Laguna - Bukmarker - Prikaz knjige „Svako je sposoban za vezu“: Postoji recepet – i komplikovan i jednostavan - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz knjige „Svako je sposoban za vezu“: Postoji recepet – i komplikovan i jednostavan

Ako biste nekoga pitali da li su ljudi, realno, sposobni za vezu, sigurna sam da bi barem u sedam od deset slučajeva odgovor bio odričan. U eri mobilnih telefona, društvenih mreža, političke korektnosti i egocentričnosti, „odbacivanje“ slobode da bi bili sa nekim i još radili na toj vezi, deluje u najmanju ruku komplikovano i naporno.

Pa ipak, ljudi su društvena bića i većina nas želi da bude sa nekim i često te veze ne funkcionišu kako smo zamislili i dolazi do frustracije i stava da nismo sposobni za vezu. Autorka bestselera „Dete u tebi mora da pronađe svoj zavičajŠtefani Štal ipak veruje da je svako sposoban za vezu i u novoj knjizi koju je objavila Laguna to i objašnjava.

Svako je sposoban za vezu“ bukvalno je knjiga recepata za srećnu vezu jer, kako tvrdi Štalova, koja je vodeći nemački stručnjak za strah od vezivanja, ispunjena ljubavna veza nije stvar sreće, već lične odluke.

Šta je recept za srećnu vezu? Odgovor je istovremeno jednostavan i komplikovan – ojačati samopouzdanje i pronaći balans između vezivanja za drugog i zadržavanja lične nezavisnosti. Kao i sve drugo u životu, i ta ravnoteža je vezana za detinjstvo i emocionalnost koja se formira u prvim godinama.

Autorka kroz čitav niz primera i vežbi nudi čitaocima rešenja kako da porade na svom „unutrašnjem detetu“ i emocionalnom prtljagu koji svi nosimo. Čitaoci će u knjizi pronaći kratke i vrlo jasne primere najčešćih tipova problematičnog ponašanja i takozvanih zaštitnih strategija kojima svi pribegavamo na ovaj ili onaj način.

Autorka veruje da je potrebno prepoznati ove negativne obrasce, pre svega kod sebe ali i kod svog partnera i onda raditi – što je opet praktično pokazano u knjizi – na njihovom prevazilaženju.

Kroz vežbe kojih ima prilično u knjizi čitaoci će moći da otkriju svoje slabosti, ali i prednosti koje mogu da ojačaju i tako ojačaju/obogate svoju vezu.

Put nije lak i potrebno je truda i hrabrosti suočiti se sa sobom, svojim slabostima i traumama, ali Štalova ipak nudi vrlo praktične formule za zdravu vezu zasnovanu na međusobnom poštovanju.

Autor: Ksenija Prodanović
Izvor: Nedeljnik


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
nova izdanja knjiga domaćih autora laguna knjige Nova izdanja knjiga domaćih autora
20.12.2024.
Knjige Jelene Bačić Alimpić uvek su aktuelne i u vrhu čitanosti. U knjižarama će se uskoro naći 34. izdanje njenog romana „Pismo gospođe Vilme“, 26. izdanje „Poslednjeg proleća u Parizu“, dok će uskor...
više
robert hodel o bori stankoviću švajcarac o vranjancu laguna knjige Robert Hodel o Bori Stankoviću: Švajcarac o Vranjancu
20.12.2024.
Robert Hodel, rođeni Švajcarac, autor zapažene knjige o Bori Stankoviću „Ranjav i željan“, imao je drugu beogradsku promociju knjige, na kojoj je lično učestvovao. To je bio povod za pregršt pitanja. ...
više
đorđe bajić predstavio jedno đubre manje na novoj s laguna knjige Đorđe Bajić predstavio „Jedno đubre manje“ na Novoj S
20.12.2024.
Gost emisije „Pokreni se“ na televiziji Nova S bio je Lagunin autor Đorđe Bajić, koji je predstavio svoj novi roman „Jedno đubre manje“. Sa Bajićem je razgovarao Marko Novičić, novinar i urednik jutar...
više
prikaz knjige vizantijski svet blistavi sjaj hiljadugodišnjeg carstva laguna knjige Prikaz knjige „Vizantijski svet“: Blistavi sjaj hiljadugodišnjeg carstva
20.12.2024.
Ako ne računamo Kinesko carstvo u dalekoj Aziji, moćna Vizantija bila je verovatno najdugovečnija država staroga veka, opstavši u raznim oblicima na samom vrhu Balkanskog poluostrva preko hiljadu godi...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.