Laguna - Bukmarker - Priča o odrastanju u „Knjizi o Baltimorcima“ 1. decembra - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Priča o odrastanju u „Knjizi o Baltimorcima“ 1. decembra

Priča o rivalstvu između braće i između porodica, porodična drama, priča o odrastanju u dve različite sredine u Americi, priča o klasnim razlikama, priča o ljubavi, o tananim ljudskim osećanjima, o nesporazumima i ljubomori u sjajnom romanu Žoela Dikera „Knjiga o Baltimorcima“, koji će biti tema trideset četvrtog okupljanja Laguninog književnog kluba u petak, 1. decembra u knjižari Delfi u SKC-u od 18 sati.
 
O knjizi će govoriti Ivana Misirlić, urednica u Laguni, Slavimir Stojanović, grafički dizajner i vizuelni umetnik, i Goran Skrobonja, pisac.
 
Pošto je osvojio više od tri miliona čitalaca u svetu, Žoel Diker se vraća novim romanom u kome ćemo saznati šta se dogodilo Markusu Goldmanu pre „Istine o slučaju Harija Keberta“, romana koji su čitaoci u našoj zemlji sjajno ocenili.
 
Do dana kada se dogodila Drama postojale su dve porodice Goldman – Goldmani iz Baltimora i Goldmani iz Monklera.
 
Goldmani iz Monklera, uključujući i Markusa Goldmana, pripadaju srednjoj klasi, žive u maloj kući u Monkleru u Nju Džerziju. Goldmani iz Baltimora su imućna porodica kojoj se smeši svetla budućnost, žive u luksuznoj kući u bogatom predgrađu Baltimora, i Markus im se beskrajno divi.
 
Osam godina posle Drame, Markus Goldman odlučuje da ispriča priču o svojoj porodici. U februaru 2012. napušta njujoršku zimu i odlazi u tropski Boka Raton na Floridi gde će se posvetiti svom novom romanu.
                                                                                                            
Prebirući po sećanjima iz svoje mladosti, Markus oživljava priču i sudbinu Goldmanovih iz Baltimora. Priseća se opčinjenosti koju je nekada pokazivao prema toj bogatoj američkoj porodici dok je sa njima provodio raspuste u Majamiju, u letnjikovcu u Hemptonsima i ludorija u privatnim školama. Ali godine prolaze i sjaj Baltimoraca bledi i nestaje, sve do Drame. Do dana koji će sve promeniti. I pitanja koje progoni Markusa: šta se zaista dogodilo Goldmanima iz Baltimora?
 
Roman „Knjga o Baltimorcima“ biće na popustu od 30% u svim Delfi knjižarama i Laguninom klubu čitalaca u Resavskoj 33 do 1. decembra.

I ovoga puta za sve posetioce Laguninog književnog kluba pripremili smo osveženje u vidu Stassen čajeva, vrhunskih čajeva sa Šri Lanke koji se prvi put pojavljuju na našem tržištu.

Dobro došli.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
nova izdanja domaćih autora laguna knjige Nova izdanja domaćih autora
23.04.2024.
Uskoro će se na knjižarskim policama naći deveto izdanje romana „Dorotej“ Dobrila Nenadića, kultne knjige koja je pomerila granice istorijskog romana i srpske književnosti. „Dorotej“ je roman na ivici...
više
još jedna knjiga o avanturama omiljenog pileta cile, zaljubljeno pile u knjižarama od 24 aprila laguna knjige Još jedna knjiga o avanturama omiljenog pileta: „Cile, zaljubljeno pile“ u knjižarama od 24. aprila
23.04.2024.
Nakon što smo upoznali našeg druga Cileta u knjizi „Cile, razmaženo pile“, pisac za decu Jovica Tišma sada nam predstavlja još jednu smehotresnu priču o Ciletu koja će male čitaoce upoznati s novim os...
više
odgovori koji su neophodni nikad bolja sve o famoznoj menopauzi u prodaji od 24 aprila laguna knjige Odgovori koji su neophodni: „Nikad bolja: Sve o famoznoj menopauzi“ u prodaji od 24. aprila
23.04.2024.
Ginekološkinja Šila de Liz prihvatila se odgovornog zadatka i u knjizi „Nikad bolja: Sve o famoznoj menopauzi“ dala detaljan vodič i odgovore na mnoga pitanja za važan period života žene. Ova knjiga p...
više
sjajne akcije za svetski dan knjige  laguna knjige Sjajne akcije za Svetski dan knjige!
23.04.2024.
Dan koji cela planeta obeležava kao Svetski dan knjige je 23. april. Ali kada ste knjigama okruženi svaki dan kao mi u Laguni, onda je za nas svaki dan Dan knjige! Ipak, u nedelji kada svi pose...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.