Laguna - Bukmarker - Nova izdanja u Laguni - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja u Laguni

Roman „Arzamas“, za koji je Ivana Dimić dobila Ninovu nagradu za 2016. godinu, naći će se pred čitaocima u svom četvrtom izdanju. Ređajući prozne fragmente i „dramolete“, Ivana Dimić ispisuje priču u kojoj će ljubav biti jača od smrti. Naslov svoj temelj ima, kako književnica napominje u jednom novinskom razgovoru, u razmišljanjima Viktora Šklovskog o blizini sreće i konačnog kraja. Predrag Bajčetić beleži da je reč o delu potresne iskrenosti i vedre bodrosti, satkanom od dramskog koje se magično preobražava u romaneskno.

Roman „Susret pod neobičnim okolnostima“ Vladana Matijevića, koji se našao u najužem izboru za Ninovu nagradu za 2016. godinu, takođe je doživeo svoje četvrto izdanje. Ovo je priča o posrnulom anđelu i demonima, ljubavi i smrti. „Susret pod neobičnim okolnostima“ je nesvakidašnji roman o ljubavi i veri, o posrnulom anđelu i demonima, o poimanju sudbinskog i nebeskog. Vladan Matijević je još jednom pokazao zašto njegove knjige dobijaju najznačajnije književne nagrade, zašto o njima pišu najznačajniji književni kritičari, zašto se toliko čitaju i prevode na strane jezike.

U četvrtom izdanju pojavio se i roman „Zavet heroja“ Slaviše Pavlovića. To je priča o herojima koje istorija nije zabeležila. Radnja romana zasnovanog na istinitim događajima smeštena je u Srbiji, tokom Velikog rata, gde je glavni junak penzionisani i ostareli pukovnik Andrija Itanić, koji predvodi četu iskusnih i ostarelih vojnika, koje srpska vojska zbog godina nije prihvatila. Prolazeći kroz sve važnije bitke u tom periodu, fokus radnje predstavlja i osvrt na život u tadašnjoj Srbiji, gde su vrednosti poput ljubavi, časti i morala bile posebno cenjene, a herojstvo u zaštiti slabijih najveća vrlina.

Roman „U ime Ljubavi“ Ivane Kuzmanović pojaviće se pred čitaocima u osmom izdanju. Junaci ovog romana Ivane Kuzmanović žive svuda oko nas i u nama. Bol i emocionalne ožiljke dobili su od roditelja u nasleđe. Postali su žrtve ili dželati. Nedostatak ljubavi i nerazumevanje gurnuli su ih na periferiju života, u bolest, izolaciju, destrukciju, tugu. Ipak, oni su uspeli da preokrenu svoje sudbine.

Pred čitaocima je drugo izdanje knjige „Ravnoteža“ Svetlane Slapšak, dobitnice Vitalove nagrade „Zlatni suncokret“ za 2016. godinu. To je drama koja različitim narativnim tehnikama uz pomoć ironije i sarkazma prikazuje junakinju koja pokušava da se odupre haosu jednog neuravnoteženog društva.

Knjige možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
29.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu!   Dečji da...
više
proslavimo svetski dan dečje knjige laguna knjige Proslavimo Svetski dan dečje knjige
29.03.2024.
Svetski dan dečje knjige, ustanovljen 1967, kako bi se skrenula pažnja na potrebe najmlađih čitalaca, obeležava se 2. aprila, na dan rođenja danskog pisca Hansa Kristijana Andersena. Tim p...
više
istorija u 56 poglavlja dvadeset minuta luja xix čedomira antića u prodaji od 1 aprila laguna knjige Istorija u 56 poglavlja – „Dvadeset minuta Luja XIX“ Čedomira Antića u prodaji od 1. aprila
29.03.2024.
Posvećeni istoričar Čedomir Antić objedinio je u knjizi „Dvadeset minuta Luja XIX“ 56 intrigantnih priča iz istorije kako naše tako i svetske. U svom prepoznatljivom maniru, pitko i slikovito, opisao ...
više
komemorativni skup sanu posvećen goranu petroviću laguna knjige Komemorativni skup SANU posvećen Goranu Petroviću
29.03.2024.
U prisustvu velikog broja članova Srpske akademije nauka i umetnosti u Svečanoj sali SANU u četvrtak 28. aprila održana je komemorativna sednica, posvećena piscu i akademiku Goranu Petroviću (1961–202...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.