Laguna - Bukmarker - Svetski klasici u dvojezičnom izdanju od ponedeljka u prodaji - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Svetski klasici u dvojezičnom izdanju od ponedeljka u prodaji

Deset najpopularnijih knjiga među mladima, na engleskom i srpskom jeziku, naći će se u prodaji u ilustrovanom Laguninom izdanju u tvrdom povezu.



Serijal „Svetski klasici u dvojezičnom izdanju“ predstavlja savršenu metodu za učenje engleskog jezika i namenjen je pre svega školarcima, ali i svima koji uče engleski jezik.

Dvojezične knjige dozvoljavaju da uživate u književnosti i onda kad vaše jezičke sposobnosti nisu dovoljne da čitate dela u originalu. Knjige možete čitati na srpskom i engleskom jeziku i upoređivati.
 
Prvih pet naslova iz ovog serijala naći će se u prodaji od ponedeljka, 24. avgusta.
 
Ostrvo s blagom – Treasure Island
Robert Luis Stivenson je napisao „Ostrvo s blagom“ kad je video da njegov nećak vodenim bojama slika mapu ostrva. Posle duge bolesti umro je na ostrvu Upolu u južnom Pacifiku, gde je u to doba živeo. Šta mislite, je li našao blago na tom ostrvu? 
 
Drakula – Dracula
Brem Stoker, irski pisac, tvorac je „Drakule“, romana strave i užasa objavljenog 1897, koga su proslavile filmske i pozorišne verzije. Stoker je u „Drakuli“ dao originalnu interpretaciju legende o vampirima jer je svom junaku dao neodoljivu privlačnost i spojio strah od smrti sa žudnjom za besmrtnošću i ljubavi. 
 
Avanture Šerloka Holmsa – The Adventures of Sherlock Holmes
Sva dela Artura Konana Dojla zasenio je uspeh „Avantura Šerloka Holmsa“, koje su 1892. sabrane u zbirku od dvanaest priča. Pisac je dobro postupio što ih je objavio u formi kratkih priča i stvorio detektiva izuzetnih moći opažanja i zaključivanja. 
 
Mobi Dik – Moby Dick
U „Mobi Diku“ Herman Melvil se osvrće na zlo, otelovljeno u dva glavna lika: kit, zlo bez osećanja pošto uništava sve na šta naiđe, i kapetan Ahab, koji predstavlja uporno zlo, pošto ga njegova lična mržnja i glad za osvetom teraju da goni kita iako time izlaže opasnosti živote ljudi. 
 
Put u središte Zemlje – Journey to the Centre of the Earth
Ushićen naučnim napretkom svog doba, Žil Vern nas u ovoj knjizi (1864) navodi da poverujemo da je moguće spustiti se u dubine naše planete. Pisac je proučavao geologiju, mineralogiju i paleontologiju i opisima praistorijskih životinja zaprepastio stručnjake. 
 
Prvih pet edukativnih knjiga iz serijala „Svetski klasici u dvojezičnom izdanju“ od ponedeljka, 24. avgusta, možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs. 

  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
megi o farel maštovito oživljavanje istorije laguna knjige Megi O’Farel: Maštovito oživljavanje istorije
15.07.2024.
Autorka bestselera i dobitnica brojnih prestižnih književnih priznanja Megi O’Farel govori nam o inspiraciji za svoj roman „Portret jednog braka“, istraživanju istorijskih izvora, pisanju o stvarnim l...
više
ivan tokin moja duša je od limuna laguna knjige Ivan Tokin: Moja duša je od limuna
15.07.2024.
Pisac Ivan Tokin objavio je reizdanje bestselera „Najnormalniji čovek na svetu“, zbog čega ga u prethodnim nedeljama „cimaju“ za intervju. Stefan Tošović je s Tokinom „trošio“ jedan lagani razgov...
više
o zbirci ukrštene reči stihovanje usamljenog hodača laguna knjige O zbirci „Ukrštene reči”: Stihovanje usamljenog hodača
15.07.2024.
Rokenrol pesnici: zanimljiva i, nažalost, nekako još neodređena, nerado priznata kategorija. Šta ih čini, po čemu ih prepoznajemo? Da li njihovi stihovi odvojeni od muzike deluju osakaćeno, bez snage ...
više
prikaz knjige persijanci prva supersila drevnoga sveta laguna knjige Prikaz knjige „Persijanci“: Prva supersila drevnoga sveta
15.07.2024.
Ako ste pratili trenutno aktuelnu Netfliksovu doku-seriju „Aleksandar Veliki: Rađanje boga“, verovatno ste kao jednog od stručnih naratora zapazili izvrsnog velškog profesora Lojda Levelina-Džounsa ka...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.