Laguna - Bukmarker - Selenino epsko putovanje - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Selenino epsko putovanje

Zašto je Stakleni presto Sare Dž. Mas najpopularniji tinejdž serijal fantastike i zašto je dobro ponekad izaći iz zone komfora?

Svako od nas povremeno dođe u fazu kada je potrebno nešto promeniti. Sve što je do tog trenutka činilo radost, postepeno postaje monotono, bledo i predvidivo, i baš tada je neophodno izaći iz zone komfora i upustiti se u nove avanture.

O Staklenom prestolu sam dosta slušala, oduševljenje Instagram zajednice je bilo gotovo opipljivo i verovala sam da je to sa dobrim razlogom. Za ovih nekoliko godina od kada sam kreirala profil, naučila sam da je moć ubeđivanja knjiške zajednice velika i nikada se do sada nisam prevarila kada sam poslušala njene savete i preporuke. Zato nije bilo sumnje a ni dileme od koje tačke krenuti kada sam početkom godine uplovila u svet fantastike – za mene potpuno nepoznat. Stakleni presto je bio logičan izbor.

Nisam znala šta da očekujem, upustila sam se u priču otvorenog uma očekujući neočekivano. Rezultat? Prva knjiga me je očarala, a isto toliko žargonski rečeno – oduvala, da sam nepovratno postala ljubitelj Staklenog prestola i fantastike. Van zone komfora je zapravo postala moja nova zona komfora.

Serijal se sastoji od sedam knjiga. Sve su povezane i nadovezuju se jedna na drugu. Zbog toga je bitno čitati ih po redu. Prva knjiga je uvod u ovu epsku priču i avanturu o natprirodnim bićima, magiji, svetovima, gde ulicama šetaju ljudi darivani magijom, feji, vilenjaci i još mnoga magična stvorenja. Magija je nestala, niko ne zna kako, jedino je zlo opipljivo u vazduhu.

Ali iako je ovo bio uvod, nijednog trenutka nisam to osetila. Radnja je dinamična, brza, puna zapleta sa neočekivanim obrtima, a obložena velom misterije i tajni koji će biti sigurno otkriveni u narednim poglavljima. Glavna junakinja je Selena Sardotijen, mlada i prelepa, pomalo arogantna, ali neustrašivog srca. Nije ona princeza koja luta hodnicima dvora, već ozloglašeni plaćeni ubica. Da bi ponovo bila slobodna, nakon godinu dana robovanja, moraće da se upusti u smrtonosno takmičenje za kraljevog ubicu. Ova heroina tirkiznih očiju kroz mračni svet Staklenog dvorca provešće nas u borbu za bolji život, borbu za slobodom.

A na tom putu steći će prave prijatelje i novu porodicu koju je izgubila. Igre će pokazati ko je najsnažniji a ko kukavica, ali i gde vatra neprimetno tinja ispod uzburkanog srca ili možda krv ledi žile.

Dok pišem ove redove, već završavam drugi deo serijala „Krunu ponoći“, i jedino ću otkriti da me je zasad očarao koliko i prvi, a možda čak i više od toga. Ako do sada niste imali prilike da se, kao i ja, upoznate sa fantastikom, Stakleni presto je odlična polazna tačka za to. Očekuje vas vatrena i uzbudljiva priča.

Autor: Kristina Stanković
Izvor: Instagram / @knjiskiterminator


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.