Laguna - Bukmarker - Nova izdanja domaćih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja domaćih autora

GrabljivicaSimonide Milojković doživeće dvanaesto izdanje, knjiga prodata u preko dvesta hiljada primeraka. Ovo je ispovest Violete, devojke koja je iz jednog sela u Srbiji došla u Beograd i postala sponzoruša, a kasnije i prostitutka. Nakon veze sa poznatim kriminalcem i izlaska iz zatvora, ona odlazi u Frankfurt i zapošljava se u javnoj kući.Priča je istinita. Svi događaji i likovi su potpuno autentični.

Uskoro će se pojaviti i dvanaesto izdanje „Tesline pošiljkeVanje Bulića. Na ruševinama Narodne biblioteke, uništene tokom bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. godine, jednog sunčanog beogradskog jutra pronađeno je telo nemačkog novinara Riharda Genca. Taj događaj označiće početak potere za ubicom koja će novinara Novaka Ivanovića uvesti u lavirint laži, obmana, obaveštajnih intriga, istorijskih nepravdi, međunarodnih zavera... A na samom kraju tog lavirinta čeka šokantna istina.

Knjižarske police biće bogatije za jedanaesto izdanje knjige priča „Osmeh za svaki danJelice Greganović. Autorka uspeva da bude Efraim Kišon i Ogden Neš i Fransoa Rable! A sve to – u suknji! Ova knjiga nudi više od neobuzdanog smeha – umeće da se živi život, svaka njegova sekunda. Živeti i smejati se neobuzdano i glasno zadaci su koji ne mogu da se odlože za kasnije.

U knjižare će stići jedanaesto izdanje „Pisma iz SrbijeBojana Ljubenovića. Sadržaj: ova knjiga sadrži stotinu satiričnih i duhovitih pisama koja Ljubenovićev izmišljeni stranac piše svojima negde u inostranstvu, opisujući današnju Srbiju. Način čuvanja: čuvati na sobnoj temperaturi ili morskoj plaži, van domašaja osoba bez smisla za humor.

Rok trajanja: dok je Srba i Srbije.

Uskoro će se u prodaji naći jedanaesto izdanje „Ženskih razgovoraDušana Radovića, zbirka duhovitih priča iz ugla različitih žena (i muškaraca) o ljubavi, sreći i zajedničkom življenju. Posmatrajući muški svet iz ženske perspektive u dramskim crticama, Radović kroz humor ali i gorčinu analizira ono što svakodnevno živimo. Ironična ali dobrodušna, knjiga u kojoj će se svako pronaći.

EstorilDejana Tiago-Stankovića, dobitnika „Nagrade Evropske unije za književnost“, izuzetan je roman prevođen na više jezika i preporučena lektira u školama u Portugalu. Smešten u luksuzni hotel „Palasio“ u mondenskom letovalištu Estoril nedaleko od Lisabona, koji je tokom Drugog svetskog rata usled portugalske neutralnosti bio stecište mutnih radnji obaveštajnih službi zaraćenih strana, ali i izbeglica iz svih krajeva Evrope, „Estoril“ je divna i potresna priča o egzilu, podeljenoj lojalnosti, strahu i preživljavanju. Gosti hotela su špijuni, pali kraljevi, pisci, nacisti, američke diplomate i Jevreji bez državljanstva, a portugalska tajna policija pažljivo nadzire posetioce, trudeći se da niko ne ugrozi neutralnost njihove zemlje. U štampi je deseto izdanje.

Šesto izdanje knjige „Nestvarno, a stvarnoŽivojina Petrovića predstavlja priče iz naše prošlosti – herojske, duhovite, zapanjujuće ili bizarne – koje često mogu da nas iznenade i zaprepaste. Živojin Petrović je strastveni sakupljač takvih crtica, a marljivim istraživanjem dokopao se očaravajućih podataka i preneo nam ih ne bi li se spasile iz čeljusti zaborava. Bilo da je reč o anegdotama, beleškama ili filmskim avanturama, svako poglavlje ove knjige upozorava da je pamćenje središnji deo naše kulture.

Gvozdeni oblaci“, druga knjiga „Hronika Jevrema Utvića“ doživeće četvrto, a „Utvare“, završnica „Hronika“ Branislava Jankovića drugo izdanje. U „Gvozdenim oblacima“ neko ubija žene u haremu Zekerija-paše, jednog od zapovednika Niša. Pošto ne može da sam pronađe ubicu, paša traži pomoć od Uzun-age, svog najvećeg neprijatelja, da pronađe i dovede raspopa Jevrema Utvića, razvratnika i bivšeg ubicu, pripadnika Obrenovićeve tajne policije.

U „Utvarama“, završnom delu trilogije o Jevremu Utviću, ovaj raspop i istražitelj kreće da otkrije ubicu svog najboljeg prijatelja Jusufa Bulatovića. Na tom putu, svojevrsnom hodočašću, on shvata da je to potraga za samim sobom. I da su utvare blizu.

Nada“, roman Ante Tomića, za mesec dana došao je do trećeg izdanja i prvog mesta na Laguninoj top-listi. Kad pročitate, znaćete i zbog čega. U pitanju je urnebesno duhovito i ujedno romantično štivo u kojem se Tomić ponovo vraća spoju burleske i ljubavnog romana kakav je bio njegov prvi roman „Što je muškarac bez brkova“. Izbeglica iz Sirije jedva je izvukao živu glavu kada je u oluji ispao iz broda i nasukao se na obali ostrva poznatog po zaštitnici Svetoj Margareti, zaduženoj za čudotvorno povećanje nataliteta. Ali onda su se i druga čuda desila. Neki su se parovi čudom mirili, drugi čudom razdvajali, treći neočekivano spajali... No ni to nije sve. Ćevapi su od nejestivih postajali Sveti gral roštilja, zatvorske ćelije apartmani bez zvezdica, magarci su oglašavali seksualne aktivnosti, Srbi i Hrvati delili postelju, Aca Stanković pojavio se na smokvi umesto na televiziji, a jedno je ubistvo stornirano nakon što je žrtva pronađena još zaljubljenija.

Biće u štampi drugo izdanje „Sinajskog testamenta“ bestseler autora Vanje Bulića, deseta knjiga s Novakom Ivanovićem kao glavnim protagonistom. U tek probuđenom Beogradu, ispred jevrejske sinagoge, ubijen je pravoslavni monah Arkadije. Na obdukciji lekar konstatuje da je monah imao ugrađen čip ispod kože u pazušnoj jami. Ubistvo je obavijeno velom tajne koju ćutanjem podstiču policija i sudstvo. Novinar Novak Ivanović, i pored zabrane da o tome istražuje i piše, uz pomoć privatnog detektiva Obrada dolazi do saznanja da ubijeni monah ima trostruki identitet i da je u Beograd došao zahvaljujući saradnji tajnih policija Srbije i Izraela.

Drugo izdanje „Najnormalnijeg čoveka na svetu – jubilarno izdanjeIvana Tokina uskoro će se naći na policama knjižara. U zemlji u kojoj je normalnost već dugo retka pojava nije čudo što je roman Ivana Tokina „Najnormalniji čovek na svetu“ odmah po objavljivanju postao najomiljenija knjiga ovdašnje publike. Bilo da ste se već upoznali s Tokinovim neobično običnim junakom ili ste tek na početku puta ka razumevanju šta znači posedovati normalnost kao supermoć, ova knjiga pružiće vam utočište od svakodnevnog ludila.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
goran skrobonja i najgore napisan zakon uticajniji je od najbolje napisane knjige laguna knjige Goran Skrobonja: I najgore napisan zakon uticajniji je od najbolje napisane knjige
21.06.2024.
Čini se da je sve teže – javno mnjenje je na neki način anestezirano za užase, prevashodno zahvaljujući medijima koji nas bombarduju senzacionalnim grozotama. Morate uhvatiti duboke korene istinske je...
više
jelica greganović humor kao lek roditeljstva video  laguna knjige Jelica Greganović: Humor kao lek roditeljstva [video]
21.06.2024.
Jelica Greganović je književnica, autorka bestselera, najčitanija blogerka na našim prostorima. Jedna je i od osnivača radija B92 i njihove prve informativne redakcije. Majka je troje dece, ali je na ...
više
uvek je pravo vreme za čitanje nedelja knjiga fredrika bakmana laguna knjige Uvek je pravo vreme za čitanje: Nedelja knjiga Fredrika Bakmana
21.06.2024.
Od 24. do 30. juna 2024. godine trajaće izvrsna akcija posvećena najčitanijem švedskom piscu Fredriku Bakmanu. Ako vam nedostaje još neki od izuzetnih romana da biste kompletirali svoju kolekciju...
više
 velika očekivanja i njihov ambiciozni junak slabe volje laguna knjige „Velika očekivanja“ i njihov „ambiciozni“ junak slabe volje
21.06.2024.
Figura ambicioznog došljaka, tzv. ariviste, gotovo je nezaobilazna u romanima devetnaestog i ranog dvadesetog veka, kada navedeni tip (anti)junaka postaje reprezentativan za oslikavanje, kritiku i sag...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.