Laguna - Bukmarker - Nova izdanja domaćih autora - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Nova izdanja domaćih autora

Knjiga „Kineska osveta“ Dejana Lučića doživeće trinaesto izdanje. Glavni likovi su mlada i lepa beogradska novinarka i njujorški bankar, koji igrom sudbine bivaju uvučeni u zaveru i obračun tajnih društava i obaveštajnih službi Istoka i Zapada.

Na knjižarskim policama uskoro će se naći dvanaesto izdanje knjige „Vreme čuda“ Borislava Pekića. Složeno i slojevito delo na slikovit način ukazuje na isključivost ideologija, dogmi i doktrina, gde iz najvećeg nametnutog dobra proističu najveće nevolje.

Knjiga priča „Kišni psi“ Dejana Stojiljkovića doživeće osmo izdanje. Od Beograda koji opsedaju Austrougari, preko berlinskih bulevara i planina na kojima žive demoni, do apokaliptične vizije Srbije u bliskoj budućnosti, ova knjiga-mozaik odvešće vas na putovanje kroz fantazmagorične svetove u kojima se susreću istorija i mašta.

Uskoro će se u prodaji naći peto izdanje prvog dela knjige „Kod Hiperborejaca“ Miloša Crnjanskog. Dvadeset pet godina nakon diplomatskog službovanja u Rimu, po povratku iz mučnog i nametnutog egzila, Crnjanski objavljuje jedan od najneobičnijih romana napisanih na srpskom jeziku.

Kultna knjiga „Beograde, dobro jutro 1“ Dušana Radovića takođe će doživeti peto izdanje. Izbor tekstova iz emisije Prvog programa Studija B – „Beograde, dobro jutro“ obuhvata period od jula 1975. do novembra 1976. kada je Dušan Radović sa najvišeg sprata Palate „Beograd“ oko pet stotina puta uživo pozdravio Beograd, svakoga jutra u 7 časova i 15 minuta.

Peto izdanje doživeće i knjiga Bojana Ljubenovića „Srbijo, Bog ti pomogo“. Slikovito, duhovito, sa smehom i podsmehom Ljubenovićev junak sagledava svet i opisuje ljude i događaje u svom selu Miloševu.

Roman „Estoril“ Dejana Tiago-Stankovića doživeće četvrto izdanje. „Estoril“ je divan i potresan roman o egzilu, podeljenoj lojalnosti, strahu i preživljavanju.

Na novu knjigu Vedrane Rudan „Doživotna robija“ čekalo se sa nestrpljenjem. U ovoj knjizi Vedrana piše o svojim omiljenim temama, odnosu roditelja i dece, kao i o tome šta znači biti istinski slobodan. U štampi je treće izdanje.

I knjiga „Baba, nemoj ništa da me pitaš“ Mirjane Bobić Mojsilović doživeće treće izdanje. Obogaćena sa devet novih priča, ova riznica svakodnevnih čuda, večnih sudbina malih ljudi, nas podseća zašto čuvamo, volimo i nerado pozajmljujemo ali rado prijateljima poklanjamo knjige Mirjane Bobić Mojsilović.

Nastavak evergrina „Beleške jedne Ane“ Mome Kapora, „Hej, nisam ti to pričala“ kroz usta svoje prividno naivne junakinje kritikuje tadašnje društvo koje, u nekim aspektima, i dalje prepoznajemo, ali nas u isto vreme i uči da pronalazimo lepotu u malim stvarima i da budemo svesni neponovljivosti svakog trenutka koji živimo. U štampi je treće izdanje.

Uskoro će se u prodaji naći drugo izdanje romana „Otpadnik“, drugi deo sage Dobrice Ćosića „Vreme zla“, o porodici Katić sa istorijskim ličnostima iz sredine XX veka, uz otvorenu reviziju službene istoriografije.

Aleksandar Gajić je svež i originalan glas u savremenom srpskom trileru, a veštim građenjem i vođenjem dijaloga u romanu „Kremanska straža“ čitaocima nudi u uverljivu priču o našim naravima. U štampi je drugo izdanje.

Drago Kekanović prvi je dobitnik nagrade „Beogradski pobednik“ za roman „Privrženost“. Ovo je veliki roman о istoriji i ljubavi, ženi i njenoj složenoj ulozi u svim društvenim, političkim i porodičnim okolnostima. Uskoro će se u prodaji naći drugo izdanje.

Devet“, prvi roman nagrađivanog beogradskog dizajnera i vizuelnog umetnika Slavimira Stojanovića Futra, priča je o Savi Nikoliću, poznatom dizajneru, koji je u devetoj godini pao na glavu i izgubio pamćenje. Trideset godina kasnije pamćenje mu se vraća, sve dok ne napuni devet godina, po drugi put. U štampi je drugo izdanje.

I naslovi za najmlađe doživeće nova izdanja.

Šta je to prijateljstvo? Od kakvog se ručka tope obrve? Šta to ima između dve tišine? Ko je Hanibal Prvi? Da li je iskorišćena šibica i dalje šibica? Odgovori se nalaze u „Kući hiljadu maski“ Igora Kolarova, a uskoro iz štampe izlazi četvrto izdanje.

Smešne priče o odrastanju nestašnog mačeta i njene devojčice, „Luče i Silvija“ Aleksandre Urošević donose mnogo neobičnih situacija, mnoštvo drugačijih pogleda na iste događaje, i naravno – mnogo, mnooogo smeha! U štampi je treće izdanje.

Roman o devojčici koja ne voli granice „Ja sam Akiko“ Stefana Tićmija ulazi u niz ostvarenja koja će decenijama biti naši sagovornici. U štampi je drugo izdanje na ćirilici.

Uskoro će se pojaviti i drugo izdanje najlepših priča za decu „Bajka o trešnji“ Desanke Maksimović. Njen svet bajki dotiče najsitnije detalje iz života i otkriva sve strahove, sumnje i strepnje junaka koje je lako zavoleti.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
roman moja ljubav nikola tesla oduševio čitaoce u rumi laguna knjige Roman „Moja ljubav Nikola Tesla“ oduševio čitaoce u Rumi
18.04.2024.
U Gradskoj biblioteci „Atanasije Stojković“ u Rumi održana je promocija romana „Moja ljubav Nikola Tesla“ Ane Atanasković. Foto: Jelena Vidaković Autorka je naišla na srdačan prijem publik...
više
 kenija damari divljine viktora lazića u prodaji od 19 aprila laguna knjige „Kenija: Damari divljine“ Viktora Lazića u prodaji od 19. aprila
18.04.2024.
Viktor Lazić, u putopisnom delu „Kenija: Damari divljine“, kroz neverovatne opise, vodi nas u egzotične predele ove mnogoljudne i raskošne zemlje. Prema rečima autora: „Savane, lavovi, zebre, slono...
više
šesta knjiga kultnog serijala roberta džordana u tvrdom povezu od 19 aprila u prodaji laguna knjige Šesta knjiga kultnog serijala Roberta Džordana u tvrdom povezu od 19. aprila u prodaji
18.04.2024.
Sigurno će vas obradovati vest da će se u prodaji naći „Gospodar haosa“, šesti deo serijala „Točak vremena“, s novim koricama i u tvrdom povezu. Nakon što je pokorio Tir, Andor i Kairhijen, Rand po...
više
 naše priče gorice nešović i jelice greganović u prodaji od 19 aprila laguna knjige „Naše priče“ Gorice Nešović i Jelice Greganović u prodaji od 19. aprila
18.04.2024.
Za sve vas koji volite duhovite životne priče, stižu „Naše priče“, nastavak bestselera „Priči nikad kraja“ Gorice Nešović i Jelice Greganović. „Kada smo prvi put objavile našu knjigu ’Priči nikad k...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.