Laguna - Bukmarker - Prikaz romana „Na Valerijinom mestu“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz romana „Na Valerijinom mestu“

Neću vam reći da je ovo najbolji roman koji sam ikada pročitala niti da je najbolji roman ikada napisan.  Jedino mogu da kažem da me odavno neka knjiga nije držala budnom do 4 ujutru zato što nisam mogla da je ispustim iz ruku. Priča je jednostavna, ljudska i podseća na seriju „Seks i grad“, s tim što su junakinje iz Madrida. Oduševila me je lakoća sa kojom drugarice pričaju  o seksu i njima važnim temama, bez dlake na jeziku. Roman vas toliko uvuče da jedva čekate da saznate šta će biti sa drugaricama na kraju. Već sam počela da čitam drugi deo serijala… Napred, Valerija!

Na Valerijinom mestu“ je prvi roman u serijalu o Valeriji. Pošto sam pročitala dva romana iz serijala Persiguendo a Silvia („Jureći Silviju“/„Trčeći za Silvijom“), autorka Elisabet Benavent me je oduševila i htela sam da pročitam još njenih naslova.

Valerija se kao jako mlada udala za Adrijana i njen brak je sada na klimavim nogama, pošto se njih dvoje svakim danom sve više otuđuju. Ali, Valerija ima bezuslovnu podršku svojih drugarica Lole, Karmen i Neree. Njih četiri čine neobičnu družinu jer su sve vrlo različite osobe.

Jedne noći kada je izašla sa Lolom, Varelija upoznaje Viktora i oboje osećaju jaku privlačnost već na prvi pogled. Viktor je previše zgodan da bi mu odolela, ali Valerija je udata i ne želi da pređe granicu običnog flerta. On želi da bude sa njom i predlaže da budu prijatelji, ali tada njih dvoje započinju opasnu igru zavođenja i privlačnost među njima se sve više rasplamsava.

Iako je Valerija junakinja i narator romana, ona nam ne pripoveda samo svoju priču, već od nje saznajemo i ponešto o životima njenih drugarica. I njihove priče takođe lako uvuku i veoma zabave čitaoca, što je inače karakteristika celog romana.

Odnos između Valerije i Adrijana postaje sve zamršeniji i njoj je svakim danom sve teže da odoli Viktoru koji u njoj budi zaboravljena osećanja, što će je navesti na razmišalje o kvalitetu svog braka. Iako je priča zabavna i zavodljiva, ne može se zanemariti ni njena dubina - čitalac saoseća sa Valerijinom patnjom zbog toga što se u njenom životu pojavila osoba koja preti da sruši sve što je dotad izgradila, i to u trenutku kada je to najmanje očekivala.

Autorkin stil je vrlo lagan i zabavan, čitaocu se čini da sluša o dogodovštinama dugogodišnjeg prijatelja i biva potpuno uvučen u priču, poistovećujući se sa junakinjama.

„Na Valerijinom mestu“ je roman koji se brzo i lako čita i dok trepnete, stići ćete do kraja i odmah poželeti da uzmete nastavak u ruke.

Izvor: www.librosderomantica.com


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.