Laguna - Bukmarker - Prikaz priručnika „Osnove Astrologije“ Ejmi Hering - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz priručnika „Osnove Astrologije“ Ejmi Hering

Malo šta je tako čarobno i opčinjavajuće kao kada prvi put pogledate svoju natalnu kartu. Bez obzira na to da li verujete da planete mogu da utiču na naše živote ili ne, prvi pogled na tu kartu sa tehničkim podacima i ezoteričnim simbolizmom je iskustvo koje se ne zaboravlja.
 
Natalne karte se koriste da predstave tačku u vremenu, zamrznutu i prikazanu u jedinstvenom dijagramskom obliku. Samo neko visoko obučen i iskusan u tumačenju njihovih tajni može otkriti svetu suštinu koja je kriogenički zapečaćena u njima.
 
Bar tako tvrde mnogi od današnjih vrhunskih i najcenjenijih astrologa kada su spremni da otkriju suštinu svog umeća, objavljujući priručnike za početnike kako bi im pomogli da razmrse tajne kakve se neizbežno nalaze u svakoj natalnoj karti.
 
Mudrost astrologije
 
Ejmi Hering uči druge astrologiji već više od dvadeset godina. U svojoj knjizi „Osnove astrologije“ ona polazi od samih temelja ključnih aspekata natalne karte.
 
Od početnog objašnjenja šta je karta, kako se formira i šta predstavlja, do detaljnih ispitivanja natalne karte američkog komičara Stiva Martina, Hering lagano odmotava mnoge simbolične veze između planeta, aspekata između njih i znakova horoskopa koji pojedinačno i zajednički otkrivaju suštinu nečijeg psihičkog i duhovnog bića.
 
Postoje dva osnovna aspekta astrološkog tumačenja. Prvi opisuje značaj pozicija planeta i šta one predstavljaju – drugim rečima njihove tehničke karakteristike.
 
Drugi razmatra šta ti odnosi zaista znače i kako otkrivaju vaše skrivene ili unutrašnje lične osobine.
 
Manje-više svaki astrolog će vam isto objasniti šta, na primer, predstavlja Saturn u Vodoliji. Ono u čemu će se razlikovati jesu mišljenja o tome šta tačno svaka pozicija planete otkriva o pojedincu.
 
Tu veština analize, raspon ličnog iskustva i čak intuitivne sposobnosti astrologa dolaze do izražaja – iako mogu (a često to i rade) dovesti do ponekad suprotstavljenih rezultata.
 
U svojoj knjizi Hering upoznaje čitaoca sa nekom vrstom holističke analize koja je potrebna savremenom astrologu prilikom tumačenja natalne karte i to jezikom koji laik može razumeti.
 
U tu svrhu ona prilazi analizi natalne karte iz psihološkog ugla, naklonjena verovanju da karta svom vlasniku nudi mogućnosti za rad i lični razvoj umesto da se drži otrcanih predviđanja zasnovanih na starim proročanskim konceptima.
 
Šetnja krugom
 
Kao novajlija u ovom svetu, čitalac je pozvan da pođe na put kroz Zodijak, planete našeg solarnog sistema, astrološki sistem kuća, aspekte planeta i Mesečevih čvorova, pre nego što mu se predstavi nepredniji nivo u kome se radi o spajanju svih tih elemenata zajedno radi tumačenja karte.
 
Svaki iskusniji astrolog je sposoban da odmah pošto pogleda nečiju natalnu kartu intuitivno oseti kakva je ličnost osoba za koju je karta napravljena.
 
Oni slabijih mogućnosti će morati da napipavaju svoj put, u početku skupljajući ključne osobine a zatim polako i sistematski gradeći okvir za svoje tumačenje.
 
Hering svojim čitaocima nudi putokaz kako da postanu sposobni da to sami rade. Takođe daje uputstvo na koje ključne osobine natalne karte da obrate pažnju i kako da otkriju ne samo očigledne elemente karte već i moguće neobičnosti i specifičnosti.
 
Natalna karta za mnoge može predstavljati nedokučive dubine ali kada ste adekvatno pripremljeni za tumačenje delovanja planeta, horoskop postaje jasniji.
 
Naša ocena knjige „Osnove astrologije“ Ejmi Hering
 
Autorka je diplomirala Šegrtski program evolucione astrologije Stevena Foresta. To se vidi jer ova knjiga pokazuje sve ključne osobine savremene astrološke analize.
 
Ovo izdanje je namenjeno početnicima i ta činjenica bi mogla biti od značaja za vas a možda i ne – jer, na kraju krajeva, neko bi mogao reći da, ako je astrologija nauka ili veština koja se poziva na matematičke proračune, onda razlike između astroloških škola ne bi trebalo da se razlikuju.
 
Ali, kako će čitalac sam otkriti, osnovni stil analize koji astrolog izabere jeste od velike važnosti – naročito ako natalnoj karti prilazite kao mogućem oruđu za duhovni i psihološki razvoj. Ako je to vaš cilj, onda su „Osnove astrologije“ priručnik koji će vam biti od neizmernog značaja.
 
Za razliku od prašnjavih dela koje sam ja proučavao učeći astrologiju, „Osnove astrologije“ je knjiga izrazite jasnoće i širokog raspona. Zvezdana nauka je predstavljena na način koji odražava 21. vek i svest doba Vodolije.
 
Ovo je dobro sastavljena knjiga i jedna od onih koje se izdižu iznad ostalih svojim vrsnim interpretacijama astroloških aspekata i uvrštavanjem mnogobrojnih tehnika koje astrolozi koriste  a koje ljubomorno čuvaju za sebe. Mislim da je ovo sjajna knjiga za polazak na put samootkrivanja kroz astrologiju.
 
Izvor: peterjmorris.com
Prevod: Vladimir Martinović


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
 devojka sa violinom milene sekulić odalović u prodaji od 29 aprila laguna knjige „Devojka sa violinom“ Milene Sekulić Odalović u prodaji od 29. aprila
25.04.2024.
Od Milene Sekulić Odalović, autorke romana „Vetar sa Pirineja“ stiže novo literarno ostvarenje „Devojka sa violinom“ – dramatična priča o odvažnoj i smeloj junakinji, intrigama, tajnim zaverama i neoč...
više
o romanu belo se pere na devedeset slovenačke autorke bronje žakelj 25 aprila u knjižari delfi skc laguna knjige O romanu „Belo se pere na devedeset“ slovenačke autorke Bronje Žakelj 25. aprila u knjižari Delfi SKC
24.04.2024.
Slovenačka autorka Bronja Žakelj, koja u prestonicu Srbije dolazi uz podršku ambasade Republike Slovenije, predstaviće beogradskim čitaocima roman „Belo se pere na devedeset“ u četvrtak 25. aprila od ...
više
novo izdanje zapisa na stubu, jerusalimskom selimira radulovića laguna knjige Novo izdanje „Zapisa na stubu, Jerusalimskom“ Selimira Radulovića
24.04.2024.
U štampi će se uskoro naći drugo izdanje „Zapisa na stubu, Jerusalimskom“ Selimira Radulovića, dobitnika nagrade „Meša Selimović“. Kada pročitamo pesme iz nove knjige Selimira Radulovića, i njima prid...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.