Laguna - Bukmarker - „Na zapad sa žirafama“ – inspirativna priča o odrastanju zasnovana na istinitim događajima - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

„Na zapad sa žirafama“ – inspirativna priča o odrastanju zasnovana na istinitim događajima

Kada sedamnaestogodišnji Vudro Vilson Nikel sahrani poslednjeg člana svoje porodice, polazi iz Teksasa u Njujork da pronađe svog rođaka. Godina je 1938. i Velika depresija je oduzela svu nadu naciji. Kao da to nije dovoljno, Drugi svetski rat je na pomolu.

Sada u sto petoj godini života Vudi postaje svestan da je veliki broj životinja pred izumiranjem jer se ljudska populacija neprestano širi i oduzima im staništa. Među ugroženim životinjama su i žirafe koje su odigrale značajnu ulogu u njegovom životu. Vudi počinje da piše dnevnik o zanimljivom putovanju na koje je pre mnogo decenija pošao sa jednim mladim parom.

Linda Ratlidž je napisala predivnu gorko-slatku priču o odrastanju koja slavi nadu, u svetu koji postaje beznadežan. „Na zapad sa žirafama“ je nezaboravna avantura o ljubavi i duhu Amerike u jednom od najmračnijih perioda ove zemlje.

Bel Benčli, prva upravnica zoološkog vrta, nabavila je dve žirafe i nosoroga iz Afrike. Uragan zahvata brod u blizini Njujorka i samo žirafe bivaju spasene. Potrebno je prebaciti ih u Kaliforniju i Vudi postaje vozač kamiona, pa tako kreću na put preko američkog kontinenta. A tu je i mlada fotografkinja koja mašta o radu za velike časopise, te prati žirafe i njihove vozače. Priča o žirafama postaje dugoočekivano skretanje pažnje sa mučnih svakodnevnih problema.

„Na zapad sa žirafama“ je divno napisan roman u kome ćete pronaći sve što je neophodno: intrige, krivicu, očaj, pokajanje i par najdivnijih žirafa o kojima se ikada pisalo.

Posebno je inspirativno što je roman zasnovan na istinitim događajima. Neka imena su promenjena i autorka je izmenila događaje, ali tokom čitanja čini vam se da je reč o pravoj biografiji.

Svake godine naiđem na roman koji se izdvoji u odnosu na sve ostale. Ove godine je to definitivno „Na zapad sa žirafama“.

Autor: Ričard Klincman
Izvor: jacksonville.com
Prevod: Dragan Matković


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
promocija romana vaskrsenje vukašina milićevića laguna knjige Promocija romana „Vaskrsenje“ Vukašina Milićevića
20.03.2024.
U četvrtak 28. marta od 18 sati u kafeteriji Bukmarker knjižare Delfi SKC biće predstavljen roman Vukašina Milićevića „Vaskrsenje“.   O knjizi će, osim autora, govoriti i Igor Perišić, knji...
više
nedeljnik u knjižarama delfi laguna knjige Nedeljnik u knjižarama Delfi
27.02.2024.
Novi broj lista Nedeljnik je na kioscima, a od petka ga možete kupiti za samo 29 dinara u svim knjižarama Delfi širom Srbije uz kupovinu bilo koje Lagunine knjige, knjige drugih izdavača ili proizvoda...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.