Laguna - Bukmarker - Prikaz knjige: „Odaja sećanja“ Holi Kejv - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz knjige: „Odaja sećanja“ Holi Kejv

U svetu gde se ljudska svest može ubaciti u pažljivo osmišljeni zagrobni život, Izobel je rajski arhitekta i prokleto je dobra u svom poslu.

Kada terminalno bolesni Jarek dođe na zakazani sastanak, ona ne može a da ne bude pogođena njegovom neizbežnom smrću. Za razliku od njenih ostalih klijenata, Jarek je mlad, a saznanje da će umreti je stiglo iznenada.

Poklanjajući svu svoju pažnju Jarekovoj ideji o raju i radeći sa njim na njegovim uspomenama, doživljava trzaj ljubavi i zna da se i on oseća isto.

Međutim, njihova strastvena veza je kratkog daha pošto je okončava Jarekova smrt. Ipak, dok Izobel pokušava da se pomiri sa gubitkom, otkriva da je Jarekova supruga takođe pronađena mrtva i da se sumnja na zločin.

Kada Izobel angažuju da pomogne policiji u razotkrivanju Jarekovih sećanja, ona shvata da neke tajne ne smeju ostati zaboravljene.

„Odaja sećanja“ je pažljivo podeljena u dve priče – pre i posle – prvi deo govori o Izobelinoj romansi, njenom mirnom prepuštanju blaženstvu ljubavi.

Pošto nisam obožavalac ljubavnih romana, ovaj deo je bio previše spor za moj ukus.

Međutim, drugi deo priče se iskupio za prevrtanje očima u nekoliko prvih poglavlja. Otkrivajući ko je ubio Jarekovu ženu i zašto, priča Kejvove poprima mračan, skoro pa jeziv osećaj.

Zajedno sa potpuno novim shvatanjem zagrobnog života, i idejom o tome da li bi čovek smeo u to da se meša, celokupan efekat je blistav.

Progutala sam drugu polovinu knjige u želji da otkrijem istinu i pripremajući se za veliki kraj, i srećom nisam se razočarala. Tenzija samo raste, koža vam se ježi, ali istovremeno i uživate. Holi Kejv je stvorila briljantan svet sa poslasticama koje će namamiti bilo kog čitaoca (bilo da ste obožavalac ljubavnih romana ili ne) i vredna je čitanja, kao i preporuke prijateljima i porodici – tako da, samo napred.

Izvor: www.w24.co.za 
Prevod: Miloš Vulikić


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.