Laguna - Bukmarker - Prikaz mladih kritičara: „Lavirint“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz mladih kritičara: „Lavirint“

Redakcija Lagune pozvala je mlade čitaoce, osnovce, da čitaju knjige i pišu o njima. Desetogodišnja Iva nam je poslala svoje utiske o ovoj knjizi a mi smo požurili da vam ih prenesemo.

Knjiga „Lavirint“ je i za dečake i za devojčice. Namenjena je mlađoj deci, ali verujem da će svi uživati čitajući je.

Ova knjiga zasnovana je na grčkoj mitologiji. Samim tim deca uče o verovanjima antičkih Grka.

Najzanimljivija stvar u ovoj knjizi je što deca imaju mogućnost da uz pomoć svoje mašte napišu krajeve ovih mitova. A posle mogu da pročitaju i kako se stvarno završavaju.

Meni je najviše privukao pažnju prvi mit koji se kao i knjiga zove „Lavirint“. U njemu se radi o hrabrom Tezeju. Kralj je terao ljude iz Atine da odlaze u Lavirint gde ih je ubijao strašni Minotaur. U trenutku kada Tezej stigne do Lavirinta i dobije dve stvari: običnu i čarobnu, u knjizi se priča prekida a za svakog čitaoca počinje nova i drugačija.

Kakav biste vi smislili nastavak na ovaj grčki mit?

Mislim da ih postoji mnogo.

Dok čitaš uživiš se u priču. Kao da ti to proživljavaš. Čini ti se da je sve moguće. A pošto si i ti ovde na neki način „pisac“ sve i jeste moguće. Kao da je to neki novi svet.

Kao da si ti stvarno tamo.

Baš zbog toga bih je svima preporučila.

I nadam se da će se svima svideti koliko i meni.

Ovakvu knjigu prvi put čitam. Imam odličan početak i na najzanimljivijem delu bude mi ostavljeno da smislim i izmaštam kraj.

I znam da od jednog početka mogu da dobijem više potpuno različitih priča. Ipak imam i onaj „pravi“ kraj. Želim svima da budu dovoljno hrabri i maštoviti i zakorače u „Lavirint“.

Autor: Iva 10 godina


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.