Laguna - Bukmarker - Novi naslovi svetskih klasika u dvojezičnom izdanju od ponedeljka u prodaji - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Novi naslovi svetskih klasika u dvojezičnom izdanju od ponedeljka u prodaji

Deset najpopularnijih knjiga među mladima, na engleskom i srpskom jeziku, naći će se u prodaji u ilustrovanom Laguninom izdanju u tvrdom povezu.


 
Serijal „Svetski klasici u dvojezičnom izdanju“ predstavlja savršenu metodu za učenje engleskog jezika i namenjen je pre svega školarcima, ali i svima koji uče engleski jezik.

Dvojezične knjige dozvoljavaju da uživate u književnosti i onda kad vaše jezičke sposobnosti nisu dovoljne da čitate dela u originalu. Knjige možete čitati na srpskom i engleskom jeziku i upoređivati.
 
Pet novih naslova iz ovog serijala naći će se u prodaji od ponedeljka, 31. avgusta.
 
20.000 milja pod morem – 20,000 Leagues under the Sea
Žil Vern je pisao avanturističke romane s naučnim elementima, u kojima je stvarao naučnofantastične priče. Iznenađujući su njegovi opisi morskih stvorenja i izumi koji još nisu postojali ili koje je unapredio svojom maštom (npr. električna podmornica i ronilačka odela).
 
Oliver Tvist – Oliver Twist
Dikensovo siromašno detinjstvo inspirisaće njegova najbolja dela („Oliver Tvist“, „Dejvid Koperfild“, „Zla vremena“), koja su imala snažnu društvenu i kritičku notu. 
 
Pustolovine Toma Sojera – The Adventures of Tom Sawyer
Uspomene na detinjstvo i mladost bile su glavna inspiracija Marka Tvena za roman „Pustolovine Toma Sojera“, čija se radnja odvija u seocetu na obali Misisipija, na jugu SAD, gde je u to doba još postojalo ropstvo. 
 
Tajanstveno ostrvo – The Mysterious Island
Osim što je u svoje romane uključivao najnovija naučna dostignuća, Vern je i nagovestio mnoga druga, kao što su putovanja svemirom i pod vodom.
Ovde kroz junaka Sajrusa pokazuje koliki je značaj nauke u našem životu.
 
Robinson Kruso – Robinson Crusoe
Prvi roman Defoa, objavljen 1719. kad je piscu bilo gotovo šezdeset godina. U ovoj knjizi pisac prikazuje kako su ljudi uz trud, strpljenje i dovitljivost mogu da savladaju razne poteškoće, a u isto vreme pokazuje nam i da treba da komuniciramo s ljudima i budemo deo društva. 
 
Sada svih deset edukativnih knjiga iz serijala „Svetski klasici u dvojezičnom izdanju“ od ponedeljka, 31. avgusta, možete kupiti u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs. 


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.