Predstojećeg vikenda, 5. 6. i 7. juna, restoran „Zadruga“ u Makenzijevoj 43, organizuje Dane Titove kuhinje. Vrhunski kuvari za vas spremaće neke od omiljenih specijaliteta koji su krasili raskošnu trpezu poznatog državnika a koje je zabeležila Anja Drulović u knjizi „
Titov kuvar“. Ovo izdanje možete potražiti i na srpskom i na engleskom jeziku u izdanju Lagune.
U restoranu „Zadruga“ moći ćete da probate srneći gulaš sa zagorskim štruklama, jelenski odrezak sa borovnicama, vezirove tufahije i mnogo toga drugog, ali i da kupite sjajan „
Titov kuvar“.
Kraljevi, šahovi, magnati, režiseri, glumice, niko, pa ni najveće svetske zvezde nisu sedeli za stolom sa Josipom Brozom a da ih nisu fascinirali njegova pojava i nastup. Tito, bleštava scenografija, dobra hrana, vino, dižestiv i cigara na kraju – kakva moćna, zanosna, neodoljiva kombinacija. Naravno, svaki taj obrok je otišao pravo u istoriju, pa je i ovaj kuvar najintrigantnije gastronomsko štivo s kojim ćete se susresti.