Laguna - Bukmarker - Šta smo čitali u oktobru? - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Šta smo čitali u oktobru?

Oktobar, najomiljeniji mesec svakog ozbiljnog knjigoljupca, po šezdeset i peti put obeležili su Beogradski sajam knjiga i nova književna ostvarenja koja smo svi jedva dočekali. Šta su naše preporuke od najsvežijih Laguninih izdanja (ukoliko ste propustili da ih ugrabite), saznajte u nastavku teksta.

Image by Freepik

Ritam Harlema“ – Kolson Vajthed

Od dvostrukog dobitnika Pulicerove nagrade stiže priča o Harlemu, jednoj pljački u koju je umešana gomila ekscentričnih likova i, naravno, jednom nespretnom, nesposobnom i dopadljivom lopovu. Niz događaja koje će pljačka pokrenuti zapravo će vas uvesti u priču o ljubavi prema porodici i kraju u kome glavni junak živi, zbog čega nećete moći a da svim srcem ne navijate za (ne)poštenog Reja Karnija.
Ljubavnici“ – Paolo Konjeti

I vrapci znaju da motiv planine Konjetiju nije stran. Dok pratimo ljubavni odnos dve potpuno suprotne osobe – Silvije i Fausta, istovremeno se upoznajemo sa svim aspektima planinskog života najrazličitijih tipova ljudi. Planina će se u ovom nepredvidivom romanu pokazati kao skrovište za neprilagođene i (uz dolazak jednog vuka) ukazati na sav spokoj i nemir koji se kriju na velikim nadmorskim visinama.
Kradljivica parfema“ – Timoti Šafert

Savršen izbor za ljubitelje istorijskih romana kojima radnja smeštena tokom Drugog svetskog rata predstavlja najslađu poslasticu. Sedamdesetdvogodišnja prevarantkinja, sa sklonošću ka besprekorno krojenim odelima, osvojiće i najzahtevnijeg knjigoljupca. Saznajte kako je život doveo Klementinu do predratnog Pariza u ovoj omamljujućoj špijunskoj priči o pružanju otpora pred naletom pretnji.
Sindrom slomljenog srca“ – Salome Bodino

Viktor i Lola su savršen par, ali će pojavom programa koji predviđa rok trajanja ljubavne veze između dvoje ljudi saznati da im je ostalo još samo dva meseca. Da li da onda odmah raskinu i ne produžavaju ljubavne jade ili uživaju do samog kraja uz sudbinu koja im stalno diše za vrat? Salome Bodino se u svom prvencu poigrava sa tehnologijom našeg doba i time da li smo zaista gospodari svoje sudbine.
Kraljica“ – Metju Denison

Ukoliko želite da „bolje upoznate“ nedavno preminulu britansku kraljicu, pred vama se nalazi savršena knjiga. Ova sveobuhvatna, ali kompaktna, biografija kraljice Elizabete II vodi nas kroz njeno detinjstvo i tinejdžerske godine, sve do početka pandemije, uz sva ključna dešavanja u savremenoj istoriji. Upoznajte poslednjeg velikog monarha, suverenku s najdužim stažom na prestolu u celoj britanskoj istoriji, i njen život kroz doba neviđenih društvenih promena.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.