Laguna - Bukmarker - Noćni Šaptač - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Noćni Šaptač

Ako dobro ne zaključaš vrata, noć će biti puna šapata.
Ako se napolju igraš sam, možda nećeš dočekati novi dan.
Ako ne zatvoriš prozor, čućeš u noći njegov govor.
Ako te strah muči il’ trese, doći će Šaptač da te odnese.


Ako se plašite i sopstvene senke, bolje ne počinjite sa čitanjem ove knjige. Stiven King je dobio ozbiljnu konkurenciju. Noćni šaptač je proglašen knjigom godine po izboru Guardiana i postao glavna tema svih književnih klubova u Americi i Engleskoj. Ovaj triler sa elementima paranormalnog uspeva da izazove jezu poput najkvalitetnijih horora, dok u isto vreme sa mnogo emocija opisuje odnos između oca i sina koji, pogođeni porodičnom tragedijom, pokušavaju ponovo da izgrade život u novom gradu.

Tom i njegov sin Džejk nisu svesni da grad u koji se sele ima mračnu prošlost. Pre dvadeset godina, Federbankom je harala mračna figura iz najgorih noćnih mora – Frenk Karter, serijski ubica koji je oteo i ubio petoricu dečaka pre nego što ga je policija uhvatila. Novine su ga prozvale Noćni Šaptač  jer se na taj način zbližavao sa svojim žrtvama – ranjivom i zapostavljenom decom – pre nego što bi ih oteo. Šaputao im je noću kraj prozora. On je i dalje u zatvoru, a istorija se ponavlja. Još jedan dečak nestaje. Da li Noćni Šaptač ima „vernog fana“ koji kopira njegov rad, ili je ipak nešto drugo u pitanju?

Detektiv Pit Vilis je pozvan da pomogne u rešavanju slučaja nestalog dečaka zajedno sa detektivkom Amandom Bek. Ova potraga u njemu iznova budi sećanja sa kojima se godinama borio. On je uhvatio Noćnog Šaptača pre dvadeset godina. Nakon doživotne zatvorske kazne koju je dobio Frenk Karter, Pit je mislio da se ovaj košmar završio.

Dok meštani i policija Federbanka pokušavaju da pronađu dečaka, Tom primećuje da je Džejk počeo čudno da se ponaša. Čuje šaputanje na prozoru... Da li je Džejk u opasnosti? Tom je opravdano zabrinut za sina jer je Džejku veoma teško otkad mu je majka umrla, i sve vreme razgovara sa imaginarnim prijateljem. U početku to Toma ne brine mnogo, ali nakon nekoliko čudnih stvari koje su se dogodile, Tom u svojoj garaži otkriva nešto zbog čega mora da pozove policiju. Ovo otkriće povezano je sa Šaptačem, i Pit i Amanda moraju da otkriju što pre ko stoji iza novih otmica.

Aleks Nort majstorski prepliće natprirodni aspekt priče sa policijskom istragom. U svakom poglavlju menja pripovedača, drži čitaoca u neizvesnosti dok zajedno sa junacima juri od Amandinog službenog automobila do Džejkove usamljene sobe i zatvorske ćelije Šaptača.

Hičkok bi uživao režirajući film sa ovakvim zapletom. Jeza Stivena Kinga pomešana sa misterijom Harlana Kobena i bolesnim umovima koje stvara Tomas Heris, a rezultat je triler koji vam sa police šapuće da ga pročitate. Moram da naglasim da ćete posle čitanja ovog romana sigurno spavati sa upaljenim svetlom.

Autor teksta: Dunja Lozuk


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.