Laguna - Bukmarker - Prikaz knjige „39 tragova: Trka bez prestanka – šesta knjiga“ Džudi Votson - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Prikaz knjige „39 tragova: Trka bez prestanka – šesta knjiga“ Džudi Votson

U „39 tragova“, mladi Ejmi i Dan Kahil saznaju da se unutar njihove porodice krije tajna koja može vlasnika da pretvori u najmoćnijeg čoveka u istoriji. Tajna je razbacana svuda po svetu u formi 39 tragova ili hemijskih elemenata.

Naravno, Ejmi i Den nisu jedini koji za njima tragaju. Njihovi rođaci su spremni da urade bilo šta kako bi stigli prvi do tragova. U stvari, prvi put upoznajemo neke od najgorih upravo u ovoj knjizi.

Ako još uvek niste pročitali serijal „39 tragova“, savetujem vam da počnete sa poslednjom knjigom, pa onda da krenete od prve. Verovatno ih nećete sve pročitati, ali ćete veoma uživati u onima koje pročitate.

Ako ste upoznati sa serijalom, onda nastavite sa čitanjem.

Rezime

Na kraju prethodne knjige, Ejmi i Den odlučuju da odu u Australiju, kako bi upoznali rođaka njihovog oca, Šepa. Njihovi roditelji su bili uključeni u lov na tragove, a Ejmi i Den žele da dođu do toga što su otkrili.

Kada neko ukrade Ejminu ogrlicu kreću nevolje. Grejs, pokojna Ejmina baka, poklonila joj je tu ogrlicu i ona joj je veoma važna. Ejmi juri za lopovom i upada u zamku Izabel Kabra.

Izabelina deca, Ijan i Natali, veoma su loši. Pokušali su više puta da ubiju Ejmi i Dena. A njihova majka? Ona je vođa ogranka Lucijan i verovatno najgora osoba u čitavom serijalu.

Međutim, ona govori Ejmi kako joj može pomoći da sazna ko joj je ubio roditelje. Takođe pokušava da manipuliše njome.

U međuvremenu, Ejmi i Den saznaju za Boba Tropa, Ekata koji je bio blizu otkrivanja svih tragova i traže ga po Australiji.

Ejmi je u očajnom emocionalnom stanju tokom cele knjige, sa flešbekovima na noć kada su njeni roditelji umrli. Ijan poziva Ejmi i kaže joj da su im roditelji ubijeni. Irina, bivši KGB agent, koja bi trebalo da radi za Izabel, govori Ejmi da ne bi smela da joj veruje zato što je ona ta koja joj je ubila roditelje. Međutim, Izabel isto to tvrdi za Irinu! Ejmi je skroz zbunjena. Pokušava da to sakrije od Dena, jer ne želi da i on pati.

U ovoj knjizi se mnogo bolje upoznajemo sa Irinom. Prethodno smo mislili da je samo surovi ubica, ali sada znamo da i nije baš tako.

Takođe nam raste sumnja u Neli, Ejminu i Denovu dadilju. Ranije su joj koliko-toliko verovali, ali sada sve više sumnjaju da nešto smera. Nakon svega, koliko dadilja zna bezbroj jezika, upravlja avionom i zna brojne druge lude stvari?

Koga će Izabel ubiti?  Da li će Ejmi i Den otići, ili će neko drugi platiti umesto njih? Da li će naći trag?
 
Da li bih preporučio ovu knjigu? Definitivno. Dok sam pisao ovaj prikaz, došlo mi je da je ponovo pročitam. Ljubitelji serijala će biti oduševljeni.

Izvor: readersandwritersparadise.com


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
o romanu belo se pere na devedeset slovenačke autorke bronje žakelj 25 aprila u knjižari delfi skc laguna knjige O romanu „Belo se pere na devedeset“ slovenačke autorke Bronje Žakelj 25. aprila u knjižari Delfi SKC
24.04.2024.
Slovenačka autorka Bronja Žakelj, koja u prestonicu Srbije dolazi uz podršku ambasade Republike Slovenije, predstaviće beogradskim čitaocima roman „Belo se pere na devedeset“ u četvrtak 25. aprila od ...
više
novo izdanje zapisa na stubu, jerusalimskom selimira radulovića laguna knjige Novo izdanje „Zapisa na stubu, Jerusalimskom“ Selimira Radulovića
24.04.2024.
U štampi će se uskoro naći drugo izdanje „Zapisa na stubu, Jerusalimskom“ Selimira Radulovića, dobitnika nagrade „Meša Selimović“. Kada pročitamo pesme iz nove knjige Selimira Radulovića, i njima prid...
više
roman o tinejdžerima kakav još niste pročitali ko zna šta će od mene biti ivane lukić u prodaji od 25 aprila laguna knjige Roman o tinejdžerima kakav još niste pročitali – „Ko zna šta će od mene biti“ Ivane Lukić u prodaji od 25. aprila
24.04.2024.
Zabavan, podsticajan i važan – takav je roman za tinejdžere Ivane Lukić „Ko zna šta će od mene biti“, napisan u interesantnoj formi, na mobilnom telefonu. Šesnaestogodišnji Luka ne voli fudbal i ne...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
24.04.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.