Laguna - Bukmarker - Sećanja, uspomene i novi život – održana promocija romana „Dan kada je Mijatović pogodio prečku“ [video] - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Sećanja, uspomene i novi život – održana promocija romana „Dan kada je Mijatović pogodio prečku“ [video]

Taj dan zbio se pre 20 godina, Svetsko prvenstvo u fudbalu u Francuskoj, igrali smo sa Holandijom... Mijatović na vrhuncu karijere, penal i prečka.


 
Mnogi ljubitelji fudbala još uvek ne mogu da prebole taj trenutak. Tako i glavnom junaku romana Radovana Nastića „Dan kada je Mijatović pogodio prečku“ uvek oči zasuze kad pogleda penal Mijatovića i tu prečku.
 
I to je sve od Mijatovića u ovom sjajnom emigrantskom romanu čuvenog Bensedina, a sve ostalo je novi život u Holivudu, politička (ne)korektnost, red i zakon.
 
Na neobičnoj promociji pomenute knjige koja je održana na dan početka Svetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji, 14. juna, Radovan Nastić je veče proveo sa nekadašnjim „saigračima“ iz legendarne emisije Radija B92 „Ritam srca“, Dušanom Čavićem i Dušanom Šaponjom, dok je ekipu predvodio Nenad Džoni Racković, nekadašnji urednik emisije.
 
I, naravno, nije moglo da prođe bez evociranja uspomena na prošlo vreme, ali je u fokusu bilo ipak Nastićevo emigrantsko iskustvo budući da već šest godina živi i radi u Sjedinjenim Državama.
 
Radovan se svojski potrudio da objasni prisutnima da Los Anđeles i Holivud nisu kako ih zamišljamo, da je osećaj slobode koju svako ima tamo odlična stvar i da se najbolje „kapira“ sa Latinosima. Bilo je neobično slušati o njegovoj podršci Trampu za koga kaže da želi da se bavi ekonomijom a ne ratovima. „Još samo da abolira Asanža i glasaću za njega na narednim izborima“, kaže Nastić.


 
U ovom autobiografskom romanu, Radovan Nastić odmah na početku postaje Džoni Fejvorit, Dorćolac, navijač Rada i fan boksa koji u Los Anđelesu živi svoj američki san.
 
Našao je posao u firmi za obezbeđenje noćnih klubova. Noću je dvostruko bolja lova, a trostruko plaćena satnica ako se prolazi kroz „ugrožena“ područja šire okoline grada. A nije se umrtvio, postao džangrizav, nisu mu svetla Holivuda udarila u glavu. I dalje mu se jure ribe, izlazi, sluša nova dobra muzika.
 
Racković je naglasio da je Nastićev roman fantastičan doprinos srpskoj emigrantskoj književnosti, dok su Dušan i Dušan zdušno preporučili svima da pročitaju.
 
„Gađajući same stative, Radovan Nastić širi istinu po Los Anđelesu. Večito na najboljem delu margine društva, čovek vrlo jakog libida susreće trandže, gejeve, Šekija Turkovića i ostale male a zapravo najveće heroje planete“, rekao je Čavić, dok je Šaponja istakao da „likovi sa holivudske margine i situacije iz svakodnevnog života koje Radovan opisuje predstavljaju pravo blago za čitaoca i teleportuju ga u svet gde nema mesta foliranju“.
 
Roman „Dan kada je Mijatović pogodio prečku“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, online knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna
  • laguna


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
aleksandra filipović i zoran penevski gostovali u oš branko radičević u pančevu povodom jubileja brankovi dani  laguna knjige Aleksandra Filipović i Zoran Penevski gostovali u OŠ „Branko Radičević“ u Pančevu povodom jubileja „Brankovi dani“
28.03.2024.
U okviru obeležavanja jubileja 200 godina od rođenja Branka Radičevića, pisci Aleksandra Filipović i Zoran Penevski družili su se sa učenicima Osnovne škole „Branko Radičević“ u Pančevu. U okviru mani...
više
prikaz romana sutra je novi dan savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika laguna knjige Prikaz romana „Sutra je novi dan“: Savršen primer (pogrešno shvaćenog) klasika
28.03.2024.
Niste se prevarili, to jeste ta knjiga: a zašto je dosadašnji, doslovni prevod originala, „Prohujalo sa vihorom“ (Gone With the Wind), zamenjen prvobitnim naslovom i svojevrsnom parolom glavne junakin...
više
prikaz romana zavedi me knjigama prva ljubav zaborava nema laguna knjige Prikaz romana „Zavedi me knjigama“: Prva ljubav zaborava nema
28.03.2024.
Cveće, čokolade, večere, putovanja – sredstava zavođenja zaista je mnogo, ali se Kejt Bromli u knjizi godine lista USA Today „Zavedi me knjigama“ odlučila za štampanu reč. U ovom je delu rešila da obr...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.