Laguna - Bukmarker - „Konstantinovo raskršće“ sada i kao raskošni strip! Konkurs „Sva lica Serafima“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

„Konstantinovo raskršće“ sada i kao raskošni strip! Konkurs „Sva lica Serafima“

Za sve ljubitelje kultnog romana „Konstantinovo raskršćeDejana Stojiljkovića stiže istoimeno ćirilčno strip-izdanje u tvrdom povezu!
 
Ovaj bestseler prodat u više od 80.000 primeraka samo u Srbiji bio je i najčitanija knjiga u javnim bibliotekama u Srbiji 2010. godine. Roman je pretočen u visokobudžetnu televizijsku seriju u produkciji FireFly, a sada će sve biti zaokruženo stripom koji Laguna objavljuje u koprodukciji sa izdavačem System Comics.
 
Proleće 1944. godine. Niš, antički Naisus, poprište je mračnih i misterioznih događaja.
 
U grad razoren savezničkim bombardovanjima dolazi Nemanja Lukić, agent britanske obaveštajne službe pod kodnim imenom „Serafim“. Njegova misija je tajna, ali takođe i njegov identitet i prava priroda. Za to vreme neko u noći masakrira nemačke vojnike, i upravnik grada, bavarski plemić Oto fon Fen, rešen je da se suoči sa surovim ubicom za koga kruže glasine da nije od ovog sveta i koga meštani nazivaju čudnom, nepoznatom rečju „vampir“. I Hitlerov lični izaslanik SS major Hajnrih Kan takođe dolazi u Niš da pronađe „Konstantinovo raskršće“, zbirku oružja Konstantina Velikog u kojoj je, prema predanju, pohranjen mač iskovan od klina kojim je Hrist proboden na raspeću.
 
Na raskršću istorije i blatnjavih, krvavih balkanskih puteva, sva trojica će posegnuti za tajnama koje ne smeju biti otkrivene i spoznati sopstvenu sudbinu u ratu kakav se ne pamti i u potrazi koja donosi večno prokletstvo. Samo jednom od njih suđeno je da spozna pravu istinu, a ona se nalazi samo na jednom mestu, tamo gde se seku granice dva sveta, na KONSTANTINOVOM RASKRŠĆU.
 
KONKURS „SVA LICA SERAFIMA“
 
Povodom objavljivanja grafičkog romana „Konstantinovo raskršće“ organizujemo nagradni konkurs „Sva lica Serafima“, koji počinje na dan objavljivanja stripa 10. septembra 2024. i traje do 1. oktobra 2024.
 
Pozivamo vas da napišete priču do 250 reči i pošaljete na majl konkurs@laguna.rs a tri najbolje ćemo nagraditi!
 
Priča treba da bude smeštena u svet „Konstantinovog raskršća“, što znači da je prostorno neograničena, a radnja može da obuhvata bilo koji istorijski period u poslednjih sto godina, pa čak i blisku budućnost. Glavni junak priče mora da bude Nemanja Lukić, poznatiji kao agent „Serafim“, protagonista romana „Konstantinovo raskršće“ i „Serafim“.
 
Autor najbolje priče biće nagrađen potpisanim primerkom grafičkog romana „Konstantinovo raskršće“, kompletom odabranih naslova u izdanju Lagune i besplatnim kursom kreativnog pisanja „Književne akademije“ koji vode Lagunini pisci Stefan Marković i Slaviša Pavlović.
 
Za drugo mesto obezbedili smo izdanja izdavačke kuće System Comics, među kojima su potpisan primerak grafičkog romana „Konstantinovo raskršće“ i strip-adaptacija romana „Duge noći i crne zastave“ sa potpisom autora i posvetom ilustratora.
 
Autor trećeplasirane priče na poklon dobija jedan potpisani primerak grafičkog romana „Konstantinovo raskršće“ i strip-adaptaciju romana „Duge noći i crne zastave“ sa potpisom autora i posvetom ilustratora.
 
Sva tri nagrađena autora dobiće takođe i numerisanu i potpisanu serigrafiju autora Alekse Gajića – alternativnu koricu grafičkog romana otisnutu tehnikom silotiska u tiražu od samo 50 primeraka.
 
Sve nagrađene priče, kao i one koje žiri smatra kvalitetnim, biće objavljene na sajtovima laguna.rs i delfi.rs i u časopisu Bukmarker.
 
Najbolje priče izabraće žiri koji čine Dejan Stojiljković i Lagunini autori Aca Seltik i Slaviša Pavlović. Proglašenje pobednika održaće se na predstojećem Sajmu knjiga.


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dejan stojiljković planiram da nemanja lukić serafim postane neka moja kombinacija blejda i džejmsa bonda laguna knjige Dejan Stojiljković: Planiram da Nemanja Lukić Serafim postane neka moja kombinacija Blejda i Džejmsa Bonda
05.09.2024.
Dejan Stojiljković bio je vrlo aktivan u poslednje vreme, pa smo tako dobili integralnu verziju „Konstantinovog raskršća“, novu knjigu „Serafim“, a uskoro stižu i brojni drugi projekti. Dejan S...
više
 konstantinovo raskršće sada i kao raskošni strip konkurs sva lica serafima  laguna knjige „Konstantinovo raskršće“ sada i kao raskošni strip! Konkurs „Sva lica Serafima“
05.09.2024.
Za sve ljubitelje kultnog romana „Konstantinovo raskršće“ Dejana Stojiljkovića stiže istoimeno ćirilčno strip-izdanje u tvrdom povezu!   Ovaj bestseler prodat u više od 80.000 primeraka samo u ...
više
rajko grlić novac i pohlepa su pobedili utopiju laguna knjige Rajko Grlić: Novac i pohlepa su pobedili utopiju
05.09.2024.
Prije svega moram objasniti da nisam imao namjeru pisati knjigu. Jednostavno sam, od trenutka kada sam otišao u tzv. egzil i bio siguran da više nikada neću snimati filmove, počeo zapisivati razn...
više
prikaz knjige ilon mask voltera ajzaksona o čoveku koji prevazilazi granice ljudskih mogućnosti laguna knjige Prikaz knjige „Ilon Mask“ Voltera Ajzaksona: O čoveku koji prevazilazi granice ljudskih mogućnosti
05.09.2024.
Jedan od najuspešnijih, najkontroverznijih i najzanimljivijih ljudi koji su još uvek živi na ovoj planeti! Biografija koju je napisao jedan od najboljih biografa u poslednjih nekoliko godina! Knjiga k...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.