sam sela da pišem, u šta spada i čitanje biografija holivudskih zvezda. Ali nisam se mnogo mučila tokom stvaranja tog sveta. I tek kad sam završila rukopis, sinulo mi je da mi je diploma iz filmske umetnosti verovatno bila od pomoći. Toliko sam se udubila u temu Holivuda da sam skroz zaboravila da imam diplomu iz te oblasti.

Bila sam opsednuta Holivudom još dok sam bila dete. I oduvek sam želela da živim u Los Anđelesu. Odmah nakon koledža radila sam kasting za igrane filmove i provela mnogo vremena u saradnji sa glumcima, režiserima i producentima.

Onda sam shvatila da je moja prava ljubav u stvari književnost, i promenila sam kurs. Međutim, sva ta ljubav prema Holivudu završila je upravo u ovom romanu.

Mnogi čitaoci verovatno će povezati glavnu junakinju sa Elizabet Tejlor. Da li je ona imala ikakav uticaj?

Ne možete nikako da pišete o ikoni Holivuda iz šezdesetih godina prošlog veka a da je ne uporede sa Elizabet Tejlor. A mnogostruki brakovi očito jesu nešto upečatljivo što Evelin i Liz imaju zajedničko. Pokušala sam da oslikam realističan portret veoma glamurozne i skandalozne žene. A kada tako nešto pokušate, sigurno ćete pogoditi i neke osobine sjajne Elizabet Tejlor.

O kom mužu ste najviše voleli i uživali da pišete i zašto?

Uživala sam pišući o Evelinom bekstvu sa Mikom Rivom. To mi je do sada predstavljalo najveće zadovoljstvo u životu, što ste tiče pisanja. Taj segment nam otkriva dosta toga o Evelin i njenom unutarnjem biću. Ali to ne znači da mi je on najdraži lik. Muž kog je ona najviše volela takođe je junak kog ja najviše volim.



Koju cenu biste Vi platili zarad slave?

O, čoveče. Mislim da bi meni trebalo da se plati. Kada sam bila dete, jedino sam želela da postanem poznata. Sada se naježim kada pomislim da bih morala da budem uvek skockana u slučaju da me neko fotografiše. Mnogo više mi se dopada ideja da mogu kao anonimus da odem do prodavnice u trenerci, molim lepo.

Zato me pisanje o poznatim zvezdama ispunjava. Pruža mi priliku da uživam u glamuru a da sama ne moram da budem glamurozna.

Kakvu biste poruku želeli da čitaoci izvuku iz ovog romana?

U romanu se toliko toga dešava da mi je teško da izaberem jednu pouku. Ali ako baš moram da suzim izbor, onda je to sledeće: drage dame, slobodno uzmite ono što vam pripada i zaboravite na zlonamernike.

Autor: Brendi Megan Granet
Izvor: huffpost.com
Prevod: Aleksandra Branković
Foto: Goodreads / CC BY 2.5 / Wikimedia Commons


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više
prikaz romana sutra je novi dan savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika laguna knjige Prikaz romana „Sutra je novi dan“: Savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika
28.03.2024.
Niste se prevarili, to jeste ta knjiga: a zašto je dosadašnji, doslovni prevod originala, „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With the Wind), zamenjen prvobitnim naslovom i svojevrsnom parolom glavne junakin...
više
prikaz romana zavedi me knjigama prva ljubav zaborava nema laguna knjige Prikaz romana „Zavedi me knjigama“: Prva ljubav zaborava nema
28.03.2024.
Cveće, čokolade, večere, putovanja – sredstava zavođenja zaista je mnogo, ali se Kejt Bromli u knjizi godine lista USA Today „Zavedi me knjigama“ odlučila za štampanu reč. U ovom je delu rešila da obr...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.