Laguna - Bukmarker - Knjiga koja se čita na prekretnici: „100% JA“ - Knjige o kojima se priča
VestiIntervjuiPromocijeAkcijeKnjiževni klubPrikazi#knjigoljupci#TriRajkeVideoKolumneNagradeKalendar

Knjiga koja se čita na prekretnici: „100% JA“

Imala sam to zadovoljstvo da prisustvujem predavanju Siniše Ubovića koje je bilo održano u hotelu „Falkensteiner“ na Novom Beogradu. Okosnica predavanja su bile tri stvari koje nas odvajaju od uspeha – sumnja, odugovlačenje i odvojenost (jednih od drugih i odvojenost od sebe), i činjenica da zarad uspeha treba da podignemo svoje standarde, budemo hrabriji i da se igramo.

Zainteresovana načinom na koji Siniša pristupa ovoj problematici, kupila sam knjigu „100% JA“ i u njoj pronašla odgovore na mnoga pitanja i dileme s kojima sam se susretala, kako poslovno, tako i privatno.

Ova knjiga, prema mom mišljenju, predstavlja svojevrstan priručnik sa nizom saveta i načina na koji čovek treba da se suoči sa samim sobom i stane licem u lice sa svakim problemom, dobrom ili lošom odlukom, komplimentom, nedoumicom, i da potpuno oslobođen straha od ovog ili onog negativnog ishoda odluči kako se poneti u određenoj situaciji.

Rečenica koja mi je probudila pažnju i zadržala je do kraja ove knjige je:

„Setite se da je današnji dan prvi dan vašeg novog, lepšeg i srećnijeg života!“

I to bi zaista trebalo da bude tako, jer tek onda kada smo u stanju da današnji dan shvatimo na ovaj način, dobijamo volju da osmislimo kako želimo da izgleda naš nov, lepši i srećniji život, a sama ta zamisao i jeste prvi korak ka njemu.

Ono što mi se najviše dopalo jeste to što u knjizi nakon svake „lekcije“ dolazi niz pitanja čiji bi odgovori trebalo da deluju osvešćujuće na svakog od nas, kao i poneka vežba čiji je zadatak da raspoloženja i osećanja koja nas obuzimaju vidimo iz druge perspektive i da pronađemo načine na koje bismo negativna razmišljanja i raspoloženja eliminisali iz svakodnevice. Svaki dan, sam po sebi, treba da nam bude motivacija i inspiracija da sve što radimo, radimo na najbolji mogući način i da shvatimo da onog momenta kada prihvatimo sebe 100%, tek tada se možemo osećati udobno u svojoj koži i sitne svakodnevne situacije nas tada neće moći tako lako izbaciti iz koloseka.

Autor je čitavo delo prožeo ličnim iskustvima i situacijama u kojima se i sam našao. Ukazao je i na momente kada je bio rastrzan između onoga što misli da treba i onoga što oseća, i mislim da se gotovo uvek oslanjao na ono što oseća, te je, u skladu sa tim jednu od pričica započeo rečima Florensa Skovela Šina:

„Molitva je kada mi telefoniramo Bogu, a intuicija je kada Bog telefonira nama.“

Samo oni koji imaju veoma dobru intuiciju znaju koliko ona može biti i mač sa dve oštrice. Koliko nas s jedne strane upozorava na opasnost i vodi u procesu donošenja dobrih odluka, toliko s druge strane zna da bude opterećenje onda kada smo ubeđeni da je nešto što želimo prava odluka, a unutrašnji glas nam govori da nam ideja nikako nije dobra.

Verovatno smo svi u životu sreli mnogo ljudi koji imaju problem sa sadašnjim trenutkom. Zapravo, one koji žive u prošlosti – obično u onom ružnijem delu prošlosti koja ih vraća u negativna raspoloženja i blokira emocije, ne da im da se raduju današnjem danu, uspesima ili nečemu u budućnosti. Za ovu situaciju, Siniša je priredio jednu veoma korisnu priču, ali i Dnevnik promene u kom postoji odeljak OSLOBAĐANJE OD PROŠLOSTI. Nizom pitanja i saveta koje nudi, nateraće vas da počnete da kreirate svoju budućnost i koračate ka idealnom životu, a da prošlost ostavite iza sebe, tamo gde joj je i mesto. Sigurno ćete biti iznenađeni koliko vam dobro ide.

Preporučila bih ovu knjigu svima onima koji su u nekom trenutku u životu bili na raskrsnici i osećali da je svaka odluka koju bi doneli – loša. Siniša će vas, sigurna sam, osvestiti i svojom smirenošću, i u isto vreme energijom koja izbija iz svake njegove reči navesti da prihvatite sebe i sve svoje odluke, bile one dobre ili loše, shvatite kao prirodne.

„Život je igra, uživajte u njoj.“


Autor: Dubravka
Izvor: samoobrazovanje.rs


Podelite na društvenim mrežama:

Povezani naslovi
dečji dani kulture od 5 do 7 aprila u igri sa knjigom  laguna knjige Dečji dani kulture od 5. do 7. aprila – U igri sa knjigom!
27.03.2024.
I ovog aprila deca se najlepše druže sa knjigom, i to u okviru Dečjih dana kulture, još jedne manifestacije koja promoviše knjigu i čitanje na najlepši način: kroz igru i zabavu! Dečji dani kul...
više
infuzija čoveku koji posustaje predstavljene canetove ukrštene reči  laguna knjige Infuzija čoveku koji posustaje – predstavljene Canetove „Ukrštene reči“
27.03.2024.
Da je poezija u modi potvrdila je promocija prve poetske zbirke Zorana Kostića Caneta „Ukrštene reči“, koja je održana u Velikoj sali SKC-a 26. marta. Pored autora, učestvovale su književnica Ivana Di...
više
e l džejms o gospođi i slobodi stvaranja držite se svog stava laguna knjige E L Džejms o „Gospođi“ i slobodi stvaranja: Držite se svog stava
27.03.2024.
Bestseler autorka E L Džejms je u ekskluzivnom razgovoru za Bukmarker povodom novog romana „Gospođa“ pružila intiman uvid u svoje stvaralaštvo, inspiraciju i proces kreiranja ljubavnih svetova koji os...
više
saša savić knjigu sam pisao šest godina u noc ima kad sam imao vremena laguna knjige Saša Savić: Knjigu sam pisao šest godina u noćima kad sam imao vremena
27.03.2024.
Saša, izbeglica iz Sarajeva, jedva preživljava u Pragu 1992. kao prodavac košulja na pijaci sve dok ne sretne Bobana, svog daljeg rođaka, „veselog Bosanca“ iz predratnih viceva, koji se bavi prodajom ...
više

Naš sajt koristi kolačiće koji služe da poboljšaju vaše korisničko iskustvo, analiziraju posete sajtu na sajtu i prikazuju adekvatne reklame odabranoj publici. Posetom ovog sajta, vi se slažete sa korišćenjem kolačiča u skladu sa našom Politikom korišćenja kolačiča.