Laguna - Bukmarker - Prikaz mladih kritičara: „Priče o skoro svemu“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz mladih kritičara: „Priče o skoro svemu“

Knjiga „Priče o skoro svemu“ je jako zanimljiva i zabavna. U njoj su kratke priče o skoro svim nemogućim stvarima. Predstaviću vam ih i napomenuti da su jako kratke i interesantne. A sada ćemo ući u njihov svet.

Priča Cile Jo-Jo govori o tome kako je Cile Jo-Jo shvatio da treba da radi nešto drugo osim da čita – da nešto trenira, na primer. I tako je Cile Jo-Jo počeo da trenira košarku. Našao je i protivnike, ali oni nisu bili neki košarkaši. Ali zato je Cile Jo-Jo bio najbolji. Sve mu je dobro išlo i na kraju je postao pravi košarkaš.

Priča Pročitaj me! je priča koja se čita dok traje reklama. Govori o tome kako dve devojčice žive u ulici gde reklama ima svuda i pretpostavila sam da je to glavna ulica, kao što je u mom gradu Obrenovićeva. Na koju li će tebe ulicu podsetiti ova priča?

U priči Tajanstvene torbe radi se o jednoj devojčici Kseniji Mitrović i njenoj torbi u koju je stavljala ulice. Baš sam se pitala gde je nabavila tu torbu. I vi ćete sigurno!

A tu je i jedna Mršava priča o debeloj baki. Ta priča govori o jednoj baki koja je bila toliko teška i velika, a kada se igrate žmurke sa njom, ona kao da nestane, nema je nigde. Prava magija. Kada je sretnem, baš ću je pitati kako to radi. Da li biste i vi voleli da znate u čemu je tajna?

A tek kad pročitate priču Sanja Matematičarka. Ona je matematičarka prava, koja je u snu rešavala najteže zadatke. Ovi primeri su bili u knjizi:

krokodil + lopata – (pečurka) : košulja x bela boja = ?

(kokošje jaje + nojevo jaje) – orlovo jaje x ½ jaje fazana = ?


Ona je sve to lako rešavala. Baš bih je pitala za savet.

Naca Jedan i Naca Dva je takođe jedna zanimljiva i kratka priča. Radi se o Naci Jedan koja je čula razne zvukove, kao na primer tik-tak, tik-tak... To je bio zidni sat. Pinglc-pinglc-pinglc... Prašina koja pada. La-la-la-la... Neko peva. Šššššš... Voda šušti. Brum-tk-brum-tk-tk... Frižider. A u toj priči se ni ne spominje Naca Dva.

A Mile Čačkalica i tajanstvena soba skoro svih stvari je jako smešna priča. To je priča o dečaku koji stalno čačka nos. U njemu se krije soba sa skoro svim stvarima, a on te stvari mora da broji.

Najviše mi se možda svidela Velika priča jer sam tu mogla sama nešto da napišem. Ja sam odmah napisala svoju pesmu.

Ova knjiga je jako zanimljiva zato što govori o svemu što je nemoguće. I pre nego što sam počela da je čitam, pretpostavila sam da je ovo dobra knjiga jer ju je napisao moj omiljeni pisac Igor Kolarov. Preporučujem je svima koji veruju u nemoguće stvari i jer se kroz ovu knjigu i uči i zabavlja.

Autor: Srna, 8 godina


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
omiljena akcija knjigoljubaca 3 za 999 od 7 do 26 maja  laguna knjige Omiljena akcija knjigoljubaca: „3 za 999“ od 7. do 26. maja!
26.04.2024.
Akcija koju najviše volite i uvek željno iščekujete, jer su tamo najbolji naslovi iz naše ponude – „3 za 999“ počinje 7. i traje do 26. maja 2024. godine, u svim Delfi knjižarama, kao i na sajtovima l...
više
laguna donirala važan uređaj institutu za majku i dete laguna knjige Laguna donirala važan uređaj Institutu za majku i dete
25.04.2024.
Jedna od važnih aktivnosti Lagune u prošloj godini, koja je bila u znaku obeležavanja četvrt veka postojanja, jeste odluka da sredstva namenjena proslavi jubileja preusmerimo u humanitarne svrhe. ...
više
uskoro na brodvej stiže i mjuzikl suludo bogati azijci video  laguna knjige Uskoro na Brodvej stiže i mjuzikl „Suludo bogati Azijci“ [video]
26.04.2024.
Popularni knjiško-filmski serijal se adaptira u mjuzikl na Brodveju. Džon M. Ču će biti zadužen za režiju muzičko-scenske adaptacije „Suludo bogatih Azijaca“. Za potrebe mjuzikla (u produk...
više
dženi kolgan božićna knjižara i čari škotskog duha laguna knjige Dženi Kolgan: „Božićna knjižara“ i čari škotskog duha
26.04.2024.
Škotska spisateljica Dženi Kolgan u razgovoru za Politiku otkriva čaroliju koja se krije iza njenog najnovijeg romana „Božićna knjižara“. Praznična knjiga škotske spisateljice Dženi Kolgan „Bož...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.