Laguna - Bukmarker - Poreklo bogatstva i nejednakosti – knjiga „Putovanje čovečanstva“ u prodaji od 21. oktobra - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Poreklo bogatstva i nejednakosti – knjiga „Putovanje čovečanstva“ u prodaji od 21. oktobra

U knjizi „Putovanje čovečanstva“, uzbudljivom putovanju koje počinje pojavom čoveka i traje do današnjih dana, svetski poznati ekonomista i mislilac Oded Galor pruža nam odgovore na pitanja zašto ljudi imaju životni standard daleko iznad ijedne druge vrste na Zemlji i zašto napredovanje čovečanstva nije bilo ravnomerno.

Galor nam u svom radu, zadivljujućem i po opsegu tema i po paralelama koje uočava, objašnjava kako su tehnologija, brojnost stanovništva i široko obrazovanje doveli do prelaska u novu fazu razvoja pre samo dvesta godina.

No autor zalazi i u daleku prošlost čovečanstva da bi u njoj otkrio najdublje korene uticaja kolonizacije, političkih institucija, društvenog uređenja i kulture, vodeći nas do uzroka današnjih nejednakosti.

U „Putovanju čovečanstva“ Galor ukazuje na postojanje zadivljujućih veza širom kontinenata i tokom milenijuma, odgovara i na pitanje da li je ekonomski rast kompatibilan sa borbom za izlazak iz ekološke krize, hrabro i zanimljivo izlažući dokaze i priču koji na drugačiji način uobličavaju naše razumevanje istorije čovečanstva.

Optimistična spoznaja da je čovečanstvo sposobno da se menja ujedno sadrži i rešenja ne samo za napredovanje naše vrste već i za njen opstanak.

Oded Galor je profesor ekonomije na Univerzitetu Braun i mislilac koji je razvio ujedinjujuću teoriju ekonomskog rasta, koja objašnjava i otkriva suštinske uzroke ekonomskog razvoja, napredovanja i nastanka nejednakosti tokom celokupne istorije čovečanstva. Svoja znanja, zasnovana na istraživanjima u ovoj oblasti kojima se bavi celi život, izložio je na najprestižnijim predavanjima širom sveta, a sada ih je prečišćeno sažeo u delo „Putovanje čovečanstva“, prevedeno na dvadeset osam jezika.

Knjigu možete pronaći od petka 21. oktobra u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
nedelja knjiga džordža r r martina od 22 do 28 jula 2024  laguna knjige Nedelja knjiga Džordža R. R. Martina od 22. do 28. jula 2024!
19.07.2024.
Džordž R. R. Martin stvorio je jedan od najuzbudljivijih serijala, remek-delo epske fantastike „Pesmu leda i vatre“, koji je uticao na sve podžanrove fikcije, počev od naučne fantastike, preko misteri...
više
možete prestati da pušite lako je laguna knjige Možete prestati da pušite! Lako je
19.07.2024.
„Lak način da prestanete da pušite“ Alena Kara je najpoznatiji i najprodavaniji priručnik za prestanak pušenja koji objašnjava kako da se bez snage volje trajno oslobodite ovog poroka.   Ova kn...
više
ne propustite još jednu knjigu igora kolarova  laguna knjige Ne propustite još jednu knjigu Igora Kolarova!
19.07.2024.
Od autora kultnog romana „Agi i Ema“ Igora Kolarova stiže jedinstveni ringišpil veselih ideja, neobičnih junaka i tananih osećanja u knjizi „Burence: Luckaste priče“. Kao i drugim zbirkama, i u ovi...
više
savremeni ljubavni roman simone arnstet kraljica noći  laguna knjige Savremeni ljubavni roman Simone Arnstet – „Kraljica noći“
19.07.2024.
Simona Arnstet je spisateljica i psihološkinja. Predvodnica je švedskog romantičnog talasa, koji u svetu stiče sve veću popularnost a ima i veliki broj čitalaca u Srbiji. Posle romana „Sve ili ništa“,...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.